2   25
14   75
11   60
12   74
14   66
21   81
8   53

&Zus dagboek #19 een midweek Bruinisse

AirBnb in Bruinisse

Ik heb zitten dubben “Hoe ga ik onze vakantie naar Bruinisse delen?’. De ene dag heeft namelijk meer stof tot schrijven dan de andere dag. Maar de foto’s daarentegen.. Die zijn er genoeg! En zo lees je hier dus de eerste dag van onze vakantie. Ga je met ons mee?

Maandagmorgen zat ik al vroeg op de rand van het bed. Nog even douchen en daarna de laatste spulletjes pakken. Ik liep een rondje met Jewel, ontbeet met mijn kommetje yoghurt en daarna deed ik de afwas. Vervolgens wilde ik ook nog even stofzuigen en ging ik continu na of ik alles had gepakt en gedaan wat ik wilde doen voor vertrek.

Op naar Bruinisse

Auto volgeladen naar Bruinisse

Kenneth waagde zich aan het inpakken van de auto. Het paste precies, of eigenlijk net niet. Want Jewel moest de achterbank delen met een zak handdoeken, haar kussen, plaid en kussentje. Tja, we groeien een beetje uit de auto. Maar goed, maakt niet uit, we hadden alles mee wat we mee wilden hebben. Toen alles ingeladen was konden we dan eindelijk vertrekken richting Bruinisse. Bij Etten-Leur was het tijd om de pootjes en benen te strekken. Even naar de wc, water voor Jewel halen om te drinken (die was ik vergeten) en daarna reden we door naar Halsteren. Ik wilde graag bij Bakkerij Nagelkerke gaan kijken en er worstenbroodjes meenemen.

Jewel onderweg

Worstenbroodjes halen bij Bakkerij Nagelkerke

worstenbroodjes Bakkerij Nagelkerke

Eenmaal aangekomen in Halsteren bleek de jongste van de familie Nagelkerke achter de toonbank te staan. Super schattig. Toch vond ik dat op de een of andere manier wat spannend, want dan was zijn papa of mama ook daar. Dus wandelden we eerst even naar de Kruidvat. Ik had de stille hoop dat als we daar waren geweest zij wel weg zouden zijn. Maar toen we bij de winkel aankwamen stond de kleine in de deur opening en stond de bakker op het punt van vertrekken. De kleine man begroette vrolijk Jewel met een ‘Hallo hondje!’. En ik liep met het gevoel dat er groot op mijn voorhoofd stond dat ik hun filmpjes kijk de winkel in. Ik nam vluchtig mijn zak worstenbroodjes, wees de hulp van een hele vriendelijke winkelmedewerkster af, nam nog een zak witte broodjes en snelde richting kassa. Alsof ik even helemaal in paniek was. Waarom? Geen flauw idee. Nodig? Nee, absoluut niet. Maar toch ging het zo.

Onze AirBNB zoeken

We vervolgden onze weg richting Bruinisse en reden de donkere regenwolken tegenmoet. Omdat we nog te vroeg waren voor het huisje besloten we een rondrit te maken over dat stukje “eiland”. Met de auto bezochten we verschillende dorpen. We haalden een belegd broodje bij het tankstation, dat voelde een beetje als terug naar de vrachtwagen tijd, en niet veel later gingen we op jacht naar ons huisje. Het leek even verstopt te liggen, maar toen we eenmaal in de gaten hadden hoe de wegen liepen viel dat reuze mee. We arriveerden in een heel fijn gelijkvloers huisje.

We liepen via een klein halletje, met de deur naar de wc en badkamer, de fijne ruime woon/eetkamer binnen met een top keuken en apparatuur die me bekend voor kwam. Het huisje had precies dezelfde inductie. Super fijn! En de oven was makkelijker dan die wat wij hebben. Met de tuin was Jewel gelijk gelukkig, want ze trok meteen een sprintje en begon te rollen in het gras. En ook de slaapkamer, wc en badkamer zagen er super uit.

AirBnb woonkamer Bruinisse

Bruinisse bekijken

Bruinisse centrum

Nadat we alles hadden uitgepakt en ik ons beddengoed op het bed had gelegd gingen we richting het dorp. De buurt verkennen en boodschappen halen. We besloten voor het avondeten zelf te koken, omdat de hoeveelheid Thuisbezorgd adressen in Bruinisse echt schaars was en omdat we dat net zo lekker vonden. Daarnaast moest ik bij de winkel ook spullen halen voor het ontbijt.

Na het eten keken we televisie en volgde ik nog de afsluitende masterclass van de ‘KC geniet weer van je kleding challenge‘. Wat vond ik dat weer even spannend, maar het ging goed. Als gespreksonderwerp nam ik er nog mijn broekrok bij. Ik wilde graag weten hoe ik die leuk kon combineren en daar hebben ze me onwijs fijne tips voor gegeven. Na de masterclass was het alweer bijna bedtijd. Opladen voor weer een nieuwe dag! Rondrijden in België, een spookstad bezoeken en snuffelen in Bergen op Zoom.. Tot morgen!

Liefs Kelly

Volg Bij Zus ook op InstagramFacebook of Pinterest om op de hoogte te blijven van de nieuwste updates!

Volg:

2 Reacties

  1. oma
    juli 13, 2021 / 8:41 am

    mooi beschreven Kelly, het zit nog goed in je geheugen. Fijn dat jullie er van genoten hebben en mooie foto’s! Het is slecht weer om weer te starten, vervelend die regen en er komt nog veel meer. Toch een aangename dag, groetjes opa en oma xx

  2. Roos
    juli 13, 2021 / 9:23 pm

    Een top weergave Kelly. Geniet van alles!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: