20   36
17   50
0   26
15   58
20   75
17   75
3   32

&Zus dagboek #15 heimwee naar de zee en gezelligheid

heimwee

Het heerlijke weekendje weg was nu toch echt ten einde. Ik pikte nog een laatste zonsopgang mee, Kenneth en ik maakten nog een leuke selfie en toen was het op naar huis. Ondanks de heimwee naar zee maakte ik er nog een gezellige middag van met mijn zusjes en Olaf.

Maandag 19 april 2021

Lief dagboek,

Het was de dag dat we weer naar huis toe gingen. Rond 7 uur stond ik aangekleed en wel langs het bed, ik maakte me klaar en daarna ging ik met Jewel nog even richting de zee. Nog wat foto’s maken en genieten van de prachtige zonsopgang. Wat ging ik dat missen. Het aanzicht, het gevoel, de rust, het was zo fijn om de dag zo te kunnen starten. Ik nam alles in me op en wandelde daarna weer terug de dijk op. Ik liep een stukje de trap af richting het huisje en Jewel bleef boven aan de trap staan. Alsof ze me vroeg om nog even een stukje te lopen. Daar kon ik geen nee tegen zeggen, dus wandelde ik terug omhoog en nog een stukje over de dijk al kijkend naar de zee.

Nog even samen een selfie maken

Terug in het huisje ontbeet ik samen met Mam en maakten we broodjes klaar voor de terugweg. Ik bedacht me dat Kenneth en ik nog geen foto hadden van ons samen dit weekendje weg. Wel een in Vlissingen, maar daar zaten we een stukje van elkaar af en allebei op onze telefoon te scrollen. Niet zo gezellig dus. Ik vroeg hem of hij die nog met me wilde maken, dus vlak voor vertrek liepen we nog even samen naar het strand. Het werd een lieve selfie van ons samen en daarna moesten we toch echt richting huis.

Heimwee naar de zee

De terugweg voelde een beetje als een koude douche. Van stralend weer in Zeeland kwamen we terecht in de regen. En het was al een tikkeltje balen dat we niet nog een volle dag aan de zee konden benutten. Maar goed, het was wat het was en we konden nagenieten van een heerlijk weekend. De pitstop met een Starbucks ijskoffie deed wat wonderen. Rond 12 uur waren we weer in Roermond. De autosleutels van Kenneth hadden in de tussentijd bij papa en mama gelegen, dus die haalden we op en we kletsten even bij. Het was zo mooi om Olaf weer zo enthousiast te zien. Dat maakte veel goed, maar de heimwee naar zee was echt aanwezig.

Een gezellige middag met de zusjes en Olaf

Na een uurtje reden Kenneth en ik dan toch met Jewel naar huis. Zij was moe en dan konden we de boel rustig opruimen. Eenmaal thuis zat Jewel binnen no time weer achter het raam en bleek dat mijn rugzak met mijn portemonnee nog in Roermond lag. Na een lekkere lunch, klaargemaakt door Kenneth, reed ik weer terug en ging ik samen met de zusjes en Olaf nog even naar de stad. Boeken halen bij de bieb, een cadeautje halen voor Kevin en een lekker ijsje eten. Olaf had er zin in en vroeg me om samen hand in hand te lopen. Ik smolt.. Dat had hij nog niet eerder gedaan en dat was zo leuk om mee te maken! Soms stopte hij even, dan gaf hij me een knuffel en zei Kellyyy en dan konden we weer door. Zo lief. We haalden alles op wat we moesten halen en vervolgens namen we een welverdiend ijsje. We gingen zitten op een bankje op de markt en bekeken een gezelschap dat een trouwerij had. Het gaf een leuk gesprek met de zusjes.

Terug naar normaal

Terug bij papa en mama was mama al druk aan het koken. Ik at een kommetje soep mee en ging daarna vlug richting de winkel. Dit keer koos ik ervoor om naar de Albert Heijn te gaan en daar eens mijn weekboodschappen te doen. Het verschil qua prijs was niet heel groot ten opzichte van de Jumbo en de Plus en het was leuk om daar eens alles bij elkaar te halen. Terug thuis maakte ik Mexicaanse wraps en daarna plofte ik op mijn stoel achter de computer om af te schakelen. Echt weer helemaal terug naar normaal!

Ik had dit keer echt heimwee naar zee en dat had ik niet helemaal verwacht. Maar goed het was ook een heerlijk weekendje weg. En die momenten daarna met mijn zusjes en Olaf waren ook goud waard. Al met al werd het toch nog een fijne dag! En nu kijken we uit naar ons volgende midweek of weekendje weg. Heb jij wel eens heimwee naar de zee?

Ik zou het heel leuk vinden als je Bij Zus ook komt volgen via InstagramFacebook of Pinterest!

Volg:

3 Reacties

 1. Ans van Zantvoort
  april 26, 2021 / 7:28 pm

  De zee heeft voor mij ook altijd veel aantrekkingskracht , en als ik jullie foto’s zie krijg ik inderdaad wel heimwee, vlug maar weer eens naar Zoutelande als het allemaal weer wat normaal is, fijn dat jullie zo’n fijne tijd hebben gehad, lieve gr van ons x

 2. M.J.M. Gansner
  april 27, 2021 / 7:45 am

  mooi geschreven Kelly, het weekend Breskens heeft je goed gedaan. Rust na arbeid! Met frisse moed weer verder!
  Vandaag heb je nog vrij en we hebben we mooi weer, geniet ervan, een stralende dag! Groetjes oma xxx

 3. Dorothé
  april 27, 2021 / 2:11 pm

  Zee? Wanneer waar Hoelaat? Blijven? O ja hoor.
  Tweede thuis Zeeland
  Herken het meis. Een wrang gevoel maar altijd gaan met plannen voor de volgende keer. Geen Vaar-wel maar Tot zee -ziens ❤xxxx

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: