2   28
14   75
11   60
12   74
14   66
21   81
8   53

&Zus dagboek #3 dansen op het laatste beetje energie

dansen

Soms heb je spijt van keuzes. Zeker als het weer per minuut verschilt en het veel is. Maar de aanhouder wint en zo overwon ik de werkdag waar ik tegen op zag. En wist ik ook nog met het laatste beetje energie te dansen met Olaf! Lees je mee?

7 april 2021

Lief dagboek,

dansen

Wat heb ik opgekeken tegen vandaag.. Gisteren nam ik nog een halve wijk extra aan en ik wist al van te voren dat ik me daarmee in de vingers had gesneden. Maar goed, dan moet ik maar leren nee te zeggen. Heel simpel! 3 letters, 1 woord en hele duidelijke betekenis. Dat is mijn grens en daar mag je het mee doen. Het liep helaas wat anders, dus met de nodige buikpijn begon ik aan mijn dag. Het sneeuwde tijdens de ochtendwandeling en mijn oortjes begaven het toen ik mij bukte om m’n veters te strikken. Oh wat werd ik knoterig van het geheel en van mijn mindset.

Een pittige werkdag

Rond half 10 fietste ik richting het depot en was het even wachten tot de post kwam. Toen hij er was werd al snel duidelijk dat het best wel een berg aan werk was. 3 tassen post en een tas pakjes op mijn eigen wijk en 2 tassen post en een paar pakjes op de andere wijk. Het werd een ritje door weer en wind. Natuurlijk kreeg ik niet alles mee de eerste keer, dus moest ik terug voor de rest. Tijdens het werken probeerde ik mijn rust te bewaren en dat ging goed. Niet jagen, maar wel doorwerken, je hebt maar een lijf en er staat nog wat te wachten. Het grote geluk was dat de wijken die ik had naast elkaar lagen. Dus toen ik klaar was op mijn eigen wijk fietste ik zo naar de volgende een paar straten verderop. En net toen ik daar startte kwam er even een goede regenbui over me heen, vervolgens was het even droog, toen kwam er een stortbui en toen ik het bijna helemaal gehad had werd het droog en zonnig.

Rond 3 uur stond ik eindelijk aan het aanrecht mijn lunch te maken. Na de lunch maakte ik een klein rondje met Jewel en daarna plofte ik achter de computer en kon ik geen boe of bah meer zeggen. Kwart over 5 was Kenneth op weg naar huis en begon ik aan het avondeten. Een hele simpele maaltijd, maar daarmee niet minder lekker. Het waren aardappelkroketjes, met sperziebonen en een schnitzel met zigeunersaus.

dansen

Nog heel even kletsen, knuffelen, dansen en spelen

Na het eten reed ik met mijn laatste beetje energie naar Roermond om wat af te geven, bij te kletsen en te knuffelen met Olaf. Ik wilde filmen hoe we aan het spelen waren, maar Olaf vind de camera zo leuk dat het dansen werd met Mandy en zonder Mandy. Zo grappig! Daarna gingen we samen aan de slag met de trein en een plattegrond die Mandy en Olaf al eerder op de dag hadden gemaakt. Super leuk! Na het spelen schakelden we af met het kijken van een film en ondertussen smulde ik van de knapkoek die Mandy, Olaf en Jill hadden gehaald. Rond half 10 ging ik tegelijk met Kevin weer naar huis. Ik had het idee dat ik wel wat voorsprong had, maar uiteindelijk reden we op hetzelfde moment de afrit af. Bij de rotonde in het dorp knipperde ik met de achterlichten, kreeg ik knipperend groot licht terug en ging ik door naar huis. Terug thuis kletste ik nog even met Kenneth, werkte ik mijn Instagram bij en toen was het tijd om te gaan slapen!

De dag waar ik zo tegenop zag kon ik weer afvinken en hij eindigde met een lach. Gelukkig! Heb jij wel eens spijt als je ergens ja op zegt of durf jij gewoon nee te zeggen?

Ik zou het heel leuk vinden als je Bij Zus ook komt volgen via InstagramFacebook of Pinterest!

Volg:

2 Reacties

  1. M.J.M. Gansner-Kock
    april 14, 2021 / 6:35 pm

    wij hadden ook al goed in de gaten dat je een zware dag zou hebben, het weer was ook slecht en dan nog een andere wijk erbij. Je hebt het gehad en de volgende keer denk je meer na voor je toezegt. Waarschijnlijk heb je er wel goed aan gedaan. De collega’s staan ook voor jou klaar en het weer wordt nu beter ( hopen we). Een fijne avond Kelly, knuffel oma xxx

  2. Roos
    april 15, 2021 / 7:00 pm

    Als je op het einde van de dag maar met een tevreden gevoel naar bed kunt gaan Kelly. Dat is het belangrijkste. “Nee” leren zeggen is een levensles die je hele leven duurt .

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: