20   36
17   50
0   26
15   58
20   75
17   75
3   32

&Zus dagboek #19 naar het tuincentrum en gezellige verjaardag

tuincentrum

Het weekend van onze eerste week vakantie was goed gevuld. Ik haalde mijn werkfiets op bij de fietsenmaker, we gingen naar het tuincentrum en we hadden een gezellige verjaardag van petekindje Raychel. Daarnaast had ik vrijwillig verplicht wat tijd voor mezelf en brachten we een plant naar Jill en Kevin.

Zaterdag 10 juli 2021

Mijn werkfiets ophalen

Je zou zeggen dat je de dag na thuiskomst van een midweek weg je het lekker rustig aan doet. Maar niks was minder waar. Ik was al vroeg op pad om mijn werkfiets op te halen. Ik had de fietsenmaker gevraagd alles na te kijken en dat had hij gedaan. De spaak was vervangen, hij had er een nieuwe achterband op gezet en gewoon alles even gecheckt. Heel fijn! Terug thuis maakte ik hem dan ook gelijk klaar voor gebruik, dan hoefde ik daar niet meer aan te denken.

Naar het tuincentrum

’s Middags besloten Kenneth, Jewel en ik even naar het tuincentrum te rijden. Het water van de vijver was nog steeds behoorlijk groen en we wilden weten of we hier nog iets tegen konden doen.  We kochten er 2 speciale vissen voor en we namen ook nog wat planten mee voor in de vijver, achtertuin en in een pot. Toen we de bloemen aan het planten waren kwamen we er alleen achter dat we eigenlijk één plant teveel hadden gekocht. Toevallig waren we met de buren aan het babbelen in de voortuin en ook achterom over het hek, dus we vroegen of ze nog een plant konden gebruiken. Zij hadden ook geen plek meer, dus appte ik Jill en Kevin om te kijken of die er nog een konden gebruiken. Daar kwam een ‘JA GRAAG!’ vandaan, dus spraken we af dat we die na het eten kwamen brengen.

tuincentrum

Film kijken bij Jill en Kevin

Eenmaal bij hen gingen Kevin en Kenneth gelijk aan de slag met het poten ervan. Ondertussen stelden Jill en ik nog wat plantjes veilig voor de harde wind en regen die onderweg waren. Na de tuin taferelen keken we nog 2 films daar. Via Samsung tv keken we ‘Meet the Spartans’ en via Netflix keken we ‘Coming to America’. Rond 12 uur was de laatste film afgelopen en was het toch wel weer tijd om naar huis te gaan. Ik was helemaal op! Maar gezellig was het zeker.

Zondag 11 juli 2021

Vrijwillig verplicht wat voor mezelf doen

Zondagochtend was ik alweer vroeg wakker. Dat bracht me op het idee om eventueel op Molly te passen als papa en mama naar opa en oma wilden. Dat aanbod namen ze heel graag aan, dus na het eten en een rondje met Jewel ging ik die kant uit. Gewapend met dingen die ik leuk vind om te doen. Ik had Jewel mee willen nemen, maar die leek last te hebben van een poot, dus die gunde ik een ochtend rust. Terwijl papa en mama weg waren relaxte Molly op de bank en ging ik aan de slag met het maken van een verjaardagskaart. Heerlijk om even iets voor mezelf te doen, zonder dat ik werd afgeleid door tientallen andere dingen.

Een paarden/unicorn verjaardagskaart

Kenneth’s petekindje Raychel was 4 geworden en hield ’s middags haar verjaardag. Dus ik maakte, met behulp van wat ik had geleerd van een workshop van Paperfuel, een kaartje. Ze is fan van de paardenserie ‘Spirit’ op Netflix, dus ik besloot een soort paard/unicorn te tekenen tussen cadeautjes en taart. Niet lang nadat ik klaar was kwamen papa en mama weer thuis en ging ik gelijk weer door.

Ik wilde namelijk voor haar en voor haar broer Bryan nog een kleinigheidje halen. Ik slaagde goed bij de speelgoedwinkel en daarna reed ik gauw naar huis. Terug thuis bleek dat Jewel een gat in de ochtend had geslapen en inmiddels weer topfit was. Ik besloot mama te bellen en te vragen of Jewel misschien even bij hun mocht komen spelen. Dat was geen enkel probleem, dus nadat ik me had omgekleed, en we nog een keer terug naar huis waren gereden voor de verjaardagskaart en mijn telefoon, brachten we Jewel naar Roermond.

Raychel’s 4e verjaardag

Tegelijk met pap en mam reden we richting de jarige jet. Ome Kenneth ging aan de slag met het bouwen van de paardenstal die we voor haar hadden gekocht. En dat zag eigenlijk heel aandoenlijk uit. Verder kletsten we gezellig bij en moest ik vooral lachen om het binnenvallen van alle buurtkindjes daar.  Zo mooi om te zien hoe iedere keer wel iemand anders binnen viel en ze zich uiteindelijk samen oppakten voor een watergevecht. En ik kon Bryan nog wat nieuws leren over de Switch, wat ik ook onwijs leuk vond om te doen. De tijd vloog voorbij.

Iets voor 5 vonden we het hoogtijd om Jewel weer te gaan halen, dus dat deden we. We babbelden nog heel even met papa en mama en toen gingen we weer huiswaarts. Onderweg bestelden we wat te eten en dat werd precies op tijd gebracht. Namelijk net nadat we de laatste klusjes voor de dag hadden afgerond. De avond was dan ook lekker rustig met schrijven en wat scrollen op internet.

En zo was onze eerste vakantie week echt voorbij. Morgen volgt afgelopen week, onze laatste vakantieweek, en dan zijn we weer helemaal bij! Ook een goed gevulde en gezellige week, met nog een bezoekje aan het tuincentrum. Maar goed, dat lees je morgen!

Veel liefs,
Kelly

Volg Bij Zus ook op InstagramFacebook of Pinterest om op de hoogte te blijven van de nieuwste updates!

Volg:

1 Reactie

  1. oma
    juli 20, 2021 / 7:57 am

    leuk om te lezen, Kelly. Rondom de vijver ziet het er gezellig uit. De eerste week van je vakantie was fijn, alleen altijd snel om. Mooie foto’s! De zelfgemaakte kaart is ook super, zit in de familie! Fijne dag, groetjes van ons xxxx

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: