20   36
17   50
0   26
15   58
20   75
17   75
3   32

Wooninspiratie: een mooie houten vloer

houten vloer

Bijna 2 jaar geleden moesten wij een prachtige houten vloer uit ons huis slopen door houtworm. En daar kwam een mooie laminaatvloer voor terug. Maar zo’n houten vloer is toch ook wel heel tof en vandaag deel ik wat wooninspiratie!

Het verhaal achter onze vloer

houten vloer

2 jaar geleden kozen we ervoor om te investeren in onze keuken, die was dringend aan vervanging toe. En de rest zouden we samen met hulp van lieve vrienden op een “goedkopere” wijze mooi maken. “Goedkoper” tussen aanhalingstekens, omdat alles voor een huis best prijzig is en in sommige gevallen goedkoop duurkoop is.

Onze woonkamer had een prachtige houten vloer, maar daar bleek houtworm in te zitten. Wat een baal moment gaf dat. We haalden hem eruit en legden er underlayment platen voor terug. Daaroverheen legden mijn vader en Theo een mooie laminaatvloer van een bouwmarkt. En dat was nog een interessant gepuzzel aangezien we nog een verwarming in de grond hebben met een bak er om heen.

Maar eigenlijk wilden we die bak eruit en graag de boel dicht storten met vloerverwarming en dan een mooie stenen vloer of houten vloer. Dat idee hangt nog steeds in de lucht, niet voor nu, maar het is wel leuk om wat inspiratie te zoeken. En die deel ik vandaag met jullie!

Wooninspiratie

Je hebt verschillende prachtige houten vloeren. Zo is het momenteel een trend om een visgraat vloer te leggen. Prachtig vind ik die vloeren! Echt zo gaaf! Het lijkt wel of de ruimte erdoor een stuk groter wordt. En daarbij ook gezelliger en het heeft geeft een hele toffe look. Ik heb ook al onderzocht of er vloerverwarming onder kan en dat is mogelijk. Dus wie weet dat ik Kenneth te zijner tijd nog zo gek ga krijgen voor zo’n vloer. Ook de vloeren die wat minder bewerkt lijken vind ik heel mooi. Dat je het effect hebt dat er planken liggen. Zoiets lijkt me nog heel tof op mijn kantoor. Wat ik persoonlijk ook erg mooi vind is een houten vloer met een tintje, bijvoorbeeld grijs of wit. Nu zou ik wit niet neerleggen, want je ziet er werkelijk alles op. Maar donker grijs vind ik wel tof.

Wat ik trouwens ook een heel tof vond is het bankje met de ronde tafel en dan stoelen. Dat lijkt me nog een geweldig leuk idee voor bij ons in huis. En als je dat dan combineert met een mooie vloer krijg je volgens mij een hele mooie open ruimte.

En dat was mijn wooninspiratie voor deze keer. Wat hebben jij als vloer liggen?

Volg je me al via FacebookInstagram en/of Twitter? Zou ik heel leuk vinden!

Dit artikel bevat affiliate links.

Volg:

1 Reactie

  1. oma
    mei 25, 2018 / 11:59 am

    lekker dagdromen, je weet het: als je er voor gaat en wil, dan komt het ervan! Het is al weer vrijdag. Een heel fijn weekend, het wordt wel wat te warm. Knuffel van oma xx

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: