2   27
14   75
11   60
12   74
14   66
21   81
8   53

&Zus dagboek #16 het Ikea dreamteam voor bouw en brunch

brunch dreamteam

Tijd voor een vertraagd dagboek, want er zit bijna 2 weken vertraging in. Maar dat mag de dagboek pret niet drukken. Jill en ik waren het Ikea dreamteam en daarnaast verzorgden we een groot gedeelte van een brunch. Kenneth en ik gingen op visite en deden een ontdekking!

Lief dagboek,

Het is een week geleden dat ik schreef en in sommige opzichten voelt het gewoon weer even onwennig om te beginnen. Ik moet goed graven in mijn geheugen, omdat alles in dit dagboek zich tot maximaal 2 weken geleden afspeelde. Vorige week was zo rommelig met allerlei hobbels en spannende dingen dat ik er simpelweg niet aan toe kwam. Maar nu is het maandagmorgen, een nieuwe week is begonnen, nieuwe ronde, nieuwe kansen en een motiverende speech van Kenneth rijker kan ik aan de slag. Laten we terug gaan naar dinsdag 19 april 2021!

Dinsdag 20 april 2021: een gezellige dag samen

dreamteam

Het was de dag nadat we terug waren gekomen van zee. Kenneth genoot nog van een dagje vrij en ik ging aan de slag met een dalwijk. Terug thuis was het tijd voor lunch en daarna gingen Kenneth en ik samen Jewel uitlaten. Ik had niet gedacht dat hij mee zou gaan, dus ik stond klaar om te vertrekken toen hij vroeg “mag ik niet mee?!”. Tuurlijk wel, dus samen liepen we een flinke ronde. En onderweg werd ik verrast door twee lieveheersbeestjes in het groen.

Terug thuis ging ik aan de slag met het schrijven van de dagboeken en het inplannen ervan. Een leuke klus waar ik een hele tijd mee bezig was. Einde middag maakte ik nasi voor 2 dagen en daarna volgde ik nog een les op de KC club. Top! Oh en ik zocht naar een leuke Airbnb voor in onze zomervakantie. Ik klikte wat favorieten aan, maar verder dan dat kwamen we nog niet.

Woensdag 21 april 2021: terug naar normaal

Woensdag begon het “gewone” leven weer. Kenneth ging naar het werk en ook ik mocht aan de bak. We hadden een landelijke mailing met pakketten verdeeld over 4 dagen. Een hele logistieke uitdaging. Hoe krijg ik het mee? Hoeveel tijd gaat me dit extra kosten? Wat is makkelijker, apart pakketjes of gesplitst met post? Allerlei vragen die je tijdens het bezorgen moet beantwoorden. Naast de logistieke en fysieke uitdaging had ik ook een mentale uitdaging. Heimwee! Heimwee naar de zee. Het fijne gevoel, de rust, de gezelligheid, het was even pittig. Maar goed, de lente taferelen maakten veel goed. En een fijne babbel met mama aan de telefoon ook.

Donderdag 22 april 2021: Het Ikea dreamteam

dreamteam

Donderdag had ik een korte werkdag, maar een middag volgepland. Ik bezorgde ’s ochtends al vroeg de mailing voor een andere wijk en daarna bezorgde ik zelf nog de post op een dalwijk.  Terug thuis laadde ik Jewel in en reed ik richting Roermond. Ik speelde even met Olaf, lunchte gezellig met iedereen mee en daarna reed ik met Jill en Jewel terug naar huis.

Het Ikea dreamteam voor alle bouwpakketjes

Jewel ging slapen en wij gingen richting opa en oma. Die hadden namelijk een bureau en twee ladekastjes gekocht bij de Ikea en dat was toch iets lastiger dan ze dachten. Jill en ik als Ikea dreamteam konden dat prima oplossen. We hebben tenslotte al wat ervaring door het klussen bij ons, Kevin en papa en mama. Zo aangeboden, zo gedaan. Er waren wat hobbels op de weg naar het eindresultaat. Zo kon je het bureau monteren met de laatjes links en rechts, dat wisten opa en oma wel, maar wij niet. En in de eerste 5 minuten had ik Jill al tussen het hout en een schroef. Oeps! Maar uiteindelijk hadden we de flow te pakken en was alles redelijk snel klaar. Rond half 6 pikten we Jewel op en bracht ik Jill weer naar Roermond.

Papa had al een extra bordje klaar gezet voor mij, zodat ik mee kon eten en daar maakte ik dankbaar gebruik van. Volgens mij aten we wortelstamppot en dat was heerlijk. Als toetje kregen we chocolade mousse en had papa voor Jill en mij nog een extra chocolaatje voor het harde werken. En toen zag Olaf een chocolaatje als toetje ook wel zitten. Zo grappig! Ik speelde nog even met Olaf en rond 9 uur ging ik weer richting huis. Ik schakelde nog even af met een stukje van Snelle’s documentaire en toen was het bedtijd.

Vrijdag 23 april 2021: Als een spons

Vrijdag had ik weer een lange werkdag, omdat ik naast mijn eigen piekwijk ook de mailing had van mijn wijk. Ik was er de nodige tijd mee bezig en dat voelde ik aan elke spier in mijn lijf. Logisch ook als je een dag eerder als Ikea dreamteam hebt gewerkt. Terug thuis maakte ik een wandeling met Jewel. Vervolgens dook ik achter de computer om, als een spons, allerlei informatie over podcasten op te zuigen. Super interessant! Nadat ik dat had gedaan maakte ik het avondeten klaar. Aardappelschijfjes uit de oven, speklapjes en spruitjes. Lekker makkelijk.

Zaterdag 24 april 2021: Voorbereiding van een brunch

De dag begon zaterdag alweer op tijd! Ik had met oma afgesproken weer boodschappen te gaan doen bij de Jumbo. Ideaal, want zo was ik na het werk klaar voor het volgende op het programma. Na een lekker kopje thee reed ik naar het depot om te laden. Vervolgens vertrok ik na de eerste wijk van de twee, vlakbij Jill en Kevin. En het was maar goed dat het vlakbij was, want ik moest ineens heel nodig naar de wc. Toen ik voorbij fietste ging het rolluik open, dus ik draaide me om en maakte bij Jill en Kevin even een stop. We babbelden nog even over de planning van de middag en daarna vertrok ik gauw richting de eerste wijk.

Aan de slag!

Gelukkig viel het qua hoeveelheden allemaal wel mee en was ik niet super laat klaar. Bearke liep langs met de baasjes en ze belden aan met de vraag of Bearke even met Jewel mocht spelen. Helemaal prima! Toen ze weg waren ging ik aan de slag met de keuken in gereedheid brengen, want ik ging met Jill aan de slag voor een brunch daags erna.

dreamteam

Het leek in eerste instantie als een berg aan werk, maar uiteindelijk viel het allemaal reuze mee. Jill leerde me haar recept om mini quiche te maken. Super leuk en als het recept is gefinetuned mag ik het ook hier delen. En verder maakte Jill de macaronisalade klaar en ik de peach cobbler. Als avondeten bestelden we sushi en toen we die hadden gegeten maakten we nog gevulde eitjes klaar. Uiteindelijk was rond 9 uur alles af en was het voor Jill en Kevin tijd om naar huis te gaan vanwege de avondklok. Maar we hebben ons goed geamuseerd! Ditmaal het catering dreamteam!

Zondag 25 april 2021: de laatste dingen en op visitie

Toen ik zondag wakker werd zag ik dat ik een appje had van Jill. Ze waren de eiersnijder en chilisaus vergeten, dus ik besloot even met Jewel die kant uit te lopen. Jill was ook haar schoenen vergeten bij papa en mama, dus die kwamen zij brengen en zo zagen wij elkaar ook nog even. Papa en mama gingen richting opa en oma en ik weer lopend met Jewel richting huis. Ze stopten niet ver voor ons en vroegen of Jewel en ik een lift naar huis wilden. Dus daar zij ik geen nee tegen! Jewel ging op Molly haar plek achterin en ik op de achterbank. Super leuk zo!

Laatste dingen van de brunch

brunch dreamteam

Na het ontbijt wilde ik gaan bloggen, maar in mijn achterhoofd bleef de vraag of Jill en Kevin hulp nodig hadden zweven. Niet veel later belde Jill op met een vraag over de kipschnitzels. Nadat ik die had beantwoord vroeg ik ze of ze nog hulp nodig hadden en dat konden ze eigenlijk wel gebruiken. Máár, alleen als ik zin had. Dus ik sprong de auto in en reed weer die kant uit. Het catering dreamteam was weer samen. Ik hielp met het maken van de wraps en, nadat ik nog een keer naar huis was gereden voor schalen, smeerde ik ook nog wat broodjes. Het was leuk om zo bezig te zijn en weer iets gezelligs neer te zetten.

Even op visitie

Terug thuis liet ik Jewel uit en daarna vertrokken Kenneth en ik gauw naar Deurne. We hadden afgesproken om bij Theo en Anja, een oud collega van Kenneth en zijn vrouw, even bij te gaan kletsen. Super gezellig en fijn om ze na een hele tijd weer eens te zien.

pokébowl

Op de terugweg kwam Kenneth met het idee om pokébowls te bestellen. En zo ontdekten we dat een Chinees restaurant in een dorp verderop de bowls verkocht. Kenneth koos voor crispy chicken en ik voor krabsticks. Dat was zalig! Na het eten schreef ik nog mijn dagboek over de zondag in Breskens en toen was de week weer om.

Een lang dagboek om weer bij te komen in de tijd. Dat is nu eindelijk gelukt! Dat dreamteam moet je natuurlijk een beetje met een knipoog nemen. Feit is wel dat Jill en ik goed op elkaar ingespeeld zijn en dat werkt meestal heel goed. Hoe gaat het met jou?

Ik zou het heel leuk vinden als je Bij Zus ook komt volgen via InstagramFacebook of Pinterest!

Volg:

1 Reactie

  1. Tine
    mei 3, 2021 / 6:02 pm

    weer leuk om te lezen, Kelly (duizendpoot). De brunch zag er heel verzorgd en royaal uit en de gasten hebben niet geweten wat ze allemaal zagen en ongetwijfeld voor elk wat wils. Wie weet hoe dit nog uitgroeit. Een fijne avond met groetjes van opa en oma (zit graag aan het bureau, wat Jill en jij in elkaar gezet hebben) xxxx

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: