0   31
20   43
19   52
0   26
15   58
20   75
20   55

&ZUS #57-#58 Jive en Ger’s 60e verjaardag

Jive

Zo daar zijn we weer. Met misschien wel het lastigste dagboek van allemaal. Het is namelijk van de dag dat we Jive in lieten slapen gecombineerd met de dag dat Ger zijn 60e verjaardag vierde. Top combinatie… 

Vrijdag 26 januari: Jive

Daar gaan we dan, een terugblik op vrijdag. Vrijdag was ik al vroeg wakker, want slapen dat lukte niet meer. Ik deed wat dingetjes en wachtte tot half 9. Dan ging mama namelijk de dierenarts bellen. Ze belde me op dat de afspraak om 10 over 3 gepland stond. Clear, was mijn antwoord. Kortom, duidelijk. Ik keek nog even een Youtube filmpje af en zorgde dat ik weer even bedaarde, want ik moest de weg op. Rond 9 zat ik in de auto naar Roermond. Ik kwam aan en zag dat de brievenbusklep openstond, kortom Jive zat weer op wacht. Ik maakte er een foto van en toen ik binnenkwam was er weer het geblaf en de begroeting.

Olaf als afleiding

Gelukkig waren Mandy en Olaf er ook, dat zorgde voor aangename afleiding, want ik wilde Jive gewoon lekker haar ding laten doen. We knuffelde als ze daar zin in had en als ze liever in de gang op wacht zat was dat ook goed. Haar dag moest gewoon verlopen zoals ze was. Ik amuseerde me dus met Olaf! Mandy moest kolven, dus ik zorgde voor entertainment. Kaya bekijken, rond wandelen, spelen en ook de billetjes moesten worden verschoond. Een uitdaging met een mannetje dat het uit heeft gevonden hoe hij verder kan schuiven op het aankleedkussen. En beentjes te pas en te onpas de lucht in gooit. Na het kolven gingen we lekker even met hem wandelen, heerlijk om die kar vooruit te duwen en zo had ik ook weer eens wat quality time met Mandy.

Jive in laten slapen

Eenmaal terug was papa ook net thuis en niet veel later kwam Jill ook binnen met mama. We aten Jill haar zelfgemaakte saucijzenbroodjes en al gauw was het tijd om ons klaar te maken. Mama en ik namen Jive mee in mijn auto en de rest heb ik verteld in ‘Loslaten is ook houden van‘. De weg naar huis voelde heel vreemd. Ik had een soort pijn in mijn hart, alsof je liefdesverdriet hebt. Thuis was iedereen verdrietig. Ik kon niet zo goed huilen, dat was even bij de dierenarts gebeurd en af en toe biggelde er een traan over mijn wang. Maar verder lukte het me niet. Ik knuffelde met Olaf en daarna knuffelde ik met Mambo.

Dit filmpje plaats ik er even tussendoor, omdat het me doet lachen. Een filmpje van Jive die aan het voetballen is in 2009. Ik plaatste het filmpje op 4 mei 2009, een week voor haar 2e verjaardag. Toen maakte ik vaak en graag filmpjes van Jive en plaatste die dan op Youtube.

Afleiding door Fortuna Sittard

We dronken wat met z’n allen en daarna ging ik met papa mee naar de supermarkt. Even wat boodschappen doen. Terug thuis kwam Jordy net aanrijden om Mandy en Olaf op te halen. Dus die zwaaide we uit en daarna schreef ik het artikel van vrijdag af. We aten bami, waar ik een foto van vergat te maken. En daarna gingen papa en ik naar het voetbal. Dat was overigens een minder leuke wedstrijd, want ze verloren weer. Emmen was steen goed. Na de wedstrijd haalden we nog wat bij de Mc Donalds voor thuis. Omdat het wachten lang duurde kregen we ook nog een koffie en sundae aangeboden, best netjes! En thuis aten we alles op, op de frietjes na want die waren koud geworden.

Rond kwart voor 12 reed ik naar huis. Ik had alleen wat weinig zicht, want al het verdriet kwam eruit. Gelukkig was ik zo thuis en kon ik toen bij Kenneth uithuilen. En uiteindelijk viel ik huilend in slaap.

Zaterdag 27 januari: Ger’s 60e verjaardag!

Gisteren was ik rond 9 uur wakker. Met pijnlijke ogen keek ik op mijn telefoon en scrolde ik wat over Facebook en Instagram. Mama belde nog even en daarna besloot ik maar eens op te staan en mij klaar te maken. Toen Kenneth en ik allebei klaar waren gingen we op pad. Eerst naar de Sligro, daar proefde we allerlei hapjes en namen we eigenlijk meer mee dan dat we nodig hadden. Vervolgens gingen we naar de Plus, daar haalde we broodjes voor bij de lunch en terwijl ik aan de kassa stond haalde Kenneth even een cadeaubon bij Primera.

Wandelen met mambo

En toen was het op naar de jarige! Ger werd namelijk 60! Hip hip hooray! We brachten alvast de nodige spulletjes en we lunchten met z’n viertjes. Maar we waren eigenlijk nog wat vroeg voor de verjaardag zelf, dus we konden nog even naar papa en mama lopen. Konden we gelijk even knuffelen met Mambo en we lieten haar nog even met z’n allen uit. Lekker uitwaaien! En toen was het alweer tijd om naar Ger en José te gaan, want we zagen het eerste bezoek al lopen. Jill liep nog even mee met een cadeautje en kaart. En om beide werd hard gelachen! Dat was haar goed gelukt haha.

Verjaardag vieren

Het was erg gezellig de hele middag en een aangename afleiding. Oom Henk wilde nog even gaan wandelen en Kenneth en ik wilde wel even mee. Even eruit is soms best lekker! Het was behoorlijk fris, dus ik kwam met een rood gezicht terug haha. En toen was het tijd om de tafel klaar te maken met het eten. Ger en José had een koud/warm buffet gemaakt en dat was heel erg lekker! Na het eten hielp ik José met de afwas, even lekker bezig. En toen ging iedereen weer langzaam aan naar huis, dus ik zwaaide gezellig mee uit. Ik moest vooral lachen om Luca, ons achterneefje (als je dat zo noemt), die zei niet doei allemaal, nee nee “doei Kelly!”. En dat deed hij buiten nog een keer. Geweldig! We keken nog een film over Linne (een plaats bij Roermond) in 1956 en 1959. Rond 12 uur gingen we zelf eens op huis aan en was het bedtijd.

En dat waren 2 totaal verschillende dagen. Een droevige en een gezellige dag. Hoe was jouw zaterdag?

Volg je me al via FacebookInstagram en/of Twitter? Zou ik heel leuk vinden!

Volg:

2 Reacties

  1. Dorothé
    januari 28, 2018 / 12:58 pm

    Mooi geschreven meis xxx

  2. oma
    januari 28, 2018 / 1:34 pm

    een voorbeeld van “hoe het soms uit kan komen”. Maar wel eerst de vervelende en verdrietige dag, daarna een dag met volop afleiding en gezelligheid. Vandaag kun je nog wat afschakelen en morgen beginnen we weer met een frisse week. Tot vanmiddag jongeluitjes, we see you soon, liefs oma xx

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: