2   28
14   75
11   60
12   74
14   66
21   81
8   53

&ZUS #45-#46 lekkende appelbollen en weer naar de dierenarts

appelbollen

Het waren weer dagen vol bezigheden. Zo gingen we zondag weer even de stad in en kwamen we met lekkende appelbollen terug. En gingen we weer naar de dierenarts met Jive. Hoe dat afliep vertel ik je hier!

14 januari: lekkende appelbollen!

Zondag was ik laat wakker voor mijn doen. Volgens mij was half 9 het eerste wat ik zag haha. Moet ook wel eens kunnen. Om 10 uur stond ik op en mocht ik weer de weekboodschappen gaan doen. Gelukkig was het lijstje niet lang en was ik met een uurtje weer terug. Ik ruimde alles in en daarna hing ik de kleren was op. Daarna ruimde ik nog wat andere rommel op en toen was het tijd om te brunchen. Ik had een stokbrood meegenomen, dus dat deelden we door 2.  En terwijl ik dat op at ging ik aan de slag met het dagboek van de dagen ervoor.

Lekkende appelbollen

Om half 1 was ik klaar en begon ik aan een mini klusje. Ik had met Sinterklaas namelijk een sticker van de Engelse vlag gekregen voor de auto. Dus eerst ging ik aan de slag met de Dasty en daarna plakte hem (een beetje scheef) op de auto. Daarna vertrok ik naar Roermond om even naar de stad te gaan met Jill. In de stad was het lekker rustig, dus we liepen even de Boekenvoordeel binnen, vervolgens de babyafdeling van de C&A op, pitstop bij de Game Mania en vervolgens naar de Hema.

Bij de Hema namen we appelbollen en een bus slagroom mee. Die stopten we plat, zodat er niks mis zou gaan in zo’n opvouwbaar tasje, en zo liepen we naar de Plantage. Daar liep Jill de marathon en ik slenterde wat langs de boeken. Ondertussen was de doos met appelbollen op zijn zij gaan hangen met als gevolg dat het appelkaneel vloeistofje was gaan lopen. In de zak.. En daar loop je dan mee door een boekenwinkel.. Godzijdank lekte het niet op de vloer en kwam ik er achter in de winkel. Dus toen heb ik het weer recht gelegd in de tas en de tas zo vast gepakt dat de doos nergens meer naar toe kon.

Nog even naar de Action en weer naar huis

appelbollen

Na de boekenwinkel gingen we weer richting auto en naar huis. Het was namelijk een hele koude bedoeling buiten haha. Daar warmde we de appelbollen even op in de oven en aten ze met smaak op. Altijd lekker! Jill had nog wat dingen nodig voor een boekendoos, dus ik stelde voor nog even naar de Action te gaan. Mama wilde wel mee, dus toen gingen we gezellig met z’n drieën. Eenmaal terug was het alweer bijna half 5, tijd om weer eens naar huis te gaan. Dus ik haalde nog even medicijnen van Kenneth bij Ger en José op en toen reed ik weer naar huis. Met nog even een terugritje, want mama had de wc veranderd en die had ik nog niet gezien haha.

Eenmaal thuis maakte ik zuurkoolstamppot met ananas en rookworst. Die viel goed in de smaak! Daarna deed ik de afwas en kroop ik achter mijn laptop om te schrijven. Alleen lukte dat niet, dus ik speelde wat tetris, maakte Kenneth zijn boterhammen klaar en ging vervolgens naar boven. Even douchen en toen was het alweer bedtijd!

15 januari: weer met Jive naar de dierenarts

Maandag was weer een schooldag. Ik startte de dag met het schrijven van het lasagne recept. Daarna mijn ontbijtje, even bellen met mama, boterhammen smeren, Jaapie water geven en toen op naar Venlo. Op het gemakje over Duitsland, want er zou weer file staan. Die stond er niet toen ik over de A73 reed, maar ach lekker op het gemakje. Ik had namelijk wel een beetje last van dat blue monday gevoel.

Op school begon het lekker, we kregen de mondeling examenstof voor Duits en konden dat alvast voorbereiden. Bij wiskunde kreeg ik een appje van mama dat er een afspraak bij de dierenarts stond voor Jive om half 4. En ze vroeg of ik mee wilde. Haar wond is open en het was noodzakelijk dat er naar werd gekeken, dus ik wilde graag mee. Wiskunde verliep verder wel goed en ook financiële administratie ging goed. En toen was het 2 uur, tijd om naar Roermond te rijden.

Weer naar de dierenarts

Eenmaal in Roermond liep Jive, just as always weer lekker vrolijk rond. De draak.. Na een ritje in mijn auto, mijlpaal: Jive in mijn auto, waren we om half 4  bij de dierenarts. Ze was wat aangekomen, haar slijmvliezen zagen er verder goed uit, haar longen klonken oké. Alleen de wond was natuurlijk niet goed, maar daar konden ze niks aan doen. De dierenarts vroeg of ze pijn leek te hebben en dat lijkt wel zo, maar niet zo erg dat het haar leven beheerst.

Ze rent nog steeds vrolijk rond, ontlasting is prima, ze eet brokken en lekkers en ga zo maar door. En toen vertelde hij dat dat goed kon, omdat daar geen zenuwen zaten. Dus ze had geen pijn. En met dat feit namen we haar weer mee naar huis. Het advies de medicijnen weer iets te verlagen om te kijken wat het effect zou zijn. Die hadden we namelijk in de tussentijd zelf opgehoogd. En natuurlijk af te wachten tot de vitale organen problemen begonnen te vertonen.

Verwenavond

Terug thuis dronken we met z’n allen warme chocomelk met slagroom. Blij dat we de doerak toch nog hadden en dat ze niet zoveel pijn had als dat we dachten. Kenneth belde om te horen wat de dokter had gezegd en om te vertellen waar hij uit hing. Blijkbaar was hij alweer bijna in Venlo. Hij had zin in een broodje kebab en vroeg of ik niet bij papa en mama mee at. En mee nodigde mama mij uit om te blijven eten. Dus ik besloot dat te doen en zo had Kenneth een verwenavondje haha. Kebab en een warm bad, 2 dingen die niet gauw voorkomen als ik thuis ben haha. Hilarisch!

Ik maakte de varkenskarbonaadjes klaar en mama de boerenkool warm. En zo at ik gezellig weer bij ze mee. Nu kan dat nog, als ik straks op stage ben zal dat een stuk minder zijn. Daarna knuffelde ik met Kaya en leende ik even mama haar laptop om te schrijven. Toen ik klaar was met schrijven en even online inspiratie op aan het doen was kreeg ik van die kristallen in mijn gezichtsveld. Kortom migraine! Dus ik nam vlug 2 paracetamol en ging bij de rest in de woonkamer zitten. Gelukkig was het een 20 minuten later weer weg, alleen duurde die tijd wel lang haha. Ik keek nog mee naar “Zomer in Zeeland” en om half 10 besloot ik maar eens naar huis te gaan.

Eenmaal thuis zag ik dat ik nog hamlappen moest aanbraden, dus dat deed ik en daarna ging ik naar bed. Want ik had toch wel wat hoofdpijn er aan over gehouden. Oh en Kenneth zijn verwenavondje is een avondje chill op de bank series kijken geworden met een broodje kebab.

Zo en dat was het weer! Zondag was erg gezellig en maandag was spannend maar liep gelukkig goed af. Het is me allemaal wat. Hoe was jouw zondag en maandag?

Volg je me al via FacebookInstagram en/of Twitter? Zou ik heel leuk vinden!

Volg:

1 Reactie

  1. oma
    januari 16, 2018 / 8:24 am

    een lang, maar duidelijk verhaal, Kelly. Je onderneemt ok zoveel op één dag en daardoor heb je ook veel te vertellen. Dat van Jive lijkt me toch wel erg. Een rustige en succesvolle dag, liefs oma xx

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: