2   27
14   75
11   60
12   74
14   66
21   81
8   53

&Zus dagboek #14 met mijn dankbaarheidsboekje op de dijk

dankbaarheidsboekje

Na een heerlijke dag in de buurt van Breskens gingen we vandaag terug de Westerscheldetunnel door richting Vlissingen en Zoutelande. Daar genieten, uitwaaien, kibbeling eten en een groepsfoto scoren. Maar niet voor ik op de dijk in mijn dankbaarheidsboekje had geschreven. Lees je mee?

Zondag 18 april 2021

Lief dagboek,

Alweer het laatste dagboek van een volle dag in Breskens. Dit weekend voelde als een hele week. Ik kon het werk van me afzetten en buiten de normale dingen waar ik altijd over nadenk kreeg ik rust. Maar goed, de dag begon weer vroeg. Rond 7 uur was ik wakker, dus ik kleedde me aan en besloot weer met Jewel richting de zee te gaan. Dit keer fluisterde ik Kenneth toe dat ik naar de zee was, zodat hij in ieder geval wist waar ze moesten zoeken als ik zoek was. Dat was ik gisteren vergeten.

Met mijn dankbaarheidsboekje aan de zee

De zonsopgang was opnieuw adembenemend mooi. Wat zou het mij heerlijk lijken als je elke dag zo wakker mocht worden. Jewel had het weer druk met de jacht op aangespoeld zeewier, dus na een korte wandeling bracht ik haar weer naar het huisje. Ik besloot met mijn dankbaarheidsboekje terug naar de dijk te gaan en al zittend op een bankje mijn dankbaarheidsvragen in te vullen. Het was zo enorm genieten! Het schrijven in mijn dankbaarheidsboekje aan de zee, de zon die opkwam, het was als een kleine wens die in vervulling ging.

Het leed dat elektrische kookplaat heet

Nadat ik alles had ingevuld wandelde ik weer richting het huisje om met een kopje thee even rustig wakker te worden. Mam kwam naar beneden en vertelde dat ze me al kwijt was geweest. Ze had Jewel namelijk al gezien, maar toen ze naar de wc ging was ik niet beneden. Ik had het dus al een beetje verwacht, maar het was geen ramp. Nadat mam zich klaar had gemaakt maakte ik mij ook verder klaar voor de dag. Zo konden we weer richting de Plus voor ontbijt, avondeten en broodjes voor het ontbijt van morgenochtend. Kenneth had me gisteren gevraagd om eitjes mee te nemen, maar die vraag had ik over het hoofd gezien. Dus nam ik nu de eitjes mee!

Terug in het huisje ging hij aan de slag met het koken op een elektrische kookplaat. We wisten allemaal eigenlijk niet hoe het werkte, dus zette Kenneth hem aan alsof het gas was. Maar er kwam verre van schot in de zaak en toen kwam pap met het idee om hem eens op de eerste stand te zetten. Voor gas eigenlijk de laagste stand. Hoera voor dat idee, want zo begon het water eindelijk te borrelen! Nu wisten we tenminste ook hoe we ’s avonds de soep warm konden maken. Anders was dat nog een uitdaging geworden.. Maar goed, niet op de zaken vooruit lopen, na een lekker ontbijt met een gekookt ei begonnen we aan een nieuwe dag.

Een mooie wandeling in Vlissingen

We reden met de auto via de Westerscheldetunnel richting Vlissingen. Eenmaal daar wandelden we een stuk langs het water en vervolgens liepen we richting het centrum. Door de zondag was er meer gesloten dan open, maar een ijswinkel met koffie, ijs en ijskoffie was wel open. Pap en Kenneth namen een koffie en ik lustte wel een ijskoffie. Heerlijk. We wandelden door een rustige buurt richting het Arsenaal waar we even in de zon gingen zitten. Ik zag een bankje waar we perfect een selfie van ons allemaal konden maken. Een missie die mam en ik voor vandaag hadden opgezet. Ik zette mijn telefoon tussen de banken neer, wij namen plaats op het muurtje. Jewel in commando zit voor ons, snoepje op de bank om haar de goede richting op te laten kijken en met een appje op mijn horloge maakte ik de foto. Onderstaand was het resultaat en daar was ik maar wat blij mee! Zo leuk!

Kibbeling eten in Zoutelande

Na onze fotosessie vroeg Kenneth waar de reis nu naar toe ging en toen kwam het idee om in Zoutelande kibbeling te gaan eten. Een absoluut feestje voor mij! We liepen naar de auto terug, lieten Jewel even drinken en eten en daarna gingen we verder richting Zoutelande. Waar het in Vlissingen wel uitgestorven leek was het op de parkeerplaats van Zoutelande vrij druk. Althans in auto’s, want zoals altijd verspreidde de drukte van mensen zich en viel het al met al reuze mee op de dijk en in de winkelstraat. Nadat we een rondje winkelstraat hadden gelopen en mam en ik hadden gesnuffeld voor een fleecevest namen we een bakje kibbeling bij de viswinkel. Dat was heerlijk! En ook het broodje haring daarna was smullen. Toen het bijna op was liepen we weer de trapjes op richting de dijk en daarna liepen Kenneth en ik de trappen af richting het strand. Nog even rennen en lopen over het mooie strand van Zoutelande. Zo genieten!

De laatste keer ijs bij Gelateria Brescia

De tijd vloog voorbij en rond kwart voor 4 reden we weer richting Breskens. We hadden afgesproken dat we vandaag nog even een ijsje gingen halen bij Gelateria Brescia, de ijswinkel waar pap terug naar toe moest na het incident met de meeuw. Onderweg naar het huisje stopten we bij de winkel en gingen Kenneth, mam en pap met zijn gisteren gekregen muts ijsjes en milkshakes halen. Ik bleef ondertussen gezellig bij Jewel in de auto.

Terug in het huisje was het tijd om te relaxen te genieten van het ijsje. Wat was dat fijn! Tegen een uurtje of 7 maakte mam de tomatensoep warm. Dat kon nu tenminste, omdat we hadden geleerd hoe de elektrische kookplaat werkte. Naast de soep aten we nog harde broodjes. Een makkelijke maaltijd na de kibbeling als lunch. Toen het op was ging iedereen weer verder met zijn ding en sprong ik onder de douche. Dan kon ik daar tenminste ook een mening over vormen voor een eventuele blog! Ook pakte ik alvast een groot deel van onze spullen in, dan hoefde ik dat niet ’s ochtends te doen en had ik meer tijd om naar de zee te gaan. Terug beneden keek ik nog met mam tv, moest ik lachen om hoe ze in slaap viel en rond 11 uur was het dan toch weer bedtijd.

Het was een hele fijne volle dag aan zee. Breskens heeft nog steeds niet Zoutelande van de troon af gestoten, maar een hele goede 2e plaats heeft het zeker.

Ik zou het heel leuk vinden als je Bij Zus ook komt volgen via InstagramFacebook of Pinterest!

Volg:

2 Reacties

  1. Ger
    april 25, 2021 / 11:59 pm

    Geweldig zo’n weekend veel wandelen en veel ijsjes. Dit moeten we gewoon vaker doen.

  2. M.J.M. Gansner-Kock
    april 26, 2021 / 8:10 am

    Het was met volle teugen genieten, dag na dag. Heel leuk en spannend om het te lezen. Ik ben ook aan zee geweest, zonder vis enz. wat erbij hoort! Geniet vandaag ook Kelly, mooi weer. Groetjes oma xxx

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: