20   36
17   50
0   26
15   58
20   75
17   75
3   32

&Zus update #1 kibbeling eten en auto door de wasstraat

kibbeling

De eerste volle week van 2021 is afgevinkt. Ik verraste mijn kleine vriend met een bakje kibbeling, ging met opa’s auto naar de wasstraat en we gingen voor het eerst eten bij Jill en Kevin. Ik moest naar de apotheek en deed samen met oma de boodschappen. Lees je mee?

Een dagje thuis

kibbeling
Ik vind het geweldig om weer eens wat anders te leren, het dagelijkse verlies neem ik maar op de koop toe.. One step better everyday!

Waar ik normaal gesproken op maandag altijd wel even on the road ben was ik dat afgelopen maandag niet. Ik vond t slimmer om even rustig aan te doen en een pas op de plaats. Na weken van rennen, vliegen, haasten was het een dagje thuis. Met een kleine planning en in het achterhoofd “niets moet, alles mag!”. Zo schreef ik ’s ochtends het dagboek, met een kleine pauze tussendoor, want Susan en Bearke vroegen ons of we mee wilden wandelen. We gingen naar het veldje, lieten de twee lekker rennen en toen het begon te druppelen wandelden we weer terug. Terug thuis maakte ik dan eindelijk het dagboek af en verschoonde ik weer  het bed. Vooral in de hoop dat de allergie klachten eindelijk zouden verdwijnen. En daarna oefende ik weer even met darten.

Achter de schermen werken

Zzzzz

Na een kleine dalwijk kon ik dinsdag lekker aan de slag met het werken aan The Pearfect Taste. Er moet nog zoveel gebeuren en we zijn enorm perfectionistisch. Dus het loopt allemaal vertraging op. Maar dat mag de pret niet drukken, dinsdag wist ik lekker vooruit te werken en dat gaf gelijk een voldaan gevoel. ’s Avonds was het tijd om nog even te oefenen met darten. Het gaat me niet altijd geweldig af, maar ik merk wel dat hoe meer ik oefen hoe meer het verbeterd. Dus probeer ik als het even kan iedere dag een paar pijltjes te gooien.

Naar de apotheek en bijbabbelen

Woensdag was een leuke, maar chaotische dag. ’s Morgens had ik een piekwijk en pikte ik daarna Jill in het dorp op. Die had namelijk een sanitaire stop nodig en de wc bij hun deed het even niet. Geen enkel probleem, dan kom je gewoon naar mij! Kenneth kwam niet veel later thuis en dat was mooi. Ik moest namelijk, nadat ik Jill had teruggebracht, naar de apotheek in Roermond. En dan was Jewel niet alleen. Toen ik mijn medicijnen had gehaald reed ik nog even door naar papa en mama. Even gezellig bijbabbelen met iedereen en kroelen met de kleine man. Ik ging pas laat naar huis, dus vonden Kenneth en ik het een goed idee om wat mee te nemen bij de Burger King.

vision board
Nog steeds blij met het eindresultaat!

Na het eten ging ik aan de slag met weer een nieuwe reel voor op Instagram! Het werd er een over het vision board voor dit jaar. Ik was er zelf heel enthousiast over. En gelukkig waren de reacties ook heel leuk. Kenneth ging nog even darten en daar had ik ook zin in, dus speelden we een potje samen. Heel gezellig.

Samen kibbeling eten

Ik zat donderdag toevallig met mijn fiets en post in de buurt van Jill en Kevin. Ik moest in het stukje achter hun huis bezorgen, dus ik vroeg Jill of ze er waren. Ze waren er en ze hadden drinken, dus toen bleek dat ze ook thee hadden wist ik wel wat me te doen stond. Na de eerste route ging ik er even thee drinken en opwarmen. Het was gezellig, dus heel veel zin om nog door te gaan had ik niet. Maar hey, ik had nog maar een dalwijkje te gaan. Dus ik sprong na 3 kwartier terug de fiets op en ging weer op pad. Half 2 was ik thuis.

Bij de Lidl hadden ze deze halsbanden liggen. Jill had er al een gescoord voor Molly en mij leek hij ook leuk voor Jewel.. Dezelfde middag stond ik dus in de Lidl.

Kenneth kwam niet veel later thuis en dat kwam opnieuw goed uit. Ik moest een paar boodschappen doen en terug naar de apotheek. Mijn herhalingsrecept voor de hooikoortstabletjes was niet goed door gekomen, dus moest ik donderdag weer terug. Hij ging lopen met Jewel als ik halve haantjes zou halen op de markt. Nou ja, vooruit! Dus ik haalde twee halve haantjes en de boodschappen, om die vervolgens weer terug te brengen.

kibbeling
Goud waard!

Daarna reed ik gauw door naar Roermond. Ik zag op de markt de viskraam staan en ik weet dat er een iemand is die ik daar heel blij mee kan maken. Dus haalde ik mijn medicijnen en 2 porties kibbeling. Ik stopte bij papa en mama en maakte Olaf dolblij met een lekker tussendoortje. We aten de kibbeling gezellig samen op en daarna ging we spelen met de Duplo trein. We deden duplo blokjes laden en lossen, want je moet tenslotte al vroeg de liefde voor transport meegeven. Voor ik het wist was het alweer 6 uur geweest, gauw naar huis en koken! En ’s avonds deden we weer een potje darten.

Zoom nieuwjaarsborrel van de instagramcursus

Je hebt zo van die dagen dat er niet zoveel uit de vingers komt. Vaak heb ik voor maandag en woensdag wel iets bedacht, maar toen ik vrijdag terug kwam van mijn piekwijk kwam ik niet ver. Ik worstelde met schrijven en zo was de  middag voor ik het wist alweer voorbij. Rond 7 uur had ik een nieuwjaarsborrel van de instagramcursus. Oh wat vond ik dat spannend. Via een zoommeeting vertelden we elkaars doelen voor 2021. Uiteindelijk viel het allemaal reuze mee. Ik vertelde in het kort, echt kort, dat ik wil werken aan 3 dingen. Consistentie, meer stories en meer reels. Ik was zo nerveus dat er eigenlijk ook niet meer uit kwam. Maar, ik heb het gedaan en heb me niet afgemeld, dus dat is goed.

Zzzz

Rond 9 uur was het afgelopen en ging ik met Jewel nog even naar buiten. Afschakelen en de spanning eruit lopen. Terug thuis dook ik nog even achter de computer en om de dag af te sluiten deden Kenneth en ik nog een potje darten.

Opa’s auto wassen en beenham eten

Mijn zaterdag was gevuld met gezelligheid. Het zijn de kleine dingen die in deze tijd de warme dingen zijn. Ik had een dalwijk en was binnen no time thuis. Zelfs Kenneth was verbaasd toen ik binnen kwam. “Nu al terug?!, uh ja.. En dat kwam goed uit, want ik moest nog lopen met Jewel voor papa kwam.

Allebei aan het duimen dat het goed gaat..

Ik had met papa rond half 2 afgesproken, omdat we samen de auto van opa gingen wassen. Of ja, we gingen samen naar de wasstraat. Het was een leuk uitje en het was ook maar goed ook dat we het samen deden. Papa deed namelijk de dingen waar ik helemaal niet aan had gedacht. Bijvoorbeeld de radio antenne van het dak halen.. Toen we klaar waren brachten we de auto terug en dronken we nog een kopje koffie/thee bij opa en oma. Ik sprak met oma af dat ik de volgende ochtend samen boodschappen ging doen. Papa liep met me mee naar huis en ging daarna weer door naar mama.

Kenneth en ik laadde Jewel in de auto en reden naar de andere kant van het dorp. Jill en Kevin hadden ons uitgenodigd om beenham te komen eten. Super leuk! Het smaakte heerlijk en het was leuk om voor het eerst in de omgedraaide wereld te zitten. Ik heb 100% vertrouwen dat die 2 het straks perfect gaan redden. Omdat de wc nog geen lamp heeft gingen we na het eten terug naar ons om een potje Mario Party te spelen. Kenneth had nog wat sushi besteld, dus daar snoepten we nog goed van. Na een potje Mario Party waren we allemaal goed moe, dus Kevin en Jill gingen naar huis en wij slapen.

Samen boodschappen doen

Rond half 9 schrok ik wakker. Iets later dan ik wilde! Vlug het bed uit, aankleden, verzorgen en toen met Jewel naar buiten. We liepen weer een halfuurtje en ondertussen maakte ik mijn boodschappenlijstje af. Thuis schreef ik het over op papier, want met de app boodschappen doen is niet handig nu. Mijn telefoon heeft namelijk gezichtsherkenning en die mislukt met het mondkapje. 10 voor 10 wandelde ik vlug naar opa en oma. Oma had de auto al ijsvrij gemaakt, dus nadat ik even de blower had laten draaien konden we op pad. Het was gezellig! Oma “hamsterde” weer voorraad bij elkaar en ik haalde mijn weekboodschappen. De auto zat met kunst en vliegwerk weer goed vol. We brachten mijn boodschappen naar Kenneth en daarna reden we weer terug naar opa. Ik dronk nog een theetje en toen was het tijd om naar huis te gaan.

Ezeltjes in de wei. Mooi!

Ik maakte voor mezelf een broodje als lunch en toen kon ik weer met Jewel naar buiten. Het zonnetje scheen heerlijk, dus het was genieten. Muziekje op en een uurtje lopen. Ik wilde Jewel moe hebben, omdat we ’s middags naar de verjaardag van ons achterneefje gingen. En Jewel bleef thuis. Ons achterneefje was in december jarig geweest, maar door corona hebben ze de verjaardag verspreid. En dat werkte prima. Het was heel gezellig! Rond 6 uur reden we weer naar huis. Na wat huishoudelijke klusjes ging ik nog achter de computer en we sloten de avond weer af met, je raad het al, een potje darten.

En toen was de week weer voorbij. De eerste week is voorbij gevlogen. Ik ben vooral heel blij en dankbaar dat er weer wat meer ruimte komt voor familie en Bij Zus. Wat was het fijn om zoiets simpels als samen kibbeling eten te kunnen doen. We kunnen weer langzaam ademhalen na alle drukte van afgelopen maand. Niet dat je gelijk bijgetankt bent, maar voor ieder moment dat ik weer energie heb om mijn ding te doen ben ik onwijs dankbaar. Het zijn gekke tijden, normaal is niet meer normaal, maar we maken er het beste van. Hoe gaat het met jou?

Volg Bij Zus op FacebookInstagram en/of Pinterest voor meer updates en kijkjes achter de schermen!

Volg:

3 Reacties

 1. Roos
  januari 11, 2021 / 9:47 pm

  Nou Kelly, je hebt het maar druk. Heerlijk leesvoer weer . Apropos, begrijpend lezen… wonen Jill en Kevin inmiddels onder één dak of .

  • BijZus
   Auteur
   januari 12, 2021 / 8:07 am

   Dankjewel Roos! Nee hoor, nog niet. Ze hebben afgelopen week samen een beetje huishouden gedraaid terwijl er boven geklust werd aan de badkamer. Het bed moet zelfs nog komen! Kevin gaat er volgens mij eind januari/ begin februari in en Jill volgt later. Eerst nog even school!

 2. oma
  januari 12, 2021 / 1:04 pm

  Het was weer heel leuk om te lezen, zo goed beschreven dat ik je zo kon volgen. Ook wel bekende stukjes en vooral je hulp bij van alles en nog wat in de familie, wij zijn je dankbaar. Maar het allermooist is dat kibbeling eten met Olaf, een foto van twee genieters, onvergetelijk! Een heel mooie dag verder en ga door met darten, je wint nog een keer van Kenneth! Groetjes van opa en oma xxxxxx

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: