2   30
14   76
11   60
12   74
14   66
21   81
8   53

&ZUS #59-#60 fiets verkopen en laatste examen op school

fiets

Een fiets verkopen daar stonden 2 dagen mee in het teken. En ik had mijn allerlaatste examen op school! Tijd om eens terug te kijken op 2 volle dagen met verjaardag, een fiets, een tandarts en examen.

28 januari: een fiets verkopen

Mariokoins sparen en trap poetsen

Zondag begon ik de dag met boodschappen, dat waren er gelukkig niet zoveel. Ik probeerde 3 van die Mariokoins bij elkaar te krijgen, maar die poging mislukte haha. Ik had er 2. Daarna ging ik aan de slag met het vorige dagboek. Dat was niet zo makkelijk om te schrijven. Na het schrijven at ik even een broodje en snuffelde ik op het internet. En toen ging ik aan de slag met terpentine en een trap die ik van opa had geleend. Die hebben we dik 1,5 jaar geleden geleend om te verbouwen en die moest nu toch echt een keer terug vond ik. De terpentine was nodig, omdat hij behoorlijk vies was en gelukkig kreeg ik het er redelijk vanaf.

Fiets verkopen en appeltaart

Toen ik klaar was, was het al voorbij 2 uur. We gingen naar oma en opa toe voor opa’s verjaardag. Die vierde het zondag in plaats van woensdag, toen we eigenlijk ook bijna allemaal daar waren haha. Mandy, Jordy en Olaf waren ’s morgens al geweest, dus die liepen we mis. Maar mama, papa en Jill kwamen ’s middags wel. Oma had weer die lekkere appeltaart gemaakt en nu probeerde ik er een foto van te maken toen het niet gesmolten was haha. Redelijk gelukt! Oma had ook nog een fiets die ze wilde verkopen en ze vroeg wie dat voor haar wilde doen. Nou ja, geen probleem! Dus daar maakte ik ook nog wat foto”s van. Neef Mitch en tante Tilly kwamen ook nog, leuk om ze even te zien.

Balletje van Jive

Na opa en oma haalden we wat spulletjes op thuis en reden we naar Roermond. We gaven even wat af aan Jill en ik kreeg Jive haar balletje. Het balletje waar zij altijd mee speelde. En daarna liepen we naar Ger en José. Die hadden nog verjaardagsbezoek en wij gingen ook nog even helpen om de koude schotel op te maken haha. Rond kwart over 8 liepen we nog even naar papa en mama. Jill had appelflappen gebakken en die wilde ik natuurlijk wel proeven. Rond kwart voor 10 gingen we weer naar huis en naar bed.

29 januari: laatste examen en tandarts

Laatste examen

Maandag was ik al vroeg in de weer. De fiets had al behoorlijk wat interesse getrokken en ik moest regelen dat iemand kon komen kijken. Dus ik belde al vroeg met opa en oma en ik belde nog met mama. Kwart over 9 hadden we op school ons laatste examen. We wisten niet wat te verwachten, want het was voor financiële administratie. Uiteindelijk moesten we zelf een werkinstructie maken, kijken naar derving en voorraadbetrouwbaarheid en nog naar prestatie-indicatoren. Ik vond het best pittig, dus ik ben blij dat ik deze week nog hoor hoe en wat. Om 12 uur hadden we nog een schrijfexamen Engels, dat ging redelijk. En toen kon ik naar Roermond!

Even shoppen en leren

In Roermond deed ik even lunchen en toen wilden mama en ik eigenlijk een stukje gaan wandelen. Ook wilde ik nog een stolp kopen voor Jive haar balletje. En toen kwam mama op het idee om het te combineren. Even rond wandelen bij de Action haha. We kochten allerlei spulletjes. Ik kocht een allesreiniger, stickers voor op de vuilnisbak, knijpertjes voor het wandrek, een laatste kussensloop en een stolp. Van mama kreeg ik nog super leuke pennen, daar was ik ook erg blij mee! Na de Action leerde ik voor een toets van wiskunde onder het genot van een appelflap. Dat leren moest namelijk ook gebeuren. Om kwart over 4 vertrokken we naar de tandarts en het was een kwelling. Het tandsteen verwijderen deed behoorlijk zeer, maar goed de man had volgens mij ook niet zijn beste dag.

Lekker andijviestamppot

fiets

Na de tandarts dronk ik nog een mok water en toen pakte ik mijn spulletjes bij elkaar. Papa had net andijviestamppot klaar en wilde mij ook wat meegeven. Het was namelijk niet op te warmen. Eigenlijk stribbelde ik tegen, maar uiteindelijk kreeg ik toch een bak mee met speklapjes. En nog van die appelflappen! Kenneth was ook onderweg naar huis, dus we konden gelijk eten en het was zo lekker! Hmmm… Als toetje aten we een appelflap. En toen waste ik de boel af en dook ik de bank op met een dekentje want ik had het koud! Vlak voor het slapen gaan hing ik nog even de was op en ik zette de stolp in elkaar met het balletje van Jive erin. En toen was het bedtijd.

Het waren 2 fijne dagen en ze waren ook best druk. Het was in ieder geval gezellig en dat is wel heel fijn. Hoe was jouw zondag en maandag?

Volg je me al via FacebookInstagram en/of Twitter? Zou ik heel leuk vinden!

Volg:

2 Reacties

 1. oma
  januari 30, 2018 / 8:10 am

  2de poging: dat waren weer mooie dagen en leuk omschreven. Succes met wiskunde en tot vanmiddag. Groetjes opa en oma en tot vanmiddag, xxx

 2. Dorothé
  januari 30, 2018 / 8:34 am

  Heel gezellig, onverwacht een dag eerder naar de tandarts. Leve de assistente ook wat dat tandsteen betreft enne s’avonds nog even 3 uur hypotheekadvies. Dus botergaar en over een jaar hopelijk blij dat dat gedaan is.
  Geniet van je laatste theorie uren meis en stap bewust vandaag de werkwereld in. Je kunt t. Gaat goed xxx

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: