2   28
14   75
11   60
12   74
14   66
21   81
8   53

&Zus dagboek #20 Designer Outlet Centrum en spelen met Olaf

Designer Outlet Centrum Timberland sandalen

Na onze midweek weg hadden we nog een dikke week thuis gepland. Zo’n week waarbij je elke dag kijkt of en wat je gaat doen. Dus deze week splitsen we in 2 dagboeken. We gingen winkelen in Roermond centrum en het Designer Outlet en ik had een gezellige middag met Olaf!

Maandag 12 juli 2021

Opnieuw naar het tuincentrum

Jewel onderweg tuincentrum Outlet

Na een relatief druk weekend begon de dag maandag wat later. Tenminste, voor Kenneth, ik was gewoon weer op tijd up and running. We moesten weer richting tuincentrum, want zondag waren we er achter gekomen dat een van onze nieuwe vissen op een mysterieuze wijze uit de vijver was gekomen. En dat had die vis niet overleefd. ’s Middags gingen we weer met z’n drieën op pad. We haalden twee nieuwe vissen, want die andere vis konden we ook niet meer vinden. En daarnaast namen we ook nog twee mooie bloempotten mee voor binnen, maar een daarvan sneuvelde helaas op weg naar huis. Het zat ons al met al niet zo mee.

Terug thuis nam de vijver eigenlijk de rest van de middag in beslag. Iets waar ik toch wel een beetje van baalde, want ik hoopte dat we na dit vijver avontuur nog even richting stad gingen. Ik moest me even herpakken en ging daarna aan de slag met het nieuwe dagboek. Ook verpotte ik een van de planten in huis naar zijn nieuwe bloempot. Een leuk klusje. En na het eten ging ik verder aan de blog.

Dinsdag 13 juli 2021

Winkelen in Roermond centrum

Jewel in de regen

Kenneth had me beloofd dat we dinsdag richting stad zouden gaan. Weer of geen weer. In eerste instantie hadden we het idee om naar een winkelcentrum te gaan, maar daar kwam in de loop van de ochtend verandering in. Uiteindelijk gingen we samen met Jill en Kevin naar het centrum van Roermond. Heel gezellig! We gingen van de boekhandel richting Rousseau chocolade en vervolgens naar de Hema. Daar hielden we een korte pitstop met een broodje hotdog en vervolgens liepen we richting Game Mania, Only en de H&M. Bij de Only en de H&M wilde ik graag kijken. Op mijn wensenlijstje stond namelijk een fijne zomerjurk en na weken uitstellen wilde ik dat in de vakantie graag voor elkaar krijgen. Verschillende jurkjes passeerde het pashokje en bij ieder jurkje liep ik het hokje uit voor een mening van de heren en Jill. Uiteindelijk kocht ik een mooie lange lichtblauwe jurk met witte stipjes bij de Only. En bij de H&M vond ik nog een fijn wit topje voor over mijn broekrok.

Designer Outlet Centrum

Verliefd op Timberland sandalen

De heren waren in de tussentijd dat wij in de H&M liepen even naar een andere winkel gelopen. We liepen ze tegenmoet en liepen daarna samen nog even naar het Roercenter. Jill tipte mij een schoenenwinkel met uitverkoop. Daar vond ik een mooi paar Timberlands sandalen! Maar helaas waren ze toch echt een maatje te groot. Balen! We liepen nog even naar de Kruidvat om een autootje te halen voor Olaf en daarna was het hoogtijd om richting auto te gaan.

kolonisten van Catan

We besloten onderweg naar de auto om gezellig samen wat te eten. Uiteindelijk kozen we voor Chinees! Die haalden we af en aten we bij ons thuis op. Daarna reden we nog even naar de winkel voor wat lekkers bij het spelen van Kolonisten van Catan. Die we overigens op dezelfde rit ophaalden bij Jill en Kevin thuis. Het spelen van het bordspel ging me dit keer niet zo goed af, wat me wel goed af ging was het scrollen naar Timberland sandalen..

Woensdag 14 juli 2021

De sandalen spookten nog steeds door mijn hoofd, dus Kenneth en ik besloten na de fysiotherapie even richting de Timberland winkel in het Designer Outlet centrum te rijden. De fysiotherapie was weer pittig. Het kraakte behoorlijk en er zaten weer genoeg knopen in mijn rug en nek. We bespraken een aantal belangrijke zaken en daarna was Kenneth aan de beurt. Ondertussen had ik genoeg om over na te denken.

De jacht naar sandalen in het Designer Outlet centrum

Het regende pijpenstelen, maar toch wilde ik heel graag even in de winkel neuzen. Dus arm in arm liepen we onder de paraplu het Outlet binnen. Onze eerste pitstop was de Dunkin Donuts. We namen een doos mee voor bij papa en mama en we namen er zelf ieder een op de hand. Heerlijk! Na de donut wandelden we richting Timberland. Ik had gedacht dat het wel rustig zou zijn in het outlet, maar niks bleek minder waar. Het Outlet was gevuld met mensen en paraplu’s! Maar goed, we bereikten de bestemming en ik leek met mijn neus in de boter te vallen. Er waren verschillende sandalen met sale, maar natuurlijk viel ik op een paar zonder blauw bordje met korting. Een mooi bruin suède paar sandalen met een fijne blokhak. Ik paste ze en ze voelde gelijk als sloffen. Een feestje voor iemand die eigenlijk niet op hakken kan lopen. Nu zat er sowieso al wat korting op de schoenen, dus ik had al geluk! Maar doordat ze zo lekker zaten moesten ze toch echt mee.

Jewel zag Mandy en Olaf weer

Olaf en Jewel

Na ons rondje Outlet gingen we richting papa en mama. We gingen kijken hoe de bouw van de overkapping verliep en ik bleef er gezellig even hangen. Kenneth ging ondertussen met mam naar de Mediamarkt voor een nieuwe smartphone. Het verliep daar alleen niet zo soepel, dus toen Olaf vroeg of ik mee ging naar de Mediamarkt vroeg ik Mandy of ze me daarna thuis kon afzetten. Zo gezegd, zo gedaan! We reden naar de Kruidvat bij ons in het dorp en daarna brachten ze me thuis. Jewel was dolblij Olaf en Mandy te zien. Zo schattig! Olaf speelde nog even een spelletje, Mandy en ik kletsten nog even en daarna gingen zij weer huiswaarts. Ik ging lopen met Jewel en niet lang na onze ronde kwam Kenneth thuis. Toch maar goed dat ik al was thuisgebracht!

Donderdag 15 juli 2021

Vlees snijden voor satéstokjes

Donderdag begon onze dag al vroeg! Kenneth ging met mam mee voor controle naar het ziekenhuis. Ik bleef met Jewel even thuis. Zo draaide ik wat wasjes en scrollde ik rond op internet. Tegen 11 uur belde Kenneth op dat alles in orde was en ze onderweg waren naar huis. Voor mij het teken om bijna richting Roermond te rijden, want ik ging samen met mam vlees snijden om saté van te maken. (Waar die saté voor was lees je morgen!) Eenmaal in Roermond snapte Jewel niet dat pap nog niet beneden was. Die lag nog te slapen na zijn nachtrit met de vrachtwagen. Maar goed, toen mam en ik niet helemaal wijs werden uit hoe groot we het vlees moesten snijden, mocht Jewel dan toch pap wakker maken. Ze maakte een sprintje naar boven, sprong op het bed en probeerde hem met haar natte neus wakker te krijgen. Na een hoop gedoe kreeg ze hem toch een beetje wakker. Mam en ik moesten blokjes snijden van ongeveer het topje van de duim groot. Dat was niet zo moeilijk!

Gezellig samen spelen met Olaf

Toen dat klaar was belde Jill mij op of ik naar papa en mama wilde komen. Ze had wat hulp nodig bij het regelen van wat school dingen. Gelukkig was ik dat toch al van plan, dus ik wandelde die kant uit. Nadat ik had geholpen gingen zij richting winkel, mama was werken en ik amuseerde me met Olaf. We dansten op muziek, bouwden een houten treinbaan en gingen heen en weer van potje training naar onder de overkapping spelen en weer dansen. Ook raceten we met autootjes over een mat met racebaan patroon en speelden we nog Loco. Een spel dat ik zelfs vroeger speelde, zo leuk!

“Kelly hier eten en dan naar Kenneth”

Toen mama startte met koken begon ik hem te vertellen dat ik toch echt bijna naar huis ging om te koken. Anders waren ome Kenneth en Jewel alleen, dat kon niet. Maar volgens hem zat het toch echt anders in elkaar. Kelly moest bij opa en oma mee blijven eten. En daarna kon ik wel naar Kenneth en Jewel. Het was zo’n grappige discussie. Uiteindelijk besloot ik bij Kenneth te polsen hoe hij erover dacht. Zoals ik al verwachtte vond hij het geen probleem. Hij zat eigenlijk al te wachten op dat berichtje. En ook mama zei dat het geen probleem was, dus bleef ik gezellig mee eten. Olafs bordje ging praktisch leeg, dus dat was super goed!

Na het eten ploften Olaf en ik op de bank met de tablet! We keken Wreck it Ralph en Cars op Disney+. En zo kwamen we de tijd prima door tot Mandy weer thuis was van het werk. En zo was deze vreemde dag er toch een met een gouden randje. Ik deelde het alleen niet op Instagram stories die dag. Het nieuws over Peter R. de Vries waarvan je hoopte dat het niet kwam en de watersnoodramp in de buurt, je kreeg er de kriebels van! De stromende regen van donderdag vertelde eigenlijk het verhaal van Nederland. Bizar. En daarom vond ik het beter om donderdag even te zwijgen.

Vrijdag 16 juli 2021

Een ver van je bed show, maar dan dichtbij

En toen was het alweer vrijdag! Een dag die ik vooral besteedde aan piekeren en het nieuws volgen. Dat laatste is iets wat ik eigenlijk moet laten! Ik weet namelijk dat als ik mij eenmaal mee laat slepen door het nieuws, ik heel moeilijk uit mijn gedachtestroom kom. Maar de watersnoodramp vond ik toch spannend. Het was zo’n ver van je bed show die zich nu om de hoek afspeelde. Bizar! Gelukkig kwam het water niet tot bij de voordeur van ons of familie. Maar het lag wel rondom het dorp heen waar papa en mama en pap en mam wonen. En ook hier lag het niet super ver van huis. Misschien een kilometer lopen en dan wandelde je er praktisch tegen aan.

Van verschillende familieleden en vrienden kregen we berichtjes of alles oké was en zo’n zelfde berichtjes stuurden wij ook naar anderen. Het was een hele rare situatie. Maar goed, ik hoop dat voor iedereen die er wel echt overlast van heeft gehad snel genoeg weer de draad kan oppakken. En ik wil een chapeau geven aan alle mensen die hebben meegeholpen op wat voor manier dan ook.

Morgen deel ik met jullie afgelopen weekend. Een met heel veel gezelligheid en gloeiende kolen.

Veel liefs,
Kelly

Volg Bij Zus ook op InstagramFacebook of Pinterest om op de hoogte te blijven van de nieuwste updates!

Volg:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: