2   28
14   75
11   60
12   74
14   66
21   81
8   53

&Zus dagboek #12 Een weekendje naar Breskens

Breskens

Na weken aftellen was de dag eindelijk daar. We vertrokken met pap, mam en Jewel voor ons weekendje weg naar Breskens. We haalden gelijk alles uit de dag en blijkbaar had een meeuw het op pap gemunt.. Het meest hilarische moment van ons weekendje weg. Ga je mee?

Vrijdag 16 april 2021

Lief dagboek,

Na een onrustige nacht, omdat ik bang was me te verslapen, was het eindelijk zover. Ons weekendje weg naar Breskens! Rond kwart voor 6 stond ik naast het bed om me te gaan douchen, de laatste dingen in te pakken en vervolgens nog te ontbijten, afwassen en Jewel uit te laten. Niet zo’n hele moeilijke opgave met het oog op de planning. Ik had er zin in, dus het moment dat Kenneth op zou staan en we daadwerkelijk richting Roermond zouden vertrekken kon mij niet snel genoeg gaan. Toch deed Kenneth het op het gemakje en zaten we “pas” kwart over 8 in de auto. Ik zo ongeduldig als maar zijn kon, terwijl ik mezelf nog zo had gezegd geduldig te zijn. Maar ja, ik kan niet wachten als ik nog even gedag wil zeggen op de hoek en we op tijd willen vertrekken.
Mijn missie voor het weekend was niet voor niets: ‘alles eruit halen, wat er in zit!’.

Maar goed, half 9 waren we bij pap en mam. We laadden onze spullen en de laatste dingen in de auto van pap en mam. Kenneth en ik wandelden nog even naar mama, Mandy, Jill en Olaf en daarna werden we uitgezwaaid. Jewel begreep niks van wat we van plan waren. Toen ze met haar en onze spullen op de achterbank van onze auto zat keek ze al bedenkelijk en ook bij pap en mam in de auto bleef die blik. Bij Etten-Leur stopten we voor een welverdiende koffie, of in mijn geval cola en daarna reden we in een weg door naar Breskens! De reis verliep voorspoedig, dus rond 12 uur kwamen we aan bij de Airbnb die we hadden geboekt.

De eerste dag in Breskens

Het was een klein gezellig grijs huisje pal achter de dijk en niet ver van het centrum. De afspraak was dat we de eigenaar om 12 uur zouden ontmoeten bij het huisje en dan de sleutels zouden krijgen. Maar hij was er nog niet, dus mam en ik gingen met Jewel een stukje lopen en Kenneth en pap wachtten op de eigenaar.

Ondertussen had Kenneth al een berichtje gedaan en toen bleek dat de eigenaar de sleutel had verstopt. Zo konden we volledig ome Cor proof naar binnen. Kenneth belde mij op met de boodschap dat de man pas om 5 uur kwam en toen zei hij gelukkig gelijk erachteraan dat het een grapje was. We brachten onze spullen naar binnen, ruimden wat dingen in en daarna kon de pret eindelijk beginnen. Mam en ik liepen even samen naar de Plus om lunch te halen en andere dingen voor de avond.

Een wandeling over het strand en door het centrum

Daarna wandelden we met z’n allen naar de zee. We kwamen prachtige schelpen tegen en liepen via het strand richting het centrum. Daar maakten we een rondje en haalden pap en mam voor de leuk een Breskens ansichtkaart voor de vrienden waar ik het gisteren over had. Hij had gevraagd voor een kaartje, dus dan regelen we die. We maakten nog een grapje door er een zonnetje met 30 graden boven te schrijven en hadden grote lol met het verzenden. Zo had ik ook nog een beetje post bezorgd op vrijdag. Vervolgens wandelden we door naar de visafslag van Breskens. Op het terrein lag een viswinkel waar we onze eerste kibbeling van het weekend scoorden. Oh wat is dat lekker als je aan de zee zit.

Terug in het huisje was het even een momentje om niks te doen. Voor het bezige bijtje in mij vreemd, maar wel heel goed om eens te doen. We brainstormden over het avondeten en besloten uiteindelijk bij een restaurant te bestellen aan het begin van de straat. Ik nam penne met bolognesesaus, echt heel lekker.

Een meeuw met richtingsgevoel

Na het eten wandelden we nog richting het centrum voor een ijsje bij de ijssalon. Achteraf bleken we op een moment binnen te lopen dat ze al praktisch gesloten waren, maar dat was niet helemaal duidelijk. Kenneth ging aan de milkshake en wij aan de bolletjes ijs uit een bakje. Het mooiste moment kwam toen we een paar meter met het bakje ijs op de hand hadden gelopen.

Pap zei “ja, maar dit eet ik niet meer..”. We keken hem aan met de gedachte “Hoezo?!” tot een seconde later het kwartje viel.. Blijkbaar had een meeuw perfect richtingsgevoel en gepoept op zijn hoofd en in het ijs. We lagen dubbel van het lachen en bij mam rolden de tranen over de wangen. Pap poetste zijn hoofd af en liep terug naar de ijssalon voor een nieuw bakje ijs. En hij had geluk, want daarna gingen ze echt dicht. Het was de grap van de dag! Geweldig!

Bedtijd voor Jewel

Eenmaal in het huisje rustten we allemaal uit van de dag. Deden we ons eigen ding en keken we televisie. Rond 11 uur kwam de volgende uitdaging. Hoe leg je Jewel uit dat ze hier moet slapen?! Ze begreep er niks van en bleef eigenwijs bij pap beneden tv kijken. Mam was ook al naar boven toe, maar moest daarna nog even naar de wc. Er was maar één wc en die zat beneden in de gang. Jewel zag de weerspiegeling in de ruit en schrok als een malle. Ze blafte behoorlijk, dus Kenneth rende de trap af naar beneden, maar toen schrok ze helemaal.

Uiteindelijk bedaarde ze en moesten we er vooral om lachen. Met moeite kreeg Kenneth haar mee naar boven geloodst en plofte ze op het bed van pap en mam neer. Mam lag opnieuw dubbel van het lachen en Jewel lag prinsesheerlijk in alle onschuld ernaast. Het was even wennen voor haar en ook voor ons. Kenneth en ik besloten samen op het onderste bed van het stapelbed te gaan liggen. Heel krap, maar het was prima. En uiteindelijk vielen we gelukkig allemaal in slaap!

Het was een dag die we ten volle hadden gebruikt en waar ik al enorm van heb genoten. De start van de eerste keer een weekendje weg met Jewel was daarmee goed begonnen. Heb jij al eens een meeuw met richtingsgevoel gezien?

Ik zou het heel leuk vinden als je Bij Zus ook komt volgen via InstagramFacebook of Pinterest!

Volg:

5 Reacties

 1. Ans van Zantvoort
  april 23, 2021 / 10:11 am

  Wat fijn dat jullie zo kunnen geniten en zo geboft hebben met het weer ! Het zijn ook van de hilarische momenten die een vakantie zo leuk maken , fijn om weer op terug te kijken, lieve gr van ons

 2. José
  april 23, 2021 / 10:35 am

  Het was inderdaad een heel geslaagd weekend met heel veel lachbuien zeker voor herhaling vatbaar.

 3. Ger
  april 23, 2021 / 2:23 pm

  Ja zeker voor herhaling vatbaar maar dan ergens anders heen. De ijsjes waren lekker. Ik vond het ook leuk dat stoeien met het electrisch fornuis dat we het water voor de eitjes niet warm kregen. En ik er achter kwam dat mijn zoon en schoondochter zuipen. Achteraf een geweldig weekend. En dat doen we zeker over. Alleen al voor de lachspieren. Greetz Ger

 4. M.J.M. Gansner-Kock
  april 23, 2021 / 6:00 pm

  mooi om te lezen, hoe leuk jullie het de eerste dag al gehad hebben. De verslaggeefster was erbij. Blijven ook leuke herinneringen. Ben benieuwd naar de volgende dag!

 5. Tiny
  april 26, 2021 / 3:37 pm

  Wat geweldig omte lezen,heel mooi hoe kelly dat doet,zal zeker n heel mooi weekend zijn,dan kun je er weer tegenaan thuis!Échte familytime!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: