2   27
14   75
11   60
12   74
14   66
21   81
8   53

&Zus dagboek #13 een mooie wandeling naar de vuurtoren

vuurtoren

De eerste echte dag van ons weekendje weg naar Breskens werd ten volle benut. Ik werd overdonderd door een prachtige zonsopgang, we maakten een rondrit in de omgeving en realiseerden ons dat we een mooie mijlpaal bereikten onderweg naar de vuurtoren van Breskens. Ik neem je graag mee!

Zaterdag 17 april 2021

Lief dagboek,

Een prachtige zonsopgang

Na een vrij rommelige nacht was ik rond 6 uur toch echt wel wakker. Logisch ook als je je bedenkt dat rond die tijd mijn wekker gaat. Ik bedacht me dat ik eigenlijk heel graag de zonsopgang wilde bekijken, maar om nu rond 6 uur al met Jewel op de dijk te gaan staan.. Dat vond ik niet zo slim. Dus ik wachtte een uurtje, waarna ik me aankleedde en stilletjes naar beneden sloop met Jewel. Ons huisje lag echt pal achter de dijk, dus ik liep achterom naar de brandgang en daar kon ik met de trap omhoog en keek ik boven uit over de zee. Het was magisch en bijna ontroerend mooi. Ik liep via de trap naar beneden richting het strand om het vanuit daar eens te bekijken en dat was prachtig. Jewel hield me op scherp, omdat ze aangespoeld zeewier tussen het zand uitplukte en dat vond ik geen goed plan. Anders had ik er denk ik veel langer staan dromen.

Ik genoot, maakte foto’s, was vooral heel dankbaar en daarna wandelden Jewel en ik weer terug. Ik had een foto gestuurd naar de groepsapp met papa en mama, de zusjes en de rest. Mama reageerde erop en toen bedacht ik me dat ik haar eigenlijk even wilde bellen. Het was nog vrij  vroeg voor een zaterdag, half 8, maar ik wist dat ze op waren, dus kon ik het niet laten. Ik loodste Jewel terug het huisje in en ging zelf in de patio op een tuinstoel zitten. Zo kon ik rustig bellen en had de rest er geen last van. Het was fijn om even met ze bij te babbelen en ik kreeg nog wat leuke tips om te doen! Zo tipte ze me om te gaan kijken bij natuurgebied ‘Het Zwin’ en om even te gaan kijken bij de vuurtoren van Breskens.

Mijn dankbaarheidsjournal en boodschappen doen

Na het bellen ging ik terug naar binnen, maakte ik me een kopje thee en ging ik op de relaxstoel zitten met mijn dankbaarheidsjournal. Even stil staan bij waar ik dankbaar voor was, wie ik wilde zijn, hoe ik me wilde voelen en de doelen van de dag. Die waren simpel: genieten met een grote G en veel foto’s maken. Ik was net klaar toen mam naar beneden kwam, zij ging zich klaar maken en daarna maakte ik me ook verder klaar. Ik had namelijk nog niks aan mijn gezicht en haren gedaan. Toen we beiden klaar waren gingen we samen richting de supermarkt om broodjes te halen voor het ontbijt. En we namen mijn favoriete gebak uit Zeeland mee: de Zeeuwse bolus! Terug in het huisje had Kenneth de tafel al zover gedekt, dus we hoefden alleen maar de broodjes op tafel te leggen en we konden aanschuiven.

Een rondrit in de buurt van Breskens

Na het eten stond een rondrit in de buurt op de planning. Eigenlijk wilden we naar ‘Het Zwin’ rijden, maar dat natuurgebied ligt voor een groot gedeelte in België. Met de maatregelen die er golden vonden we dat niet zo’n slim plan, dus reden we richting Cadzand-Bad. De weg er naar toe was leuk. Veel landschappen, campings en vakantieparken. Eenmaal daar kwamen we dan ook echt op een toeristische plek uit. We besloten er even te parkeren en daar het strand op te lopen. Wat was dat ook weer prachtig. Een hele andere beleving als Breskens of Zoutelande, maar toch ook heel mooi.

Na een fijne wandeling op het strand wandelden we terug naar de auto en gingen we verder met onze rondrit. Alle plaatsen in de hoek waar wij zaten vielen onder de gemeente Sluis. Reden genoeg om eens even in Sluis te gaan kijken! We kwamen uit in een mooie stad met allerlei soorten winkels en mooie gebouwen. Echt winkelen kon je er natuurlijk niet, maar het was wel leuk om er eens door te lopen. We kwamen tot de conclusie dat we er nog wel een keer terug wilden komen als je wel gewoon winkels in en uit kan. Een goed teken! Nadat pap en Kenneth nog een broodje hadden gegeten gingen we weer verder. Door de meest kleine dorpjes, een dorpje was maar één straat, reden we weer richting Breskens. Terug in het huisje aten we onze welverdiende bolus op. En die kon ik wel gebruiken, want ik had de gevolgen van geen broodje eten in Sluis iets verkeerd ingeschat. Oftewel, ik had behoorlijke trek.

Een mooie wandeling naar de vuurtoren van Breskens

Ondertussen bestelden we alvast het avondeten, zodat het ook op tijd in het huisje zou zijn. Ideaal! Nadat we de bolus hadden gegeten en even gezeten kreeg ik weer de wiebelkriebels. Als ‘Het Zwin’ niet lukte wilde ik toch eigenlijk heel graag richting de vuurtoren. Toen ik zei dat ik die kant uit wilde lopen wilde mam wel mee gaan, dus gingen we met z’n tweeën op pad! Jewel lieten we even bij pap en Kenneth, want die had al meer dan genoeg gezien en gedaan.

Het was een fijne wandeling! De wind vond ik vrij pittig, maar de zon maakte het allemaal goed. We liepen over de dijk richting het strand en via het strand richting de vuurtoren. Onderweg zochten we naar haaientandjes en babbelden mam en ik over van alles en nog wat. Zo ook over het feit dat dit weekendje weg eigenlijk niet zomaar een weekendje weg was. Het was er een om te vieren dat mam in feite beter is verklaard. Dat haar lichaam had gereageerd op de pittige behandeling die ze had gehad en het echt een moment was om het leven te vieren. Een paar maanden geleden voelde ze nog twijfel of ze ooit nog zoveel en ver kon wandelen en nu deed ze het. En dat maakte het in mijn ogen eigenlijk alleen maar extra bijzonder.

Een muts tegen de meeuwen

Een goede 1,5 uur en 6km later kwamen we terug bij het huisje. Moe maar voldaan! En precies op tijd voor het eten, want ik zat nog geen 5 minuten tv te kijken toen er een busje voor de deur stopte. Pap en Kenneth hadden spareribs en een soort kippenpootjes besteld. Mam en ik bestelden ieder een ander soort hotdog. Mijn hotdog was belegd met zuurkool, spekjes en wat knoflooksaus. Daarnaast kregen we er frietjes en coleslaw bij. Heerlijk! En ook de spareribs en kippenpootjes waren lekker.

vuurtoren

Na het eten wandelden we nog even richting het centrum voor een toetje. Dit keer wilden we graag bij de andere ijssalon in de straat een softijsje halen, maar daarvoor moesten we eerst langs de ijssalon van gisteren. Blijkbaar was de eigenaar van die ijssalon het incidentje met de meeuw niet vergeten, dus toen wij langs liepen sprintte hij van buiten naar binnen en kwam terug met een muts voor pap. Als bescherming voor de meeuwen. Echt hilarisch! Na het lekkere ijsje en een korte wandeling gingen we terug naar het huisje. Nog even rustig tv kijken, afschakelen en rond 11 uur richting bed.

Een dag met prachtige hoogtepunten, met voor mij in het bijzonder de zonsopgang en de wandeling naar de vuurtoren. Ben jij al eens in de buurt geweest van een vuurtoren? Het dagboek van onze aankomst in Breskens lees je hier!

Ik zou het heel leuk vinden als je Bij Zus ook komt volgen via InstagramFacebook of Pinterest!

Volg:

1 Reactie

  1. A.J.M. Gansner-Kock
    april 24, 2021 / 12:24 pm

    een heel mooi stuk dagboek, spannend om te lezen. Wat fijn dat jullie zo genoten hebben en ook iets te vieren hadden, proficiat met de goeie uitslag!!!! Nu een fijn weekend, groetjes opa en oma xxxx

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: