2   28
14   75
11   60
12   74
14   66
21   81
8   53

&Zus dagboek #17 juni samengevat in een notendop

juni

Het is alweer juli! De tijd vliegt en wij vliegen met haar mee. Hoog tijd om terug te kijken op juni en verder te gaan met juli. Loslaten wat is geweest en verder, dat is mijn missie. Maar goed, ik neem jullie mee in een soort dagboek van afgelopen maand.

Een mooi begin van juni

Juni begon voor mij met een hoop moois. Zo begon mijn maand met een softijsje halen samen met Olaf. Konijn ging ook mee en zo zaten we samen heel gezellig op het pleintje te smikkelen van een ijsje. Ik was die avond even in Roermond, omdat ik Mandy zou ophalen na het werk. Ik had namelijk via haar een laptop gekocht en die kon ik dan gelijk ophalen. Met het ophalen van de laptop zag ik helemaal voor me hoe ik juni vol zou schrijven. Dat liep iets anders!

Een lichaam vol onrust

De warme dagen van de maand zorgden ervoor dat mijn lijf helemaal de weg kwijt raakte. Ik kreeg zware last van mijn hooikoorts en dat zorgde ervoor dat ik mij verre van fit voelde. De nachten waren heel onrustig en ook overdag was het enorm pittig En zo geschiedde dat juni ook heel snotterig en wanhopig werd. In 2 weken tijd snoot ik 42 pakken zakdoekjes erdoorheen. Daarnaast kocht ik ook essentiële olie met een diffuser voor verzachting. Maar die heeft tot nu toe ook nog niet geholpen.

Ik vermoed dat het pollentrio voor mij geen oplossing is. Er zit namelijk lavendel bij en daar ben ik normaal gesproken allergisch voor. Maar 100% zeker kan ik het nog niet zeggen, want Jewel verhaarde deze maand ook. Het moment dat haar hele ondervacht los laat is voor mij allergie technisch heel lastig. Zo heb ik nooit last van haar haar, maar op het moment dat ze echt alles loslaat gaat het bij mij kriebelen. Als dat voorbij is kan ik de olie dus echt goed testen.

Hele warme dagen

Naast de hooikoorts was het werken natuurlijk ook heel pittig. De warmte was slopend. Gewapend met 2 bidons ging ik elke dag aan de slag. Gelukkig waren er in mijn wijk genoeg behulpzame mensen. Mensen die me aanboden mijn flesjes te vullen en iemand die mij een flesje ice tea aanbood. Toen dat gebeurde kon ik alleen maar “ooh, lekker, graag!!” roepen.

Mijn kantoor ging op de schop

Verder gingen Mandy en ik afgelopen maand boven op kantoor aan de slag. We hebben in oktober, vorig jaar, een heel groot deel van haar spullen bij mij op kantoor gezet en nu was het toch echt tijd om hierin orde te gaan brengen. Voor haar en voor mij. Dus na een maandag hard werken was wat er stond gehalveerd en de rest naar de kringloop gebracht. En terwijl zij werkte amuseerde ik me met Olaf en Jewel. Gezellig!

Toen zij klaar was kon ik aan de slag om mijn kantoor weer echt mijn kantoor te maken. Dat was nodig na alles wat er was gebeurd de afgelopen maanden. Het was een paar avonden ploeteren in de warmte, maar het resultaat mag er absoluut wezen! Dat bewaar ik trouwens nog even voor een ander artikel.

Uiteten en een barbecue organiseren

Juni was ook de maand dat tante Cor wat minder grip kreeg op ons leven. Naast dat ik mijn 2e vaccinatie kreeg, gingen we ook voor het eerst sinds tijden uiteten en dat was me toch een feestje! Samen met vrienden van ons gingen we een avondje tapas eten in Meijel bij Gossi Mijne. Heerlijk.

juni

Zaterdag 19 juni werd papa 60 jaar! Hij had een dagje voor zichzelf gevraagd, dus gewoon een dag waar op hij lekker kon fietsen en rommelen. Dat vonden we helemaal prima natuurlijk, maar we konden het niet gewoon voorbij laten gaan. Dus organiseerden we net als vorig jaar een barbecue bij Kenneth en mij in de achtertuin. Erg gezellig! Maar ik had wat teveel ingekocht, dus zondag kwamen Kevin en Jill nog helpen met het opeten van wat dingen. En maandag aten we nog een keer koude schotel. Hij was trouwens heel blij met de verrassing! Gelukkig!

De kleine mooie dingen van juni

De KC geniet weer van je kleding challenge

En verder hield ik me bezig met de kledingchallenge op de Kelly Caresse club. Ik nam alles door wat er in de kasten lag. Wat draag ik regelmatig, wat was ik vergeten, wat draag ik niet en zo ging ik ieder kledingstuk langs. Het resulteerde in een overvolle boodschappentas die naar de kringloopwinkel gaat en een stuk minder kleren in mijn kledingkast. En natuurlijk een overzicht aan dingen die ik nog nodig heb. Zoals onderstaand zwarte jurkje!

juni

Fysiotherapie

juni

Ik had meerdere malen fysiotherapie, waarbij ik werd gekraakt en gemasseerd. Dat resulteert ook altijd in een aantal dagen pijn. Daarnaast vind ik het ook gewoon heel pittig. Het is voor mij elke keer weer even zo’n momentje van oja! Dat is er gebeurd. En daar kan ik nu nog heel verdrietig om worden.

Mandy’s 25e verjaardag gevierd

juni

Donderdag 10 juni werd onze Mandy 25 jaar! Dat moest natuurlijk gevierd worden, maar omdat ze die dag gewoon moest werken goten we het in een ander jasje. Zo ging ik woensdag voor haar verjaardag een cadeautje brengen. Maar wat zij niet wist, was dat mama, papa en Jill een ontbijtje hadden georganiseerd. Dus zaten Kenneth (die had toevallig vrij), Jewel en ik rond half 7 in de auto naar Roermond. Kevin moest helaas werken, dus die was er niet bij. En ook haar vriend Chris kwam mee ontbijten. Mandy had het niet zien aankomen, dus dat was heel leuk. En ook Olaf was enorm verrast met bijna iedereen aan de ontbijttafel. Die moesten we ook nog eerst wakker maken. Zo schattig!

Op de camping

juni

We gingen een middagje naar pap en mam op de camping in Elst, heel gezellig! Jewel had er gemengde gevoelens bij. Er waren zoveel prikkels dat mevrouw besloot haar hele attitude te laten zien. En dat is er een. Maar volgens mij was ze ook dolgelukkig om pap en mam weer te zien.

Van bakkersopleiding naar mediavormgeving

juni

Ik genoot van Jill die een voorstelfilmpje opnam om door te sturen naar haar vervolgopleiding. En inmiddels is ze door de intake heen en aangenomen. Ik weet even niet of ik er al eens eerder over heb geschreven, maar ze ging eerst de bakkersopleiding doen. Toen ze na een hele koude douche bij een bakker het spoor bijster was besloot ze dat het niet haar plek was. Ook niet op lichamelijk vlak. En nu gaat ze mediavormgeving doen! Iets waarvan ik overtuigd ben dat het 100% bij haar past. Net als de bakkersopleiding, maar dit is gewoon voor haar slimmer.  Ik ben in ieder geval heel trots.

Samen treinen kijken

En het laatste gouden momentje was toch wel dat ik samen met Olaf bij de spoorwegovergang ging kijken. Op die spoorwegovergang komen altijd de treinen van Roermond naar Weert, Eindhoven, etc. En omdat het een dubbelspoor is, komen er ook van de andere kant treinen terug! Dus we keken samen op de NS website om te zien wanneer er weer eentje kwam en zo wisten we 6 treinen te spotten. Zijn reactie was weer prachtig en er zwaaide een treinmachinist terug.

Dat was juni voor mij, naast het gemis van Mambo en de indruk die de hulpdiensten op mij hebben gemaakt. Op Bij Zus was het een hele rustige maand. Ik hou het maar op dat ik het even nodig had. Hoe gaat het met jou? Hoe was jouw juni?  

Liefs Kelly

Volg Bij Zus ook op InstagramFacebook of Pinterest om op de hoogte te blijven van de nieuwste updates!

Volg:

2 Reacties

  1. Ans van Zantvoort
    juli 2, 2021 / 5:10 pm

    Hoi Kelly, fijn om weer wat te horen. Wat supervervelen die hooikoorts daar kan je echt heel beroerd van zijn, hopelijk gaat het gauw wat beter. Hier alles rustig en we verheugen ons al een beetje op de familiedag. Lieve groetjes van ons Ans en Ton

  2. oma
    juli 3, 2021 / 8:07 am

    Ha Kelly, i.p.v. boodschappen doen, heb ik je juni journaal gelezen. In een maand kan er veel gebeuren, waarvan die hooikoorts een plaag is. Gelukkig geniet je ook van de mooie dingen. Fijn weekend en tot gauw, groetjes oma xxx

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: