0   14
20   41
19   52
0   26
15   58
20   75
20   55

&Zus dagboek #9 een wasmachine helpen tillen en opruimen

&Zus dagboek #9 een wasmachine helpen tillen en opruimen

Sinds ik bij de post werk heb ik toch wel wat spierkracht opgebouwd. Maar is het genoeg om mee te helpen een wasmachine op zijn plek te zetten? En ik ging aan de slag met het opruimen in huis voor een opgeruimd huis na het weekend weg. Lees je mee?

Dinsdag 13 april 2021

Lief dagboek,

Oh wat begon deze dinsdag toch machtig mooi. Het zonnetje scheen prachtig over een grasveld heen en Jewel ging precies in het zonlicht staan. Het gaf me een warm en magisch gevoel. Een heerlijke manier van wakker worden met weer een inspirerende podcast in mijn oren. Terug thuis ging ik verder aan de rest van mijn routine. Ik nam mijn dankbaarheidsboekje er weer bij en begon te schrijven over waar ik dankbaar voor was, het gevoel dat ik wilde hebben en mijn doelen voor onder andere vandaag. Wat was het weer fijn om zo de dag te starten.

Niet lang nadat ik klaar was kwam de pakketbezorger weer aangereden. Maandag had ik al een tweetal pakketjes binnen gekregen die ik vrijdag had besteld en vandaag kwamen de laatste 2 pakketjes binnen. Het pakketje van de ANWB en een pakketje van De Kleine Keuken die ik een maand geleden al had gewonnen. Ik pakte alles uit, zette het gewonnen pakketje aan de kant, ruimde wat ik kon opruimen op en daarna fietste ik richting het depot voor een dalwijk.

Een wasmachine verplaatsen

Toen ik bijna klaar was appte Jill mij of ik misschien Kevin kon helpen met het verplaatsen van de wasmachine. Nu had ik daar een beetje mijn twijfels bij, maar proberen kon ik het natuurlijk altijd. Dus terug thuis lunchte ik met een boterham en daarna gingen Jewel en ik richting Kevin en Jill. Het was een beetje een gepuzzel, maar Kevin en ik kregen het wel voor elkaar. De wasmachine stond op zijn plek, alleen de droger lieten we staan. Ik had namelijk niet het idee dat ik dat ook nog voor elkaar zou krijgen.

wasmachine

Na het klussen gingen we met z’n drieën en Jewel een rondje wandelen aan hun kant van het dorp. We liepen langs de boerderijen af, door het groen, langs het meest magische plekje van dit dorp en zo weer terug naar hun huis. Een flink uur en 3km later waren we er weer. Ik dronk nog een glaasje fris en daarna gingen Jewel en ik weer naar huis. Kenneth was inmiddels thuis van het werk. Veel gezelliger als terug binnen komen en er is niemand.

Uiteindelijk besloot ik nog even naar de Kruidvat en supermarkt te gaan, want ik had nog wat dingen nodig. Terug thuis begon ik aan het avondeten. Ik maakte de traybake met aardappelkroketjes van Lekker en Simpel. Een makkelijk recept met veel groente. Als vlees bakte ik er hamlapjes bij en die combinatie was prima.

Een opgeruimd huis

Na het eten begon ik aan de afwas, bracht ik het afval nog even weg en ruimde ik nog wat dingen op voor aankomend weekend. Dan zijn we namelijk een weekendje weg. En ik  wil graag de boel een beetje fatsoenlijk achter laten, zodat we niet weer in een “dit moet, dat moet, zus moet, zo moet” situatie terug komen. En toen ik daarmee klaar was schreef ik verder aan de dagboeken, zodat ik daar ook geen rekening mee hoefde te houden in het weekend. Voor ik het wist was het alweer 11 uur en tijd om te gaan slapen.

Het was fysiek een pittige dag, maar wel heel gezellig en vol voldoening. Laten jullie je huis ook het liefst zo opgeruimd mogelijk achter?

Ik zou het heel leuk vinden als je Bij Zus ook komt volgen via InstagramFacebook of Pinterest!

Volg:

1 Reactie

  1. oma Tine
    april 20, 2021 / 5:29 pm

    Je hebt het weer leuk beschreven, Kelly. Pluk de dag, zeker met mooi weer, je was weer veel buiten en Jewel kreeg ook voldoende beweging. Groetjes van oma xxx

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: