2   27
14   75
11   60
12   74
14   66
21   81
8   53

&ZUS #35-#36 Een dagje Amsterdam en een middagje Roermond

Amsterdam

Zo dat waren de laatste 2 vakantiedagen en die heb ik goed ingevuld! Zo ging ik met papa en Jill een dagje naar Amsterdam en ging ik een middagje met Mandy, Jill en Olaf naar Roermond.

4 januari: Geef mij maar Amsterdam

Donderdag ging de wekker weer om 6 uur. Ik stond op en maakte me klaar voor een gezellig dagje. De gebruikelijke ochtendroutine kwam weer voorbij. Ik schreef nog even een dagboekje en daarna was het afwassen, schoenen aan en ready to go. Kwart voor 8 stapte ik de auto in naar Roermond. Papa was al klaar, Jill bijna en mama maakte ons toch nog even een boterham voor in de trein haha. En daarna bracht mama ons naar het station.

Om half 9 waren we daar, een half uurtje te vroeg, want we konden pas de trein van 09.02 nemen. We hadden namelijk dal vrije kaartjes. Het halfuurtje was zo om en toen vertrokken we met z’n drietjes naar Amsterdam. Onderweg zag ik allerlei bekende punten en zo wist ik ongeveer waar we waren. Het was iets minder dan 2 uur reizen en de tijd was zo om. En toen kwamen we aan in Amsterdam.

Rijksmuseum

De warme trein en daarna in de koude lucht gaf ons even de bibbers, maar die gingen weg toen we begonnen met wandelen. Onze eerste stop was het Rijksmuseum, een wandeling van 2,5 km. Onderweg schoten we verschillende foto’s voor een gedeelte van Jill’s opdracht. Ik amuseerde me er ook mee, want ja dat is leuk om te delen op social media en hier op Bij Zus. We keken onze ogen uit onderweg en ondertussen was ik nog druk bezig met de juiste weg vinden. We kwamen aan bij het Rijksmuseum, dus de weg klopte. En weer keken we onze ogen uit!

Het Rijksmuseum is gigantisch. We liepen langs Vincent van Gogh, zagen de Nachtwacht van Rembrandt en zagen nog verschillende mooie stukken. Nu waren wij alle 3 niet echte museumgangers, dus besloten we toen we het belangrijkste hadden gezien en Jill haar spullen compleet had, terug de stad te gaan ontdekken! Eerst maakte papa nog even een foto bij het Amsterdam bord. Daarna liepen we naar de P.C. Hooftstraat, daar moet je tenslotte ook zijn geweest en dat was me een straat wel. Met de dure etalages en dure auto’s. Ongelooflijk!

Bucketlist dingetjes

Vervolgens liepen we via het Leidseplein naar de Kalverstraat. De winkelstraten dus! We maakte een pitstop bij de Dunkin Donuts, dat stond namelijk op Jill haar bucketlist. De donuts waren heerlijk. Jill had een white chocolate Oreo en papa en ik een Cookiemonster! Daarna liepen we verder naar de Kalverstraat. Jill wilde graag kijken bij de Kipling winkel en op de hoek lag dan Van Wonderen stroopwafels. Dat was mijn bucketlist dingetje! En wat gaaf vond ik dat, heel grappig eigenlijk. De stroopwafels werden er vers gemaakt en waren heerlijk. Papa maakte tussendoor nog even een foto van ons in de winkel haha. Die zal ik binnenkort nog met jullie delen.

En toen liepen we over de Kalverstraat richting de Dam, met hier en daar spienzen in de etalages en we liepen nog een winkeltje binnen. Het was in ieder geval erg druk! Dus we maakte het plan om nog eens terug te gaan, maar dan met mama, Mandy en Olaf. Jill wilde graag nog naar de Scheltema, een grote boekenwinkel, dus dat deden we ook. En we sloten af met donuts te halen om mee te nemen bij de Dunkin Donuts. Vervolgens liepen we over de Dam, maakte papa nog eens foto’s haha en dan zo weer richting Amsterdam Centraal.

Op naar huis

Om kwart voor 4 namen we de trein terug. Moe, maar voldaan! We wilden als het even kon ook voor 4 uur weg zijn, want anders konden we pas om half 7 weer opstappen vanwege de dal vrije kaart. Dus wij waren dik tevreden!  Oh en op het perron zagen we ook nog Hans, de winnaar van Heel Holland bakt, staan. Maar daar hebben we maar geen foto meegemaakt, hij leek ons niet zo vrolijk. Eenmaal in Roermond moest ik heel hoognodig naar de wc, dus dat deed ik nog even op het station. En mama stond ook weer op ons te wachten. We haalden onderweg naar huis frietjes en die aten we gezellig met z’n vieren thuis op.

Om half 8 moest ik weer naar huis, want er kwam bezoek. Of ja, dat was er al! Theo (collega en vriend van Kenneth) en zijn vrouw kwamen even buurten en een speldje ophalen van Fortuna Sittard voor een vriend van Theo. Ze bleven tot een uurtje of 10 en toen was het alweer tijd om boterhammen te smeren. Het was een lange dag, maar ik heb genoten voor de volle 200%.

5 januari: voor het eerst met z’n vieren naar de stad!

Vrijdag stond het eerste uitje op de planning waarbij ik Mandy en Olaf ging halen! Ik deed mijn ochtenddingetjes, schreef over de doelen van 2017 en om half 10 zat ik in de auto naar Mandy. Eenmaal daar kon ik nog even knuffelen en kroelen met de kleine man voor we richting Roermond gingen. Het was een leuke uitdaging om alles de auto in te krijgen, maar het lukte! Met een speciale kinderliedjes cd voor Olaf gingen we op weg naar Roermond. Toch wel een speciaal momentje voor mij, die kleine man bij mij in de auto.

Auto vol geladen!

Eenmaal in Roermond gooide ik de auto om en babbelde ik even met José. Toen ik alles goed en wel in de auto had zitten waren Jill, Mandy en Olaf ook klaar om te gaan. Dus alles weer de auto in en toen op naar de stad. Het was een gegiebel in de auto, want het paste maar net haha. Eenmaal geparkeerd laadde we weer alles uit en toen kon ons eerste uitje met z’n vieren beginnen.

Eerst richting de Hema, die lag het verste weg op de planning. Vervolgens liepen we naar de Kruidvat en kwamen we neef Mitch nog tegen. Daar babbelden we even mee! Na de Kruidvat liepen we richting Game Mania, Prenatal en Intertoys. Ik wilde een Studio 100 cd halen voor de kleine in de auto, maar die hadden ze niet.

Gezellig samen lunchen

Daarna liepen we richting Roercenter, ondertussen hadden we honger gekregen, maar we twijfelde of we thuis zouden eten of in de stad. Dus ik belde mama even op en toen bleek dat ze zich net een boterham aan het maken waren. Dan maakte het allemaal niet uit en konden we net zo goed in de stad lunchen!

De Subway was helemaal vol, de Bakker Bart ook, dus we gingen terug naar de Hema. Daar was gelukkig genoeg plek. Dus we namen een broodje en wat te drinken. Ik nam een broodje Surinaamse kip en een warme chocomel met slagroom. Aanradertje! Daarna waren we genoeg opgeladen om terug te wandelen richting het Roercenter. Jill kocht nog wat bij de Pipoos. En ik kocht snoepzakjes bij de Kruidvat voor ons 3. Ik had namelijk liggen ginnegappen dat ik ze met een gevulde buik en snoepzakje weer thuis bracht haha.

Nog een keertje Dunkin Donuts

Daarna gingen we weer naar huis. We dronken wat bij papa en mama, aten een donut en babbelde nog even met z’n allen. Papa, Jill en ik brachten Mandy en Olaf weer naar huis. Jordy kwam ook net thuis, dus dat was super getimed. Daarna reden we nog even voor een brief naar Maasbracht en toen weer terug naar Roermond. Jill pakte haar spulletjes en toen gingen we naar Reuver.

Onderweg bestelde Jill bij Kenneth wat voor pizza ze wilde hebben, zo kon hij alvast bestellen. Wij gingen nog even de winkel in voor lekkers en daarna kwamen we naar huis. Ik maakte voor mezelf rösti’s, zuurvlees, worteltjes en komkommer. Daar had ik meer zin in dan in pizza. En we waren tegelijkertijd klaar, dus konden we nog samen eten!We keken op Netflix een of andere serie en daarna keken we Shadow Hunters. En zo maakte we de avond tot 20 voor 11 vol haha. Ik bracht Jill naar huis en mama tapete nog even mijn hand in, want die was weer overbelast. En toen ging ik weer naar huis! Time for bed!

Dat was me het dagboek weer wel! Een beetje uitgebreid, maar ag dat is ook leuk als je even niks te doen hebt. Het waren 2 fijne vakantie dagen. En voor mijn gevoel heb ik alles uit de laatste schoolvakantie gehaald, wat ik maar kon halen. Nu is het tijd voor de zaterdagse dingen, tot overmorgen!

Volg je me al via FacebookInstagram en/of Twitter? Zou ik heel leuk vinden!

Volg:

2 Reacties

 1. januari 7, 2018 / 11:34 am

  Klinkt als twee leuke gezellige dagen ja! Jammer dat de vakantie nu voorbij is he 😉

  • BijZus
   Auteur
   januari 7, 2018 / 11:36 am

   Enorm jammer

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: