0   14
20   41
19   52
0   26
15   58
20   75
20   55

&Zus dagboek #4 een simpel tomatensoep recept

tomatensoep

Zo’n arbeidsintensieve dag als woensdag hakt er bij mij altijd even in. Dus donderdag deed ik het even rustig aan! Ik ging weer verder met leren over de Law of Attraction en ik maakte een hele simpele tomatensoep. Lees je mee voor het recept?

8 april 2021

Lief dagboek,

Mijn dag begon heel gezellig vanmorgen. Kenneth hoefde pas om kwart voor 7 op te staan, dus ik was al wat eerder op om hem voor te zijn op de badkamer. Toen ik terug kwam had Jewel mijn plekje ingenomen, zo schattig. Ik begon haar te knuffelen en daar ging ze helemaal voor liggen. Om 7 uur gingen we tegelijk weg, Jewel rende zo lang als de lijn was achter Kenneth aan. Ze snapte niet dat ze niet mee kon.

Law of Attraction

Na m’n wandeling maakte ik mijn gebruikelijke ontbijtje van yoghurt, banaan, cruesli en een mok thee. Ik ging achter het bureau zitten, keek even een YouTube filmpje en daarna ging ik verder met de eerste module van de LOA cursus van Kim Munnecom.

Een van de dingen die ik in mijn ochtendroutine wil stoppen is een stukje zelfstudie en dat is nu de Law Of Attraction. Oftewel de wet van de aantrekkingskracht. Mega interessant! Als je er meer over wilt weten zou ik als ik jou was eens kijken op de website van Kim Munnecom. Zij kan het je namelijk haarfijn uitleggen. Hierboven zie je een aflevering van haar podcast. Die luister ik elke ochtend tijdens mijn wandeling.

Om half 10 was ik weer op het depot om 2 wijken te bezorgen. Een kleine piek aan de ene kant van het dorp en mijn eigen wijk als daldag aan de andere kant van het dorp. Ik had de ingeroosterde tijd nodig om het af te krijgen, dus dat viel me reuze mee! Daardoor kon ik terug thuis mezelf ook weer net iets makkelijker oppakken om te gaan lopen. Logisch ook, het was eindelijk weer droog buiten! Na het wandelen ging ik op onderzoek uit naar goede tomatensoep recepten. De tomaten van het mysterie van afgelopen week waren nog niet op en dat werd nu toch wel tijd. Dus met een beeld van wat ik nodig had in mijn hoofd ging ik naar de winkel en vervolgens thuis aan de slag.

Tomatensoep recept

Wat heb je nodig?

 • 5 tomaten
 • 1 winterwortel
 • 1 paprika
 • 1 ui
 • 2 a 3 teentjes knoflook
 • blokje groentebouillon
 • 3 tl tomatenpurree
 • Italiaanse kruiden
 • evt. soepballetjes

Ik raspte een winterwortel en sneed die in stukken, vervolgens snipperde ik nog een ui, perste een knoflook uit, sneed ik een groene paprika in stukken en ik ontvelde de tomaten. Ik bakte de ui en knoflook kort in wat olie. Vervolgens deed ik de rest van de overige groente erbij en na 3 minuutjes ging de tomaat in blokjes erdoor. Vervolgens bakte ik nog 3 theelepels tomatenpuree en wat Italiaanse kruiden mee en daarna ging er 500ml groentebouillon bij. Nadat ik het een kwartier zachtjes had laten koken pureerde ik het met de staafmixer tot een gladde massa. Ik zette de soep nog even terug op de inductie en deed er soepballetjes bij. Een goede 5 minuten later was mijn tomatensoep klaar!

In de tussentijd dat de soep aan het pruttelen was maakte ik nog pannenkoekenbeslag klaar. Gewoon met een meergranen pannenkoekenmix. En terwijl Kenneth onderweg was naar huis kon ik gaan bakken. Uiteindelijk was het een hele geslaagde maaltijd! De afwas nam ik maar weer even voor lief. ’s Avonds keek ik nog een leuke livesessie van 2 influencers op Instagram, werkte ik de stories bij en toen was de avond ook weer bijna om.

Het was een fijne donderdag! Ben jij al bekend met de Law of Attraction?

Ik zou het heel leuk vinden als je Bij Zus ook komt volgen via InstagramFacebook of Pinterest!

Volg:

1 Reactie

 1. M.J.M. Gansner-Kock
  april 15, 2021 / 5:56 pm

  Over het algemeen ben je aldoor bezig en dan doet zo’n rustige dag goed. Ik bewonder meestal je kookplezier en met soep en pannenkoeken heb je ook een lekkere maaltijd. Fijne avond en een mooi weekend, knuffel van oma XXX

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: