2   30
14   76
11   60
12   74
14   66
21   81
8   53

&ZUS #150-#152 Eredivisie, Fortuna Sittard is er bij!

eredivisie

Nou, dat was me een weekendje wel! Fortuna Sittard won van Jong PSV en promoveerde daarmee naar de Eredivisie. Een groot feest! En we hadden een heerlijke rustige zondag met wat bezoek en lekker wokken. Met maandag nog een mooie huldiging toe!

Vrachtwagen aan huis

Zaterdag was het 28 april! Een hele belangrijke dag in ons Fortuna supporters leven. Het was namelijk de dag van de waarheid. Maar voor dat we naar Roermond zouden gaan om te vertrekken, hadden we nog een vrije ochtend. Ik deed de boodschappen, zodat ik op zondag helemaal vrij was. En toen ik thuis kwam riep Kenneth dat ik hem even naar Venlo moest brengen. Zijn weekje vakantie zat er weer op en er moesten nog lampen gemaakt worden. Dus hup naar Venlo en toen ging ik weer gauw naar huis. Ik deed de afwas en daarna schreef ik over onze Koningsdag! Half 2 was Kenneth er weer en konden we naar Roermond.

Fortuna Sittard- Jong PSV

2 uur waren we in Roermond en keken we naar Formule 1. En zo gingen we rond half 4 richting Sittard. Met 2 auto’s, want Kenneth en Jordy gingen met papa, Jill en mij! Eerst naar de pre-party. Dat was al een groot feest ! Spik en Span bouwde er een feestje van. Ik kocht me nog een mooi groen vest met het Fortuna Sittard logo op en rond 20 over 5 liepen we dan toch naar de ingang van de Ricksen Side. Na een kleine rij mochten we dan eindelijk naar binnen en konden we gaan wachten op onze plek. Want daar hadden we gelukkig genoeg plaatsen voor ons allemaal.

Kwart voor 8 begon de wedstrijd en het was spannend. Veel balbezit, veel kansen, maar geen goals. En net na de rust was het dan eindelijk het moment dat er feest was voor ons! De eerste en tevens laatste goal van die avond viel, ge-wel-dig. Maar we hadden al wat feestmomentjes gehad, want het was voor de rust 2-0 achterstand voor NEC. En toen was het in spanning afwachten tot het fluitsignaal ging. En na de 93e minuut was het feest !

Eredivisie!!

Eindelijk na jaren van ellende en bijna de ondergang staan ze er weer! Tranen bij de supporters die al jaren achter ons clubje staan. En hoewel ik er zelf niet altijd heb gestaan was het toch een enorm bijzonder moment. Heel wat jaren geleden heeft opa op die plek gestaan als keeper en dat papa, Jill en ik nu mee kunnen maken hoe deze jongens het hebben gedaan is gaaf!

Achter het stadion ging het dan echt los! Vuurwerk en de voetballers op het podium. Het was mooi! En wat heb ik er van genoten. Nog niet eens zo zeer van wat de Fortuna had gepresteerd, maar nog meer van mijn vader en Jill. Zij waren erbij toen het slecht ging en om ze dan zo los te zien gaan en te zien genieten. Daar zijn geen woorden voor!

Springen, hossen, zingen, juigen, alles kwam aan bod. En Jordy en Kenneth deden ook mee, dat was helemaal mooi! Jordy en Kenneth hielden het iets eerder voor gezien. En wij besloten rond half 1 dat het goed was geweest en gingen toen ook naar huis. Man o man, wat was dat een mooie avond!

Rustige zondag

Zondag 28 april was een hele rustige dag. Kwart voor 10 werd ik pas echt wakker en kon ik niet meer slapen. Rond kwart over 10 besloot ik op te staan, wat broodjes in de oven te schuiven en de was te doen. Ondertussen kregen we op de groepsapp een appje dat mijn ouders naar opa en oma gingen. Ik wilde wel even mee, dus ik maakte me snel klaar. Het was heel gezellig bij opa en oma. En ik kreeg nog een heel leuk cadeautje! Ze hadden kommetjes met stipjes gehaald van de serie bordjes die ze had en ik zo leuk vind. Geweldig ! Ik kreeg er de bordjes ook nog bij en ik heb besloten deze alleen te gebruiken voor lekkers.

’s Middags kregen Kenneth en ik bezoek van Ger, José, Herwin en Gertie. Dat was erg gezellig! En rond een uurtje of 5 gingen we nog wokken bij ons op de hoek. Dat smaakte weer heerlijk! Hier boven is een sneak peek van het bord, want de rest gaat naar een ander artikel. Rond half 9 gingen ze weer naar huis en knutselde ik nog even in mijn bullet journal.

De huldiging

En dan is het maandagavond, 30 april, de huldiging is in herhaling op tv. Geweldig om te zien! Papa en Jill zijn daar op het plein en regelmatig springen ze weer in beeld. Ik geniet mee van de beelden. Papa kwam nog bij Hart van Nederland! Daar werd hij kort geïnterviewd en het was zo leuk! Hij liep niet te koop met dat opa keeper was bij Sittardia, hij vertelde alleen dat hij vroeger verhalen heeft gehoord over de eredivisie van toen en dat hij het geweldig vond om het nu zelf mee te maken. En daar samen met Jill van te kunnen genieten. Mocht je het nog willen zien, het is vanavond om 22.30 nog op de tv!

Ik heb genoten! Ik ben trots, trots op Fortuna Sittard, trots op de supporters, nog wat trotser op de supportersfamilie en het meest trots ben ik op mijn familie.

EREDIVISIE, FORTUNA SITTARD IS ERBIJ!!

Volg je me al via FacebookInstagram en/of Twitter? Zou ik heel leuk vinden!

Volg:

1 Reactie

  1. oma
    mei 1, 2018 / 8:07 am

    Fortuna naar de eredivisie, het is een grote happening geworden, spelers en supporters uit hun dak. De supporters waren ook geweldig, maar de spelers ook echt blij en dankbaar. Dit is iets om nooit te vergeten. Een fijne dag Kelly, groetjes oma

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: