20   36
17   50
0   26
15   58
20   75
17   75
3   32

&Zus dagboek #18 eindelijk weer trainen met het demoteam

demoteam

De eerste dagen van juli waren de laatste loodjes voor de vakantie! Het waren goedgevulde dagen met allerlei avonturen. Zo ging ik gezellig naar de stad, bracht ik mijn fiets weg voor een algehele controle en gingen Jewel en ik voor het eerst sinds tijden weer trainen met het demoteam.

Aan de slag met schrijven en gezellig naar de stad

demoteam

Donderdag begon ik lekker vrolijk mijn dag. Ik zette de top 1500 van het foute uur aan op Spotify en ging aan de slag met schrijven over juni. Een hele klus, maar gelukkig kwam ik een eind. Daarna was het tijd om te gaan werken. Een korte werkdag met een kleine piekwijk en mijn eigen wijk dal. Dat was maar goed ook, want ik had na het werk afgesproken met de zussen, Olaf, Kevin en Jewel!

We hadden een missie voor spijkerbroeken, maar die liep niet zoals gehoopt. Gelukkig loste zich dat een dag later op. Wel wisten we de gereserveerde boeken te bemachtigen en de andere dingen die we wilden halen. Het miezelde enorm, dus ons uitje was van korte duur, maar we hebben ons geamuseerd en daar gaat het om.

We hadden woensdagavond weer eens een pakket ontvangen van Hello Fresh, dus daar ging ik terug thuis mee aan de slag. En na het koken dook ik weer achter mijn laptop. Ditmaal was ik niet zo productief, maar ook die momenten mogen erbij zitten.

Een mooie mix van werk en rust

Tegen vrijdag had ik enorm opgekeken. Ik zou anderhalve piekwijk hebben, maar dat bleek uiteindelijk niet te kloppen. Ik had mijn eigen wijk en daarnaast een derde van een andere wijk. Het was alleen volume technisch vrij pittig, dus na het werk plofte ik moe maar voldaan thuis neer.

Ik ging aan de slag met het afwerken van het vorig dagboek en tussendoor belde Susan en Bearke nog aan. Jewel was dolgelukkig en mij scheelde het uiteindelijk een rondje lopen en dat was ook best wel fijn. Nadat zij weer weg waren zette ik het dagboek online en was het alweer tijd voor het volgende Hello Fresh gerecht.

’s Avonds keek ik de livestream van mijn neef, las ik blogs bij en keek ik op Netflix een film. Even rust pakken is voor mij een hele uitdaging, maar nu ik ook weer aan het schrijven ben gaat het gelukkig makkelijker.

Eindelijk vakantie!

De fiets naar de fietsenmaker

En toen was mijn vakantie eindelijk bijna daar! De post was lekker op tijd en iets voor 12 uur had ik dan echt vakantie. 2 weken niks moet, alles mag en toch een hoop leuke plannen. Heerlijk! Tussen de wijken door had ik een korte pitstop gemaakt bij de fietsenmaker. Mijn werkfiets was namelijk dringend toe aan een controle en sowieso een reparatie aan een spaak. Ik mocht hem na het werk komen brengen, dan had hij in mijn vakantie de ruimte om de fiets erbij te pakken wanneer hij tijd had. Tenslotte stond hij nu toch voor 2 weken stil. Dus na mijn laatste wijk bracht ik hem weg.

Lunchen met broodjes Subway

Kenneth was ondertussen op pad geweest met pap, Kevin en papa. Ze hadden spullen weggebracht naar de stort en ondertussen was Jewel bij mam. En Jill was ook mee, maar toen ze naar de stort gingen ruilde ze van plek met papa. Jill en Kevin waren met pap en Kenneth meegereden, dus Kenneth kwam met hen en Jewel terug naar huis. Inclusief Subway broodjes! Een goed begin van de vakantie. Ze pikten mij op bij de fietsenmaker en daarna was het lunchtijd.

demoteam

Met Jill op pad

Er kwam een pakketje aan voor Jill bij papa en mama, dus stelde ik voor om even met haar te rijden tijdens de kwalificatie van de F1. Zo gezegd, zo gedaan! Kevin bracht ik naar huis en daarna reden we door. Bij papa en mama was het gezellig! We kletsten even bij over van alles en nog wat en tegen half 5 was het toch wel tijd om richting huis te gaan. Ik zou het laatste Hello Fresh recept maken, maar dat werd uiteindelijk sushi met Jill en Kevin. Ook héél lekker!

Weer even creatief bezig geweest

Na de sushi haalden Jill en ik nog wat lekkers bij de winkel en vervolgens keken we een stukje film mee met de heren. Daarna gingen we aan de slag met tekenen! Het was alweer een maand geleden dat ik dat had gedaan. Eenmaal bezig realiseerde ik me dat ik het eigenlijk vaker moest doen. Ik vind het onwijs leuk, maar gun mezelf de rust er niet voor. Daar mag verandering in komen. Rond half 12 gingen Jill en Kevin weer naar huis, want Jill en ik moesten de volgende dag alweer op tijd uit de veren.

Met Jewel naar het demoteam

We mochten namelijk voor het eerst sinds tijden weer naar de hondenschool! Papa en Jill zitten al jaren bij het demoteam en sinds een jaar ongeveer zijn Jewel en ik dat ook. Zondag was dan de eerste training en het was gelijk weer als vanouds.

demoteam

Met het demoteam doen we trouwens dogdance, we noemen ons dan ook de Dogdancers. We verzorgen demo’s bij bijvoorbeeld verzorgingstehuizen om de mensen daar een leuke middag te bezorgen. Maar je moet je niet voorstellen dat we letterlijk met de honden dansen. We lopen samen met onze honden figuren op muziek. Net als dat ze dat doen in de paardendressuur. Heel leuk, maar stiekem ook heel intensief. Opletten dat je gelijk en in de maat loopt, de hond moet netjes met je mee lopen en natuurlijk moet je het figuur ook kennen. Dat laatste had nog wat schaving bij mij nodig en Jewel was het op een zeker moment meer dan moe. Toen we de een na laatste keer liepen steigerde ze in de lijn. Gelukkig was mama vlakbij, dus gaf ik mama snel de riem en kon ik wel verder. Dus het laatste rondje liep ik zonder Jewel. Ook prima.

Eindelijk kleur in de voortuin

Kwart voor 12 waren we klaar en reden Jill en ik weer richting huis. Jill bracht ik naar Kevin en na een glaasje fris reed ik door naar huis. Pap en mam kwamen nog even sprinkhanen brengen en gedag zeggen voor wij er even tussen uit zouden gaan. Toen we ze uitzwaaiden ging Kenneth in de tuin aan de slag.

De overbuurman had ons gespot en kwam snel naar ons toe. Hij had me al eerder aangesproken over het feit dat hij nog planten over had die wellicht leuk waren voor bij ons in de voortuin. Echter waren Kenneth en ik er nog niet aan toe gekomen om over te steken en te gaan kijken. Dus toen hij aankwam liepen we met hem mee naar een prachtige tuin. We zagen een paar prachtige kleurrijke planten die we mochten hebben. Hij stak ze uit en bracht ze naar ons toe. Om samen met Kenneth ze te poten. Ik ging ondertussen nog even verder met het onkruid. En niet veel later stonden we in de regen en onweer een prachtige tuin te aanschouwen. Ik was er heel blij mee! Niet meer zo’n zandbak, maar gewoon een volwaardige tuin in opbouw.

De inpakstress kon beginnen

Nadat Kenneth en ik eindelijk even hadden geluncht reed ik naar de winkel voor wat boodschapjes. Ook nam ik een grote doos Merci mee die ik gelijk naar de overkant bracht. Hij was blij dat hij nu, als mijn auto er niet stond, naar wat kleurrijks kon kijken en wij waren blij met een mooi gevulde tuin.

Daarna was het dan echt tijd om wasjes te draaien en spullen te gaan pakken voor onze mini vakantie! Daar ben ik tot ’s avonds laat druk mee geweest. Ik verbaasde me erover dat ik zelfs aan Jewel haar nood medicatie dacht. Een kleine vorm van trots was wel aanwezig haha. Moe maar voldaan zette ik een wekker voor onze eerste echte vakantiedag en was het weer bedtijd.

En zo zijn we weer een heel verhaal verder op een paar dagen tijd. Ik hou ervan! Wanneer krijg jij vakantie? En ga je nog weg deze zomer? In ieder geval een hele fijne dag vandaag!

Liefs Kelly

Volg Bij Zus ook op InstagramFacebook of Pinterest om op de hoogte te blijven van de nieuwste updates!

Volg:

2 Reacties

  1. Ans van Zantvoort
    juli 6, 2021 / 11:30 am

    Heel fijne vakantie, genieten en lekker uitrusten !

  2. oma
    juli 6, 2021 / 1:04 pm

    Mooi beschreven, en leuk om te lezen. Nog een fijne vakantie, geniet er samen van, groetjes uit Reuver van opa en oma ! hoi-hoi………

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: