2   28
14   75
11   60
12   74
14   66
21   81
8   53

&ZUS #10-#11 uiteten bij Steakhouse en slippen in de sneeuw

slippen

Het was een en al sneeuwpret de afgelopen dagen. Ik wandelde er doorheen, we gingen toch uiteten en ik reed door de sneeuw met slippen als gevolg. Ik neem je mee door 2 geslaagde dagen.

10 december: uiteten bij Steakhouse en sneeuwpret

Zondag startte ik rustig op. Ik had de behoefte om uit te slapen, dus dat deed ik ook. Om 10 uur stond ik op en ging ik aan de slag met poetsen en opruimen. Ik maakte een lijstje en ging aan de gang. Kenneth kwam naar beneden en bood aan boodschappen te gaan doen. Dat kwam me goed uit, dus uiteindelijk zei ik toch maar “Ja, graag!”. Zo had ik de tijd om verder te gaan met boven opruimen.

Door de sneeuw

Kenneth kwam terug en ik ging nog even boven verder. Hij maakte brunch voor ons klaar, dat bestond uit een broodje bacon en ei. Lekker! Na het eten ging ik mij douchen en deed Kenneth de afwas. Toen ik klaar was ruimde ik boven nog even op. En om 1 uur hadden we bezoek van een collega van Kenneth: Sjors. Hij kwam gamen en terwijl Kenneth en Sjors daar druk mee bezig waren wandelde ik naar de winkel. Ik was vergeten cola op te schrijven en ik wilde een pot Nutella hebben.

Het was genieten om even door die sneeuw te wandelen, maar ik was ook blij toen ik weer binnen was. Tijd voor een Nutella hot chocolate in mijn nieuwe mok. En ik kroop achter de laptop voor het schrijven van het dagboek. Sjors ging weer naar huis, Kenneth ging even naar boven en ik amuseerde me achter mijn laptop met plaatjes zoeken voor mijn moodboard.

Uiteten bij Steakhouse Grubbenvorst

Om 5 uur maakte ik me klaar en niet veel later vertrokken we naar het Steakhouse in Grubbenvorst. Daar hadden we met Sjors en zijn vrouw Sandra afgesproken te gaan eten. Ik nam vooraf de Mexican beansoup, die deed mij beseffen dat mijn “tacosoep” echt gewoon een dip was haha. Hij smaakte wel erg lekker. En als hoofdgerecht had ik 500 gram spareribs. Goddelijk! Het was gezellig en de tijd ging zo voorbij. Om 8 uur zaten we weer in de auto naar huis.

Thuis begon ik met het printen van plaatjes voor op mijn moodboard en pakte ik alvast wat spullen bij elkaar. Kenneth kwam spontaan op het idee om wat Kerst stickers op te plakken, dus dat deden we er na. Ook hingen we de lichtjes voor de raam, dat gaf gelijk weer een gezelligere sfeer! Mama belde nog om te vragen of we weer veilig thuis waren. En daarna was het alweer bedtijd!

11 december: slippen in de sneeuw

En toen was het alweer maandag. Ik besloot met de auto over de A73 naar Venlo te rijden. Dat vond ik al spannend genoeg. Maar de heenweg was eigenlijk prima te doen! Ik kwam in Venlo aan en we begonnen aan Duits. Ondertussen werd er al gesproken over ijsvrij. Dat zou super zijn. Om 10 voor 10 hadden we pauze en om 10 uur begon een presentatie van een logistiekbedrijf. We kregen alleen de mededeling dat we zo snel mogelijk naar huis moesten, want het was al enorm aan het sneeuwen.

Slippen bij het stoplicht

We maakte de presentatie af en om kwart voor 11 stopten we ermee. Om 11 uur moesten we namelijk weg zijn op school. En toen begon een vervelend ritje naar huis. In eerste instantie had ik geen zicht, dus ik bleef 10 minuten staan om wat zicht te krijgen. Daarna reed ik langzaam weg, oke, dat ging goed. Bij het eerste de beste stoplicht naar links slipte me de auto weg. Gelukkig wist ik met tegengesteld draaien het probleem op te lossen. Met achterwielaandrijving weet je dat dat gebeurd.

Midden in de stad gebeurde met het nog een aantal keren lichtjes, ook kon ik niet remmen voor het stoplicht. Gelukkig had ik niemand voor me en stopte ik net achter de streep. Ondertussen appte Kenneth of ik hem even kon bellen. Mee dat ik hem aan de lijn krijg schoot ik weer in de slip en kreeg ik de auto niet weg. En ik raakte ook best wel even in paniek, want hier had ik echt geen zin meer in. Hij stelde me gerust en legde me haarfijn uit wat ik moest doen. In de 2 en op de koppeling, geen gas geven. En toen ging het eigenlijk goed de rest van de weg. Heel rustig reed ik door Venlo heen. En op de A73 reed ik maximaal 50, harder was niet te doen. Er zijn maar weinig momenten geweest dat ik zo blij was dat ik thuis was.

Lekker thuis

Ik besloot nergens meer heen te gaan en lekker binnen te blijven. Ik keek Mamma Mia af op Netflix en ik kroop achter de eettafel. Laptopje met kerstmuziek en mijn nieuwe agenda met een heleboel plaatjes voor een moodboard. Ik knipte en plakte wat af en ik vond het heerlijk. Om 10 over 5 kwam Kenneth aanrijden, dat was weer een zorg minder.

Als avondeten maakte ik Italiaanse aardappelschotel met een kipschnitzel en doperwtjes. Hoewel de doperwtjes meer waren dan de aardappeltjes smaakte het wel. Kenneth was minder gelukkig met de doperwtjes, maar at wel zijn bord leeg. Vond ik toch een mooie prestatie! Na het eten begon ik aan de afwas en toen kroop ik weer lekker achter de laptop om te bloggen. Heerlijk. Dat deed ik de rest van de avond en ik smeerde nog even Kenneth zijn boterhammen en mijn boterhammen. Rond een uurtje of 10 gingen we naar boven en was de dag weer om. Lekker slapen!

Het waren 2 winterse dagen, die hebben we overleefd haha. Wat deden jullie met al die sneeuw?

Volg je me al via FacebookInstagram en/of Twitter? Zou ik heel leuk vinden!

Volg:

2 Reacties

 1. oma
  december 12, 2017 / 8:28 am

  we hebben echt akelig winterweer gehad. Het blokkeert veel. Opa heeft alleen in de namiddag sneeuw geruimd en voor de rest zijn we niet buiten geweest, dat bevalt me NIET!! Pas nu ook nog op, het kan nog glad zijn, maar het wordt vandaag wel beter weer. Voorzichtig en een fijne dag! Groetjes oma xx

 2. Dorothé
  december 12, 2017 / 8:52 am

  Ah trots op je. Je doet het toch maar gewoon ff. Geweldig. Je kunt het meis.
  Rustig aan en geniet van het goede. Mooie foto’s xxx

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: