2   28
14   75
11   60
12   74
14   66
21   81
8   53

&ZUS #31-#32 oud op nieuw, huisartsenpost op familie bezoek

oud op nieuw

Het leek me leuker om van oud op nieuw een apart dagboek te schrijven, die dagen horen tenslotte bij elkaar! Ik moest naar de huisartsenpost, er was prachtig vuurwerk en natuurlijk gingen we ook op familiebezoek.

31 december: van oud op nieuw en huisartsenpost

Op bezoek bij de huisartsenpost

Zondag was ik alweer vroeg wakker. Ik had een hele vervelende nacht achter de rug, want mijn longen hadden de marathon gerend. Zo voelde het tenminste, want het brandde als een malle. Met stomen probeerde ik de boel op te lossen, maar het lukte niet. Dus na weer een ladinkje medicijnen belde ik de huisartsenpost op. Daar mocht ik om 10 over 11 langs komen. Dat was een kleine anderhalf uur later.

Op de huisartsenpost concludeerde de dokter dat ik naar aanleiding van een verkoudheid een astma-aanval had. Ik ben bekend met mijn astma, dus dat was nog niet zo spannend. Ik was alleen vergeten dat je je er zo ellendig door kon voelen. Het was al heel lang geleden dat ik zo’n aanval had gehad. Ik kreeg een andere dosering voor mijn ventolin en een aerochamber. Daarmee zouden mijn medicijnen beter binnen komen.

Wandelen met Mambo

Na de huisartsenpost reden we naar Ger en José. Ik hielp José met haar tablet en we waren verder gewoon gezellig daar. Kenneth had een bureau gezien en die wilde hij samen met Ger gaan halen. Dus dat werd nog even in de dag gepland haha. Zij gingen weg en ik ging naar papa en mama zodat ik hun kon helpen. Mama begon net met het bakken van de wafels, dus ik viel technisch gezien met mijn neus in de boter. Want ja dat moet toch ook geproefd worden haha.

Papa en ik reden even naar het Retailpark, maar dat was eigenlijk geen doen. We hadden nog beter kunnen gaan lopen. In de parkeergarage was gelukkig nog wat plek, dus daar parkeerde we de auto en toen liepen we naar de blokker. We haalden afwasmiddel en ontkalker. Weer thuis namen we Mambo op sleeptouw. Die heeft tegenwoordig het idee dat ze voor 2 moet eten. (Dat heeft iets te maken met de roedelverandering.) Is geen grote ramp, maar een wandelingetje was niet verkeerd haha.

Nadat we een groot blok hadden gelopen kwamen we terug en waren Jordy, Mandy en Olaf er al. Jippie! Wat was ons kleine mannetje weer gegroeid. Ongelooflijk! We dronken even wat en toen gingen we aan de slag met het snijden van de groente voor het gourmetten. Een leuk klusje. Ook maakte ik het toetje van de avond: een Engelse trifle met perzik!

Ondertussen bij ons thuis

Ondertussen was er bij Kenneth en mij een heuze verbouwing aan de gang. Het bureau was gehaald, maar moest even worden aangepast. Daar hield Ger zich mee bezig. En boven werd door tante Tilly en uncle Dave onze kledingkast gebracht. Die mochten we hebben van mijn neef en die kwamen ze brengen. Ik weet niet hoe of wat verder, maar ze hebben hem ook opgezet! Daar was ik mega blij mee! En Kenneth schijnt van boven naar beneden te hebben gesprint om overal een handje bij te steken haha.

En toen moest ik op bed

Uiteindelijk was Kenneth om kwart over 5 terug. Jordy en Kenneth staken samen met Jill nog wat vuurwerk af en daarna gingen we eindelijk eten. Het was weer een gezellig tafereeltje en iedere keer moet ik denken aan kwartet haha. “Mag ik van jou de boter?”, “Mag ik de courgette?”. Rond kwart over 8 waren we klaar en toverde ik het toetje tevoorschijn. Die was ook erg geslaagd!!

Na het eten werd ik niet helemaal lekker, dus ik nam mijn voorgeschreven dosering puf en 2 paracetamolletjes. En ergens daarna ging het even goed mis. Ik kreeg enorme pijn in mijn buik, waardoor ik eigenlijk alleen nog maar in elkaar gedoken kon zitten. Maar zo eigenwijs als ik ben probeerde ik eerst of het op de wc zou stoppen. Toen ik in de gaten had dat het niks verhielp liep ik gauw terug de kamer in om te zitten. En eigenlijk is dat stukje erna een beetje zwart. Ik weet dat ze zeiden “ben je niet lekker?”, ik weet ook dat ik begon te huilen van de pijn en dat mama bij me kwam en vervolgens Kenneth.

En daarna ben ik naar boven gegaan om bij papa en mama op bed te gaan liggen. Papa gaf me een deken en vervolgens kwam mama om te kijken wat het nu kon zijn. De pijn ietsje gezakt en we hadden het idee dat het de maag was. Dus mama maakte warme melk en dat hielp gelukkig. Het was de maag. Die kon duidelijk de boel even niet regelen. Vermoedelijk door teveel medicijnen in een keer, met de paracetamol, net gegeten en de stress. Ik heb er denk ik een dik half uur gelegen en toen ging ik weer naar beneden. Het was weer gezakt en eigenlijk kon ik weer normaal functioneren.

Van oud op nieuw

Het was al 10 uur toen ik beneden kwam. Buiten waren de jongens al druk bezig met hun vuurwerk en ze vroegen Jill mee naar buiten te komen. Het gaf een leuk tafereeltje! Ondertussen kreeg ik Olaf nog op schoot en aangezien hij een beetje mieperig werd besloot ik hem anders vast te pakken. Ik ging ietsje naar ondergezakt zitten en zette hem bij mij op schoot. Een soort wipstoel. En toen begon ik te zingen. De beentjes trappelde en we hoorden geen gemiep, dus volgens mij vond hij het wel gezellig haha. En ik ook! Toen hij duidelijk behoefte had aan mama nam Mandy hem weer over. Tijd voor knuffeltjes en een slaapje.

En zo was het voor dat ik er erg in had alweer tijd om af te tellen! 12 uur, HAPPY NEW YEAR! Mama, Mandy en Olaf bleven binnen en de rest ging naar buiten. Tijd voor vuurwerk. De jongens hadden mooi vuurwerk gekocht! Toen zij klaar waren gingen Jill en ik nog even aan de slag met sterretjes en confettipoppers. Ook erg leuk!

We keken nog even Duitse schlager en het muziekfeest en toen gingen Jordy, Mandy en Olaf naar huis. Die zwaaide ik mee uit. Ik bleef nog heel eventjes zitten, maar daarna was ook voor ons tijd om naar huis te gaan. Even weer de rust pakken!

1 januari: Op familiebezoek

Bij opa en oma op bezoek

Na 6 uurtjes aaneengesloten te hebben geslapen was het alweer rond 9 uur. Ik was wakker en besloot dat ook te blijven. Terug gaan slapen is voor mij kans op hoofdpijn.  Om kwart over 10 kregen we een appje dat papa en mama met Jill naar opa en oma gingen. Dus stonden we op, kleedde ons aan en toen gingen wij ook! Even gelukkig nieuwjaar wensen. En dat was gezellig!Rond half 1 waren we weer thuis en ging ik aan de slag boven met de kledingkast vullen, was vouwen, bed verschonen en slaapkamer stoffen. Wellicht dat dat ook de boel in mijn longen zou verlichten.

Om half 3 zaten we volgens mij weer in de auto, maar nu op weg naar oma. Die moesten we natuurlijk ook gelukkig nieuwjaar wensen. Daar waren Ger en José en de tante en oom van Kenneth ook.  We bleven niet super lang, maar dat was denk ik ook niet erg. Het was gezellig en we hadden oma weer gezien. Na oma reden we nog even langs papa en mama. Kenneth zou Jill de Sims 3 op de laptop installeren, dus zo gezegd zo gedaan natuurlijk. Mama maakte foto’s van haar verhaalfiguren en ik speelde met Kaya! Om 6 uur was Kenneth klaar en gingen we nog even naar Ger en José. Ik moest nog even helpen met de tablet, dus dat deed ik. En toen was het tijd om naar huis te gaan en ons eigen ding nog even te doen.

Avondje bank hangen

We maakten een soort tomatensoep warm en stokbrood, daarnaast nog een beetje zuurvlees en dat was ons avondmaaltje. Dikke prima! Daarna deed ik even de afwas en boterhammen smeren om vervolgens de bank op te duiken met mijn laptop. En toen was het al 8 uur! Tijd gaat snel! We hadden darten op staan, dus daar keken we naar en ondertussen was ik bezig met het dagboek dat gisterenavond nog online kwam en de instagrampost. De dartwedstrijd was heel spannend, maar om 10 uur was het toch echt tijd om naar bed te gaan. Ik zette nog een wasje aan, vouwde het schone beddengoed weer op en toen ging ik ook naar bed. Rust voor mijn longen, hard nodig, hoewel het wel al beter ging door de medicijnen terug te halveren.

Oud op nieuw zijn altijd volle dagen. Dit keer waren ze best pittig met de astmaproblemen, maar dat lost zich ook wel weer op. Ik heb tussen de bedrijven door wel genoten en daar gaat het om. Hoe was jullie oud op nieuw?

Volg je me al via FacebookInstagram en/of Twitter? Zou ik heel leuk vinden!

Volg:

3 Reacties

 1. oma
  januari 2, 2018 / 8:07 am

  Jammer, dat de laatste dag van het jaar niet zo fijn was met je astma, maar gelukkig gaat het al weer de goede kant op. Je hebt nog een paar dagen om te relaxen en doe gezellige dingen. Hier zijn de feestdagen ook gezellig verlopen en we kunnen er weer tegen ( denken we). Een fijne dag, Kelly en zorg even goed voor jezelf! Liefs oma xx

 2. Dorothé
  januari 2, 2018 / 8:09 am

  Gelukkig dat het wat beter gaat meis. Altijd naar die benauwdhrid en randverschijnselen die je er bij krijgt. Je hebt het goed opgevangen. Nu hopen dat het goed wegebt en onder controle te krijgen is. Daar hoort ook grenzen stellen bij komt goed!
  De tijd is omgevlogen. Nu weer het gewone gangetje. Op naar de zomer xxxxx❤
  De warmte in

 3. Tamara
  januari 2, 2018 / 8:34 am

  Das naar als je zo benauwd bent! Hier zijn wij dit jaar thuis gebleven met oud en nieuw. We moesten natuurlijk kijken hoe onze katten het deden. Nou, de Ragdolls hebben zelfs op de vensterbank naar buiten gekeken en onze grote stoere Britse korthaar zat achter de bank hahahahaha. Mijn ouders waren er natuurlijk bij. Even een lekker onder onsje! Vandaag mezelf gereed maken voor de vakantie morgen. Fijne dag en we spreken gauw wat af!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: