2   30
14   76
11   60
12   74
14   66
21   81
8   53

&ZUS #43-#44 Fortuna periodekampioen en winkelen

periodekampioen

Het is alweer tijd voor een dagboek! En wat voor eentje.. Fortuna Sittard werd periodekampioen, ik zag Fernando Ricksen, we gingen winkelen in Weert en ik kreeg een leuke uitdaging met Olaf.. Ik zou zeggen, lees snel verder!

12 januari: Fortuna Sittard periodekampioen

Vrijdag was een leuke dag! Ik begon met school, dat was niet zo spannend. Gewoon een rustige ochtend werken. Ik leverde studiemiles in en zo was ik om kwart voor 12 klaar. Een prima tijd om naar Roermond te vertrekken.

Me amuseren in Roermond

Eenmaal in Roermond lunchte ik bij mama in de trimsalon, want zij was al aan het werk. Daarna ging ik aan de eettafel achter mijn laptopje. De bedoeling was te bloggen, uiteindelijk werd het De Lama’s back in action verder terug kijken en tetris spelen. Ook hielp ik papa nog even met een vogelkooi goed in elkaar te zetten.

Papa maakte als avondeten braadworst met erwtjes worteltjes, sla en gebakken aardappeltjes. Lekker! En dat aten we al vroeg, rond een uurtje of 5. Want we mochten weer naar Sittard. Om iets voor 6 zaten we volgens mij in de auto. En om kwart over 6 waren we al in Sittard. We konden namelijk echt in een weg doorrijden.

Fernando Ricksen en de periodetitel

Om kwart voor 7 was de onthulling van het standbeeld van Fernando Ricksen. Hij kwam zelf ook met rolstoel op het podium. Een speciaal moment waarbij we met zijn allen de jel voor hem begonnen te zingen. Het raakte me om te zien wat de ziekte ALS wel niet met je kan doen. Brrr. Maar het is een echte doorzetter en dat liet het standbeeld ook zien.

8 uur begon de spannendste wedstrijd tot nu toe, die voor de periodetitel. Er was weer een sfeeractie. Dit keer moesten we allemaal een poncho aan, de linkerkant geel en de rechterkant groen. De foto’s achteraf zijn een mooi geheel geworden. Het werd me een wedstrijd, ongelooflijk.. De eerste helft speelde Fortuna prachtig, maar de 2e helft viel het toch wel een beetje tegen. Het was spannend tot de laatste minuut, met 5 minuten verlenging, was het niet niks. En toen kwam het eindsignaal en de verlossing! Periodekampioen!

We maakte een halfuur een echt feestje op de tribune met de spelers op het veld en toen gingen we naar huis. Maar niet zonder pitstop bij de Mc Donalds voor een burgertje en kipnuggets. Om kwart over 11 waren we weer in Roermond. We aten met z’n vieren alles op en rond kwart voor 12 ging ik moe maar voldaan naar huis!

13 januari: Oppassen op Olaf, winkelen in Weert en wokken met Jill

Om kwart over 7 stond onze wekker, want we zouden Mandy en Jordy gaan helpen met spullen naar het stort brengen. 10 over 8 schrokken we wakker en 10 voor 9 waren we bij hen. Nog op tijd gelukkig! Mandy moest even weg en de heren gingen aan de slag met de berging. Ik mocht op Olaf passen, heerlijk!

Oppassen op Olaf

Olaf gaf me wel gelijk de vuurdoop. Net toen iedereen de deur uit was voelde ik gepruttel. De kleine man had een poepluier en laat ik dat nog nooit hebben gedaan. Dus dat werd een uitdaging, maar wel een die gelukkig slaagde haha. Daarna speelde we op het kleed, dat vind hij geweldig. En toen kreeg hij honger, met alle gevolgen van dien. De fles nam hij niet aan, dus het was wachten op Mandy. En op zo’n moment duurt wachten toch wel een beetje lang. Jordy kwam terug en nam hem over, toen werd hij rustig. Niet veel later kwam Mandy, halleluja! En toen kwam er ook rust met een diepe zucht bij Olaf.

Winkelen in Weert

Het deed me wel even wat, zo’n klein mannetje dat je op dat moment nog niet kan helpen. Toen Olaf had gegeten en we allemaal klaar waren gingen we naar Roermond. Daar pikte we Jill op en vervolgens gingen we naar Weert! Met een pitstop bij de Subway in Nederweert voor een broodje, gingen we door. We gingen met z’n allen even snuffelen in de stad daar. Het was gezellig en Weert is best een leuke stad! Voor dat we er erg in hadden was het alweer 20 voor 4 en hadden we alles gezien. Jordy, Mandy en Olaf gingen naar huis en Kenneth, Jill en ik hadden nog een klusje.

Mee met de vrachtwagen

Kenneth moest zijn vrachtwagen ophalen in Weert en naar Venlo brengen. Dus dat gingen we doen. Jill ging met Kenneth mee en ik reed achter ze aan met de auto. Jill genoot overduidelijk en ik amuseerde me prima met wat muziek tijdens het ritje. Om 5 uur waren we klaar en gingen we naar huis. Als avondeten gingen we met Jill wokken bij ons om de hoek!

Met z’n drieën wokken

Het was verbouwd en zag er prachtig uit. Jill had 5 bordjes, een record! Ik had er ook zoveel haha. Een keer met wok, een keer met eten van de bakplaat. Daar zat ook een stukje kangaroe bij. Een heel gek idee, maar omdat het er toch al lag wilde ik het wel proberen. Ik had nog een bordje sushi, dat viel een klein beetje tegen. Toen nog een bordje met ijs. Daar zat ook zwart sesam en groene thee bij, erg lekker! En ik sloot af met nog wat mini gebakjes.

Kenneth en Jill hadden daarna Shadow Hunters avond en ik vulde de Snacktag in. Al snel was het 20 voor 11, tijd om Jill naar huis te brengen. Dus dat deed ik! Ik dronk nog wat bij papa en mama en daarna reed ik naar huis.

Het waren 2 hele gezellige en toffe dagen! Het was geweldig om bij de wedstrijd van Fortuna Sittard te zijn. En het was heel leuk om op Olaf te mogen passen en daarna weer eens met z’n allen te gaan snuffelen in een stad. Hoe waren jullie vrijdag en zaterdag?

Volg je me al via FacebookInstagram en/of Twitter? Zou ik heel leuk vinden!

Volg:

2 Reacties

  1. oma
    januari 14, 2018 / 5:43 pm

    een leuk stuk, het ligt weer vast. Succes Kelly, voor de komende week. De vorige reactie was te lang. Groetjes oma xx

  2. oma
    januari 14, 2018 / 5:44 pm

    in het vervolg korte berichtjes, proberen of dat het is! xx

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: