2   28
14   75
11   60
12   74
14   66
21   81
8   53

&Zus dagboek #1 een nieuw concept en tweede paasdag

dagboek

Het eerste dagboek in een nieuw jasje, dat heb je nu voor je. In plaats van dagelijks te gaan vloggen, ga ik jullie weer vrijwel dagelijks meenemen in mijn avonturen. Hoe ik dit vorm ga geven en natuurlijk het eerste dagboek lees je in deze blogpost!

The old days in een nieuw jasje

Wie mij al heel lang volgt kan zich misschien nog wel de tijd herinneren waarin ik elke dag een dagboek schreef van dezelfde dag of een dag eerder. Ontzettend leuk om te doen en ook heel waardevol om terug te lezen. Je leest de groei die ik heb doorgemaakt en dat vind ik heel bijzonder. Toen ik Bij Zus bedacht kwam er een nieuw concept dat voor toen beter was.

Maar inmiddels is daar toch weer die twijfel. Vloggen vind ik heel leuk, maar is misschien toch niet helemaal aan mij besteed. Korte filmpjes wel, maar echt dagelijkse vlogs of weekvlogs niet helemaal. Iedere week krijg je een dagboek van 4 kantjes voor je neus, omdat er zoveel is dat ik wil vertellen. Een hele lap tekst met hier en daar een foto. Ik vind het geweldig om dat persoonlijke online kopje thee met je te delen, maar waarom zou ik één keer in de week een gigantisch dagboek delen als ik het ook gewoon kan spreiden over meer dagen. En zo ontstond in mijn hoofd de terugkeer van 365 plates, maar dan in een jasje dat nu beter bij mij past.

Hoe gaat het uitzien?

De bladzijdes die ik nu ga delen zullen denk ik een beetje gaan voelen als de bladzijdes uit een bullet journal. Mijn dagboek van die dag, ons avondeten en dat eventueel aangevuld met mooie quotes, handige tips, ontdekte liedjes, een filmpje, een mooie herinnering, etc. Ik voel weer vlinders in mijn buik om hier mee bezig te zijn en dat is een goed teken. Dit wil trouwens niet zeggen dat de “gewone artikelen” gaan vervallen. Ik denk zelfs dat de inspiratie hierdoor meer gaat borrelen en dat dit me gaat helpen weer meer in de schrijf flow te komen.

Een belangrijk detail

Rest mij nog een belangrijk ding te delen over de nieuwe dagboeken. Waar dagelijkse vlogs een week vertraging hebben, gaan mijn dagboeken dat ook hebben. Zo heb ik ook de ruimte om mijn verhaal te schrijven, de edit te doen en het af te werken met een Bij Zus sausje. Maar goed, ik zorg ervoor dat bij ieder dagboek de datum van de betreffende dag komt te staan.

En dan trap ik nu af met het eerste dagboek! Hopelijk ga jij net zoveel leesplezier ervaren als dat ik het heb in het schrijven ervan!

5 april 2021

Lief dagboek,

dagboek

Eerste paasdag sloot ik mijn dagboek af met Jill en Kevin die kwamen logeren. We speelden ’s avonds nog Mario Party en ergens tussen 2 en 3 gingen Jill en ik slapen. De heren sliepen toen al. Om 8 uur was het voor mij weer dag toen Jewel haar natte koude neus tegen mijn gezicht had gedrukt. “Goedemorgen vrouwtje, tijd om wakker te worden!”. Ik liet de rest rustig wakker worden en ondertussen speelde ik verder aan Animal Crossing op de Switch. Tegen 11 uur waren ook Jill en Kenneth wakker en was het tijd om een paasontbijtje te maken.

Ik had bij de Lidl 4 mini stolletjes gekocht, 4 brioche broodjes in de vorm van een konijn en verder bakte ik nog wat brunch broodjes af. Een lekker en vrolijk paasontbijt. De brioche broodjes waren ontzettend droog en niet voor herhaling vatbaar, maar de rest was wel lekker. Nadat we gegeten hadden ruimden we de bedden op, deed ik ons beddengoed in de was en maakte ik een ochtendwandeling met Jewel. Onderweg luisterde ik naar een podcast van Kim Munnecom. Een feestje om te luisteren en het voelde voor mij als dubbel feest dat er op tweede paasdag een nieuwe aflevering online stond. Terug thuis deden we het rustig aan, we keken tv, speelden op de switch, verwonderden ons over het weer en hadden nog een korte brainstormsessie voor het avondeten.

We wilden gaan gourmetten, dus gingen Jill en ik op pad naar de Lidl en de Plus. We hadden geluk bij de Lidl, want er lagen nog verschillende bakjes vlees in de koeling. Verder namen we groenten, stokbrood, saus en kruidenboter mee. Daarna reden we nog even langs de Plus voor pannenkoekenmix, sla en nog wat kleine dingen. Terug thuis ruimden we alles op en begon ik aan de afwas. Jill ging ondertussen aan de slag met het maken van het toetje. Het werd een crumble met aardbeien en frambozen! Toen de crumble in de oven stond en ik klaar was gingen we aan de slag met het snijden van de groente en het voorbereiden van het gourmetten.

Omdat Jill en Kevin niet al te laat naar huis toe konden besloten we al vroeg te beginnen en zaten we rond kwart over 4 al aan het gourmetstel. Dat hadden we voor de verandering op de salontafel gezet, zodat we tijdens het gourmetten ook nog een film konden kijken. 2 vliegen in 1 klap. Na het gourmetten aten we de crumble die heerlijk was en de tijd vloog voorbij. Ik bakte nog even de overgebleven krieltjes, groente en vlees op, dan hoefden we dat niet weg te gooien. Rond half 8 gingen Jill en Kevin weg en ging ik aan de slag met de afwas. Een hele klus, maar dat mocht de pret van de dag niet drukken. Na de afwas plofte ik nog even achter de computer en toen was het ook voor mij al gauw weer bedtijd.

Het was een gezellige 2e paasdag en dat was goud waard. Heb jij ook een fijn lang weekend gehad?

Ik zou het heel leuk vinden als je Bij Zus ook komt volgen via InstagramFacebook of Pinterest!

Volg:

1 Reactie

  1. A.J.M. Gansner-Kock
    april 12, 2021 / 5:51 pm

    Dat was dan de eerste bladzijde van je nieuwe dagboek, 2de Paasdag. Een mooie en gezellige dag, ondanks het slechte weer. Leuk beschreven, maar nog een heel verhaal. Succes verder Kelly, groetjes oma xxx

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: