20   36
17   50
0   26
15   58
20   75
17   75
3   32

&Zus dagboek #2 verbaasd door het bijzondere weer

weer

Na een fijne tweede paasdag was het weer tijd voor werk! Daarnaast ging ik nog even met oma op pad en waren we ontzettend verbaasd over het bijzondere weer. Een gezellig dagboek van in de zon naar in de sneeuwstorm. Lees je mee?

6 april 2021

Lief dagboek,

Het was weer even schakelen vandaag! Na een gezellig lang weekend ook weer beginnen met werken voelt een beetje vreemd. Normaal heb ik nog een dag vrij, maar dat was vandaag dus niet. Hoewel, met de hoeveelheid werk die ik had was het eigenlijk toch een vrije dag. Het was een heel klein bundeltje met een paar pakketjes en ergens had ik daar geluk mee, want het weer was 4 seizoenen tegelijk. De zon verscheen, vervolgens kwam er vrijwel uit het niets sneeuw en hagel en dan was de zon er weer. Het was zo’n wisselend weer dat er stoom van de grond en de daken kwam. Echt heel bijzonder.

Toen de eerste flinke sneeuwbui overkwam stond ik bij opa en oma in de voortuin. Ik had net mijn fiets geparkeerd toen de planning mij belde of ik nog een halve wijk extra kon doen woensdag. Er volgde een snel gesprek in mijn hoofd en ik besloot toch maar ja te zeggen. Toen ik ophing had ik gelijk spijt, want het weer dat we hadden zou de dag erna alleen maar erger worden.

Even met oma op pad

weer

Ik liep bij opa en oma naar binnen en plofte bij opa aan de eettafel neer. We kletsten over van alles en ondertussen maakte oma tijdens het koken nog een kom soep voor me warm. Dat was lekker! Nadat opa en oma gegeten hadden maakte oma zich klaar om met mij mee te gaan en ik bleef bij opa zitten kletsen. Toen oma klaar was vertrokken we samen naar Venlo. Oma kreeg namelijk de tweede prik en daarmee zijn opa en oma geënt tegen ome Cor. Heel fijn! Het was een vrolijke boel en we amuseerden ons prima. Op de terugweg reden we nog even langs het naaiatelier waar oma broeken had afgegeven en toen bracht ik haar weer thuis.

Van zonnig weer naar een kleine sneeuwstorm

Ik ging gauw richting Jewel, want die was alweer een hele tijd alleen geweest. Toen ik m’n lunch aan het eten was bedacht ik me dat ik mijn handschoenen bij oma en opa had laten liggen. Dus na de boterhammen lijnde ik Jewel aan en gingen we aan de wandel. Het was nog lekker zonnig, dus het leek me slim om eerst de handschoenen te halen. Opa had ons al geschoten en Jewel was luidruchtig enthousiast om ze weer te zien. Zo schattig! Logisch ook, bij opi en omi krijgt ze altijd gewone koekjes in plaats van hondenkoekjes. Toen ik weer weg ging betrok de lucht en kwam er weer een sneeuwstorm over ons heen. Ik besloot in een rechte weg weer naar huis te gaan, Jewel had haar behoefte toch gedaan en ook haar maak ik niet vrolijk met een rondje door vallende sneeuw. Terug thuis ging ik aan de slag met het dagboek van afgelopen week en toen was de middag zo voorbij.

weer

Het avondeten was zo gepiept. We hadden van het gourmetten nog veel krieltjes, stukjes courgette, paprika, champignons en ui over, dus dat had ik maandagavond al gebakken. Het was een kwestie van opwarmen, nog wat vissticks bij bakken en eten maar. Een lekkere en makkelijke maaltijd met heel veel groente. Na het eten en de afwas ging ik aan de slag met de tweede les van de KC Mom’s mindset challenge en toen was de dag weer om!

Een goedgevulde dag, met net zo veel wisselvallige activiteiten als het weer. Vond jij het ook zo bijzonder om te zien?

Ik zou het heel leuk vinden als je Bij Zus ook komt volgen via InstagramFacebook of Pinterest!

Volg:

1 Reactie

  1. M.J.M. Gansner-Kock
    april 13, 2021 / 5:33 pm

    Mooi en duidelijk geschreven Kelly, het leest lekker weg. Nog maar 2 daagjes werken, fijn vooruitzicht, het weer wordt een beetje beter en dan een paar dagen erop uit. Een fijne avond, groetjes van opa en oma xxx

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: