2   27
14   75
11   60
12   74
14   66
21   81
8   53

&ZUS #67-#68 inwerken op stage

inwerken

Zo daar is hij dan, het dagboek van de eerste 2 dagen op stage. De eerste 2 dagen inwerken daar! Natuurlijk vertel ik niet inhoudelijk over het werk, maar wel wat ik geleerd heb de afgelopen dagen! Ik ga jullie even bijkletsen..

5 februari: de eerste dag inwerken

Maandag ging de wekker om 6 uur. Ik stapte gauw uit bed en maakte me klaar voor de dag. Ik had al snel alles klaar, dus het was daarna vooral wachten tot ik moest gaan. Buiten kwam ik erachter dat ik moest krabben, en dat dat even ging duren. Een klein beetje paniek sloeg toe, maar ik wist dat ik toch te vroeg was. Om 10 voor 9 liep ik binnen bij het bedrijf. Om 9 uur startte onze eerste dag. We kregen een rondleiding en zeiden iedereen even persoonlijk gedag en daarna werden we opgehaald door onze begeleiders. Gelijk mocht ik meekijken met wat ze zoal deden en daar zou het vooral bij blijven.

Meekijken

De hele dag was ik druk bezig met kijken en opnemen. De pauze had ik samen met een klasgenootje, Malisa, dus dat was gezellig. Maar ook andere collega’s kwamen er gewoon bij zitten. Ze zijn er echt heel vriendelijk vind ik. Na een uurtje gingen we weer verder. Vooral kijken en hele simpele klusjes mocht ik doen. Prima! Een goede manier van inwerken als je het mij vraagt. Kenneth was op tijd terug, dus die zag ik ook nog aan de balie haha. En zo reed ik iets eerder dan hem na half 6 de plaats af. Toen belde ik oma even handsfree om haar te vertellen hoe het was geweest.

inwerken

Eenmaal thuis was ik vooral moe en ik had extreme hoofdpijn. Eigenlijk wel logisch na alle indrukken. Ik maakte aardappels met vissticks uit de oven en spinazie a la crème als groente. Ger belde om te vragen hoe het was gegaan en daarna belde ik mama om te vertellen. Na het bellen deed ik de afwas en dook ik de bank op voor ‘Zomer in Zeeland’. Daarna smeerde ik de boterhammen en toen was het bedtijd.

6 februari: het echte inwerken, dus aan de slag

Dinsdag moest ik om half 9 beginnen. De wekker ging pas om 20 over 6 en ik moest nog schrijven en eten. Druk! Om kwart voor 8 stapte ik de auto in naar Venlo. Daar deed ik dus een dik halfuur over. Veel file en langzaam rijdend verkeer was de oorzaak. Gelukkig was ik ruim op tijd en kon ik op het gemakje opstarten. En zo kreeg ik in de loop van de dag meer te doen. Ik mocht laadorders aanmaken en klaar maken voor verzending. Al heel snel was het half 1 en was het weer tijd voor pauze.

Lekker aan de slag met kleine dingen

Na de pauze kwam Kenneth al aan het loket, dat vond ik eigenlijk wel even gezellig. Ondertussen ging ik verder met alle dingen die ik mocht doen met begeleiding van mijn collega’s. Die overigens echt super zijn. Heel fijn in omgang, een grapje kan, een foutje mag, het is allemaal oke. Echt top! Kenneth mocht nog wat gaan doen en ik ging ook verder. En zo leerde ik tijdens het inwerken steeds meer bij! Kenneth kwam weer terug en die was klaar, dus die vroeg ik om naar de winkel te gaan. Anders moest ik dat nog na werktijd doen. Dat wilde hij wel doen, dus daar was ik erg blij mee! Tot half 6 was ik lekker bezig met van alles en nog wat. Heel leuk, maar ook extreem vermoeiend.

Eenmaal thuis maakte ik aardappels met een hamlapje en rode kool. Heel gemakkelijk, maar wel lekker. Ik keek ‘Masterchef Australië’ en relaxte op de bank. Mama belde nog, dus die babbelde ik even bij en zij mij. Altijd gezellig. Na het bellen zette ik me aan de afwas en daarna kroop ik op de bank om dit dagboek te schrijven. Ik smeerde nog even de boterhammen en toen wilde ik echt naar bed.

De 2 dagen inwerken zijn me reuze meegevallen. Ik ben heel benieuwd naar hoe de rest gaat verlopen! Zoveel informatie op 2 dagen, dat ik niet zeker weet of ik alles heb verteld. Maar goed, ik ben in ieder geval heel positief! Hoe was jouw maandag? Blij dat we vandaag de week doorzagen?

Volg je me al via FacebookInstagram en/of Twitter? Zou ik heel leuk vinden!

Volg:

3 Reacties

 1. Ans v zantvoort
  februari 7, 2018 / 7:28 am

  Fijn dat de eerste dagen goed zijn verlopen, de helft zit er al weer op, veel plezier nog en op naar het weekend dat is na zo’n spannende week extra relaxen, gr van ons

 2. oma
  februari 7, 2018 / 7:50 am

  De start is naar je zin geweest, het kost je nu nog even veel energie, maar als je ingewerkt bent gaat de spanning eraf. Je gaat er helemaal voor en je hebt ook de capaciteit. Succes vandaag en zagen maar! Groetjes oma xxxx

 3. Ger
  februari 7, 2018 / 2:44 pm

  Ach wat moet je hier op zeggen hi hi als je maar plezier hebt in je werk. Geniet er van en leer ze nog ff en je mag het alleen doen, ik denk nog leuker. Fijn met drie man uit een familie bij het zelfde bedrijf. Al zie ik je denk ik niet vaak. Groetjes Ger

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: