2   25
14   75
11   60
12   74
14   66
21   81
8   53

&Zus dagboek #19 spookdorp Doel en de Antwerpse haven

spookdorp Doel

Een nieuwe dag, een nieuw dagboek. Vandaag neem ik je met veel plezier mee door de haven van Antwerpen, onderweg naar het spookdorp Doel en gaan we nog even snuffelen in Bergen op Zoom. Met om de dag af te ronden nog een fijne avondwandeling in Bruinisse! Ga je mee?

Dinsdagmorgen was ik alweer vroeg uit de veren. Jewel moest nog wennen aan het huisje en maakte al op tijd duidelijk dat het voor haar dag was. En heel eerlijk, zo erg vond ik dat ook niet, want met al het gesnotter van mezelf was ik ook wel weer klaar met slapen. Zij genoot van alles in de tuin en ik besloot het dagboek van de week ervoor af te schrijven en online te plaatsen. Ondertussen maakte Kenneth een lekker ontbijtje klaar en brainstormden we even over wat we die dag zouden gaan doen. We aten ook voor het eerst de worstenbroodjes van Bakkerij Nagelkerke en wat was dat smullen. Ik denk dat ik ze maar af en toe eens online bestel, want dat kan ook.

De haven van Antwerpen

Onze bestemming werd spookstad Doel. Rond 10 uur zaten we weer in de auto en gingen we op pad. Om in Doel te komen moest je door de haven van Kallo, oftewel de Antwerpse haven, rijden. Kenneth komt daar bijna dagelijks met de vrachtwagen, dus kregen Jewel en ik ook een tour langs bijna alle bedrijven waar hij komt. Het was een spannende rit met alle kuilen in de Belgische wegen, maar de auto overleefde het wel. De Antwerpse haven is gigantisch en mijn transport hart vond het heel tof om het eens in het echt te zien. Het zou tijdens mijn opleiding een uitstapje zijn, maar dat ging niet door. En nu ik de haven zag vond ik dat eigenlijk hartstikke zonde. Zodra je die haven hebt gezien snap je ook weer een beetje meer waarom de vrachtwagenchauffeurs met de handen in het haar zitten als ze daar zijn.

Kijken in het spookdorp Doel

Nadat we door de haven waren gereden kwamen we aan in Doel. Doel is echt een verlaten dorp. Er wonen nog enkele mensen en die hebben op verschillende wijze iets in het raam, op hun muur of op de deur staan dat ze er nog wonen. De rest van de huizen is dichtgetimmerd. Er is veel vandalisme op die plek en zo proberen inwoners te voorkomen dat ook hun huis mee wordt gepakt. Doel is praktisch leeg, omdat de overheid van mening was dat ze die ruimte nodig hadden om de haven van Antwerpen uit te kunnen breiden. Door de economische crisis is dat nooit gebeurd, maar de mensen zijn wel weg.

Het was een indrukwekkende en fotogenieke plek. Daarnaast leek het net alsof je in een videogame was beland. Zo verlaten zag het eruit. Ik vond het vooral heel bijzonder om er eens te lopen.

Na Doel besloten we richting Kallo te rijden om daar een broodje te gaan eten. Maar in Kallo was eigenlijk niks te doen! Dus belandden we bij een soort bus op het industrieterrein waar ze ook lekkere broodjes verkochten. Die aten we op in de auto en daarna besloten we België weer te verlaten. Op naar Bergen op Zoom!

Snuffelen in Bergen op Zoom

Bergen op Zoom

Eenmaal aangekomen in Bergen op Zoom kwamen we tussen de prachtige huizen in het centrum uit. We dachten dat het qua winkels best wel tegen viel, maar toen we de hoek om liepen kwamen we op nog een winkelstraat uit. Het winkelaanbod was niet reuze, maar dat was ook niet nodig. Ze hadden een snoepwinkel met snoep van hier en uit Amerika. Kenneth ging er eerst naar binnen en ik bleef buiten wachten met Jewel. Daarna wandelde ik de H&M binnen en op de terugweg liep ik ook de snoepwinkel nog een keer binnen. Toen bleek dat Jewel ook naar binnen mocht, dus konden we samen even kijken. Met een hond op vakantie betekent het bij winkels vaak om en om even snuffelen, maar dat is eigenlijk geen probleem. Uiteindelijk wisten we de tijd van de parkeermeter bijna vol te lopen. De “schade” van dit snuffelbezoek waren meerdere blikjes Amerikaans drinken, Amerikaans snoep (o.a. Spongebob hamburgers) en een zak Amerikaanse chips.

Een fijne avondwandeling in Bruinisse

haven Bruinisse

Onderweg naar huis kwam het met bakken uit de lucht, dus we hadden veel geluk gehad. In Bruinisse stopten we nog even bij de Albert Heijn waar ik het avondeten haalde. En terug in het huisje zette ik de oven aan en ploften we op de bank. Na het eten had Jewel toch wel zin om een rondje te lopen, dus maakten we een avondwandeling. Tijdens de wandeling zagen we een boot de kleine haven van Bruinisse binnen varen. Een prachtig gezicht. En ook kwam het nieuws bij ons binnen gedruppeld over wat er was gebeurd in Amsterdam. Verschrikkelijk! We keken nog even tv en volgden de persconferentie, waarna we zijn gaan slapen. En ik kan je zeggen, dat was een hele onrustige nacht met het nieuws in je achterhoofd.

Tot morgen, liefs,
Kelly

Volg Bij Zus ook op InstagramFacebook of Pinterest om op de hoogte te blijven van de nieuwste updates!

Volg:

1 Reactie

  1. oma
    juli 14, 2021 / 12:24 pm

    Doel en Bergen op Zoom, beiden zo verschillend, daar hebben jullie weer een mooie dag van gemaakt, als Jewel het eens vertellen kon! Vandaag houdt de regen hier niet op, toch een fijne dag, Kelly! Groetjes opa en oma xxxx

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: