2   30
14   76
11   60
12   74
14   66
21   81
8   53

Wonen in een dorpje

wonen in een dorp

wonen in een dorp
Goedemorgen! Vandaag leek het me wel eens leuk om te delen hoe het is om te wonen in een klein dorp. Het heeft zijn voors maar ook zijn tegens. En het leek me wel leuk om die eens op een rijtje te zetten, dus dat heb ik gedaan! Zie hier hoe ik denk over wonen in een klein dorp denk..

 photo 2_zpstvthleob.jpg
Wonen in een dorpje..

Het fijne is dat mensen elkaar in de gaten houden. Het kan als storend worden ervaren, maar ik ervaar het als prettig. Het geeft een veilig gevoel dat mensen mee uitkijken. Als er vreemde mensen, die niet uit het dorp komen, door de straat heen lopen wordt er extra opgelet, om te zien wat diegene er moeten.

In een dorp is ook het gevoel van samenhorigheid, maar daar wil ik toch wel een aantekeningetje bij maken.. In een dorp heb je kliekjes, ben je geboren en getogen in een dorp hoor je erbij. Kom je vandaar buiten, maar woont er veel familie in het dorp, geen probleem, je hebt vanzelf contacten. Kom je van buitenaf en ben je als het ware een vreemde eend, dan wordt het allemaal wat lastiger. Als je je graag bezig houdt met het sociale leven zal het nog makkelijk zijn, maar ben je iemand die niet zoveel zich bezig houdt met die dingen. Tja dan zul je gegarandeerd zien dat het allemaal groepjes zijn en word je er niet zo in opgenomen. En het is maar net hoe erg dat je zoiets vind, ik zal er niet mee zitten, ik woon er tenslotte niet voor anderen.

Dan hebben we nog het geroddel in een dorp. Vooral in de kleinere dorpen zie je het volgende.. Stel je valt en je hebt zoveel pijn dat de ambulance erbij komt en je meeneemt. Bij de bakker zullen ze zeggen dat je ter controle een nachtje moet blijven, maar aan de andere kant van het dorp, bij de school lig je op de IC. Het is een tikkeltje overdreven, maar toch is het zo. Er wordt over je geroddeld zonder dat je er weet van hebt.

 photo 3_zpsvifjqrny.jpg
Wat me ook opvalt in de dorpen waar ik tot nu toe in heb gewoond, keert eentje zich tegen je, keert de rest van de personen die achter diegene staan zich ook tegen je. Ze hebben niks te maken met je, maar toch kijken ze je met een scheef gezicht aan. Heel apart vind ik dat altijd!

En nog iets positiefs om het mee af te sluiten, het gezwaai naar alle bekenden die je tegenkomt als je door het dorp loopt. Goedemorgen tegen de buurvrouw, goedemiddag tegen die man die aan het eind van de straat links woont, even een babbeltje met de mevrouw met dat schattige hondje 2 straten verderop. Ja, dat vind ik het fijne aan in een dorp wonen.

Nu zul je mij niet gauw in een stad gaan zien wonen, maar ik zal er denk ik ook niet voor kiezen om in een kleiner dorp te gaan wonen. Liever zie ik mezelf in een groter dorp wonen, waar niet iedereen mekaar kent, maar het niet zo is als in een stad, waar niemand mekaar kent.  Hoe denken jullie over het wonen in een kleiner dorp?

Liefs,
Kelly

Bronnen foto: 1., 2., 3.

Volg:

10 Reacties

 1. oktober 15, 2015 / 9:32 am

  Ik woon ook liever in een Dorpje, dat is vaker gezelliger als een luidruchtige stad. Het liefst een dorpje dat wel zijn eigen winkel voorzieningen heeft.

  Groetjes Jordy

  • Kelly
   oktober 15, 2015 / 11:47 am

   Precies dat wil ik ook ! Groetjes

 2. oktober 15, 2015 / 11:22 am

  ik woon nu ook in een klein dorpje maar ik kan er niet goed aan wennen hoor, doe mij maar lekker in een drukke stad 🙂
  leuke blog

 3. jill
  oktober 15, 2015 / 1:14 pm

  Heel leuk logje voor in de grote pauze 😉

 4. oktober 15, 2015 / 4:05 pm

  Goed artikel.. Ik woon zelf ook in een dorpje. Zit zelf in de stad op school zelf zou ik ook nooit in een stad willen wonen

  • Kelly
   oktober 15, 2015 / 10:48 pm

   Ik ook niet, doe mij maar aan de rand van een centrum !

 5. oktober 15, 2015 / 10:00 pm

  Een drukke stad, nee bedankt. Maar echt in een dorp-dorp, ook liever niet haha. Maar zoals bij alles, ieder voordeel heeft z’n nadeel en andersom 😉

  • Kelly
   oktober 15, 2015 / 10:48 pm

   Inderdaad 🙂

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: