0   13
20   41
19   52
0   26
15   58
20   75
20   55

&Zus dagboek #19 mijn happy place in Zeeland bezoeken

happy place Zoutelande

Gisteren besloot ik even geen dagboek te delen, daardoor heb ik vandaag een dagboek van 2 dagen! Ik neem je mee naar mijn happy place Zoutelande, maar ook gaan we nog naar Domburg en Middelburg. Ga je met me mee terug naar vorige week?

Donderdag 8 juli 2021

Een ochtendwandeling met een missie

Bruinisse

Waar ik en Jewel de eerste dagen al vrij vroeg uit de veren waren viel dat donderdag eigenlijk wel mee. Kenneth sliep nog, dus we begonnen de dag weer met een fijne wandeling. Op Instagram deelde iemand een challenge waarbij je een story plaatste met het nummer dat zij ook elke schooldag gebruikt met haar dochter. Als een soort van houvast voor iedereen. Nu was in deze challenge iedereen welkom, dus ik besloot en filmpje te maken van Jewel, tijdens onze ochtendwandeling, en die te delen met dat nummer. De zon scheen prachtig en de boten die langs voeren maakte het plaatje compleet.

Het gaat trouwens om het refrein van dit nummer:

Bij thuiskomst pakte ik mijn laptop erbij en besloot ik de bevallingsvlog te kijken waarin Lucius Bellinga geboren werd. Het nieuwste gezinslid van de Bellinga’s! En daarna maakte ik de tijd vol met scrollen tot Kenneth eindelijk opstond. We ontbeten samen en daarna pakten we onze spullen om op pad te gaan.

Snuffelen in de winkels van Domburg

Domburg

Onze eerste stop was Domburg! Domburg heeft een heel leuk dorp met veel winkeltjes en het oogt er altijd heel gezellig. Via het dorp liepen we richting het strand. Maar eenmaal daar bleek dat Jewel het strand niet op mocht tussen 10.00 en 19.00. Dat was niet handig. Dus we maakten een wandeling door de duinen en gingen daarna weer richting dorp. Ik snuffelde nog in wat winkels en daardoor wisten we de tijd, die we hadden van de meter op de parkeerplaats, bijna vol te maken.

Eindelijk weer naar mijn happy place

happy place Zoutelande

We reden door naar mijn happy place. Het altijd mooie en fijne Zoutelande! We parkeerden op onze “vaste” parkeerplaats en liepen via het bergje richting de duinen. Het was lunchtijd, dus voor dat we een wandeling over het strand gingen maken besloten we even te gaan zitten op strandpaviljoen ‘De Branding’. Kenneth nam een uitsmijter en ik een pannenkoek met spek. Heerlijk! En Jewel kreeg ondertussen weer twee Bonzo’s.

Een frietje met mayonaise

happy place Zoutelande

Na het eten gingen we het strand op. Kenneth met zijn voeten door het water, Jewel in het droge zand en ik op het zand er tussen in. Bij de trap richting het dorp gingen we naar boven. We maakten een rondje door de winkels, namen een souvenir mee voor bij papa en mama en bij ons en strandden daarna bij onze favoriete cafetaria. De Zeeuwsche mop! Daar wilde ik graag een frietje mayonaise eten. Zo simpel, maar ook oh zo lekker. Vervolgens liepen we het dorp verder af. Snuffelde ik nog bij Goodies en daarna liepen we weer via een trap omhoog richting zee.

Even genieten van het uitzicht

happy place Zoutelande

We besloten op een bankje te gaan zitten en gewoon even te genieten van het uitzicht. Ik zou er zo uren kunnen blijven zitten, maar goed, dat moet je kunnen. Jewel en Kenneth werden moe en zo werd het dan toch langzaam weer tijd om naar het huisje te gaan. Nog een pitstop voor drinken bij de Jumbo en toen was het weer een ‘Tot ziens Zoutelande!’.

De mop van de dag

Bij thuiskomst viel Jewel als een blok in slaap en Kenneth haalde voor ons eten bij de plaatselijke pizzeria. Mijn pizza was heerlijk, daar was absoluut niks op aan te merken. Kenneth’s extra grote broodje kebab was een grote grap. Het was een pitabroodje met een bakje kebab dat zo in het vliegtuig geserveerd kon worden. De zin ging er van over en het is vooral hopen dat het een foutje was. Achja, daarna konden we er wel om lachen! Ik begon alvast wat spullen in en om te pakken, zodat we de volgende ochtend alleen nog de laatste dingetjes in de koffers hoefden te doen.

Vrijdag 9 juli 2021

De laatste ochtendwandeling in Bruinisse

En toen was het alweer vrijdag! De tijd was voorbij gevlogen en nu was het dan toch echt bijna tijd om weer te gaan. Ik was er al op tijd uit om alles nog een keer in me op te nemen en het huis netjes achter te laten. Jewel en ik maakten een wandeling over de dijk en genoten nog een keer van het uitzicht. Bruinisse, wat was je mooi! Terug in het huisje schreef ik in het gastenboek en pakte ik mijn laatste dingen in. We ontbeten met nog wat broodjes en daarna ging ik aan de slag met stofzuigen en Kenneth met het inpakken van de auto. Stofzuigen was in principe niet nodig, maar omdat Jewel zoveel haar nog was verloren kon ik het niet maken om er niks aan te doen.

Wandelen door Middelburg

Half 10 zaten we bepakt en bezakt in de auto. Klaar voor onze laatste dag in Zeeland. We reden naar Middelburg om daar eens te snuffelen. Ik had via Instagram die stad als tip gekregen en het leek me leuk om er ook echt even te gaan kijken. We waren vrij vroeg daar, dus het was er nog rustig. Terwijl we rond liepen haalde ik een wratje op mijn vinger open aan de rits in mijn jas. Bij Holland & Barret waren ze zo lief om me een pleister te geven. Mega fijn! Daarna maakten we een rondje stad, snuffelde ik nog in allerlei winkels en herinnerden we ons weer dat Kenneth vaker met de bakwagen in Middelburg kwam.

Op jacht naar het vistentje

Zo kwam ook de herinnering naar een viskraam waar hij met de bakwagen nooit kon stoppen, dus die zochten we op! We haalden er een bakje kibbeling waarvan de wind er 2 de grond op gooiden. Jewel bedacht zich geen moment en vloog erop af. Kenneth haalde het vliegensvlug uit haar bek, want wij waren bang dat ze haar tong er aan zou verbranden. Ik kocht bij de viskraam een flesje water en vroeg om een bakje om het water in te doen. Het meisje keek me zo verbaasd aan, maar toen ik uitlegde waarom gaf ze me een sausbakje. Yes, top! Jewel dronk een paar slokken besloot daarna nog even de kruiden van de grond af te likken. Niks aan de hand dus..

En toen was onze midweek weg voorbij!

Na het bakje kibbeling wandelden we nog langs de winkels die we nog niet hadden gezien en daarna gingen we weer richting auto. En toen was het toch echt tijd om huiswaarts te gaan. Jewel was helemaal op en dan hadden we ook de tijd om rustig alles op te ruimen. Na een relatief lange rit, door file en een kleine pauze bij de gele M, kwamen we dan eindelijk thuis. Precies op tijd om onze net getrouwde buren aan te zien komen fietsen. Mooi!

De was werd gesplitst en deel één ging de wasmachine in. Vervolgens maakte ik de koffer leeg en bracht ik die ook maar gelijk naar zolder. Ik maakte het bed op en daarna haalde ik wat boodschappen bij de winkel voor het avondeten. En na het eten besloot ik nog even naar Roermond te rijden met Jewel. Jewel en Molly waren dolblij elkaar weer te zien. Zo leuk! En na een hele tijd te hebben zitten kletsen was het dan toch echt tijd om naar huis te gaan.

Mijn telefoon is weer gevuld met foto’s boordevol herinneringen en ik kan in gedachten weer terug naar mijn happy place. Op naar ons volgende uitje met nieuwe herinneringen!

Veel liefs,
Kelly

Volg Bij Zus ook op InstagramFacebook of Pinterest om op de hoogte te blijven van de nieuwste updates!

Volg:

2 Reacties

 1. Roos
  juli 17, 2021 / 8:04 am

  Je bent een topper in het vertellen van je verhaal.

 2. oma
  juli 17, 2021 / 12:20 pm

  heel mooi beschreven, Kelly. Zo hebben jullie samen een leuk weekje gehad, worden mooie herinneringen.
  Voor nu een fijn weekend, groetjes opa en oma xxxx

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: