2   27
14   75
11   60
12   74
14   66
21   81
8   53

&Zus update #1 Nieuwjaarsschoonmaak en spelletjes avond

Nieuwjaarsschoonmaak

De eerste volle week van januari is begonnen. Tijd om nog even terug te kijken naar de dagen na nieuwjaarsdag. We hielden een mini verbouwing en Nieuwjaarsschoonmaak, ik moest werken, we hadden spelletjesavond en Jewel en ik genoten van de natuur.

De Nieuwjaarsschoonmaak

De dagen tussen de feestdagen en vooral de dagen na de volle week zijn altijd zo wazig. Niet dat het erg is, maar je weet gewoon even niet meer welke dag het is. 2 januari was een donderdag, Kenneth had nog vrij en ik besloot na het werk dat het tijd was om de kerstversiering op te ruimen. Kenneth besloot me te helpen, dus samen haalden we alles weg en ruimden we de boel op. Ondertussen deden we een soort van Nieuwjaarsschoonmaak, want zelfs de eettafel werd buiten gezet. Ik had het mezelf allemaal iets makkelijker voorgesteld, maar dit was goed. Even een frisse wind door het huis, letterlijk en figuurlijk, want de tuindeuren stonden een tijdje open. Koud!

Nieuwjaarsschoonmaak

We hingen weer nieuwe rekjes op aan de muur voor onze Funkopops en verplaatsten wat andere dingen in de kamer. Het gaf weer een heel gezellig sfeertje, dus we waren er blij mee. ’s Avonds vertelde ik Kenneth dat ik het idee had om mijn bureautje naar beneden te halen. Als dat zou passen. Hij verdween gelijk met de meter naar boven en zo stond een uur later mijn bureau beneden. Het is een soort dressoir/bureau geworden nu en het staat echt super leuk. En het werkt trouwens ook heel fijn! Niet meer op de bank liggen te rommelen, maar lekker aan mijn bureau beneden bij Jewel.

Druk aan het werk

Nieuwjaarsschoonmaak

Dus toen ik vrijdag klaar was met werken ging ik gelijk productief aan de slag achter mijn bureau. En zo kon ik ook echt wat dingen van mijn to do lijstje afstrepen. De enige reden waarom ik er achter vandaan ben gekomen is voor het eten, om nog even naar de supermarkt te gaan en om met Jewel te wandelen. Super!

Colonisten van Catan spelen

Nieuwjaarsschoonmaak

Zaterdag had ik gelukkig maar een dal wijk, dus ik was een 1,5 uur later alweer thuis. Heel erg fijn! Ik ging met Jewel de bossen in om haar even uit te laten razen. Ik was net thuis toen Kevin en Jill kwamen. Met oud op nieuw was het de bedoeling geweest om Colonisten van Catan te spelen, maar daar waren we niet aan toe gekomen. Dus dat gingen we zaterdagavond doen. ’s Middags reden we even met ze naar Horst. Even kijken bij Old School Toys voor Funkopops en vervolgens nog naar de Xenos voor lichtjes die ze niet hadden. Voor het avondeten wilden we gaan gourmetten, dus we haalden de spulletjes bij elkaar en terug thuis gingen we gelijk aan de slag met snijden. Rond half 5 gingen we aan de slag, lekker op tijd, zodat we ook op tijd spelletjesavond konden doen.

Nieuwjaarsschoonmaak

Na het eten stuurden ik ze alle 3 even de deur uit met Jewel. Even een momentje voor mezelf met Youtube en de afwas. Helemaal prima! Een kwartiertje later waren ze er weer en hielpen ze me opruimen. Het was teamwork. Vervolgens was het tijd voor het spel. En ik vond het verbazingwekkend leuk! In totaal hebben we denk ik 4 potjes gespeeld. Waarbij ik een keer de Chinese muur namaakte, kijk maar naar de blauwe lijn op het bord. De laatste ronde kikte bij Jill de pfeiffer in en was het hoog tijd dat ze naar huis gingen. Heel apart om te zien. Alsof er een knopje om ging, waardoor ze niet heel goed meer uit haar woorden kwam, haar lijf niet meer goed functioneerde en ze zo in slaap kon vallen. Maar we hebben het gezellig gehad en daar gaat het om!

Lekker de natuur in

Mijn favoriete ochtend is zondagochtend. Dan sta ik wat later op, is het al licht buiten en kan ik met Jewel naar de weilanden en het bos. Heerlijk even wakker worden in de natuur, de paarden bekijken en vooral genieten en zuurstof opsnuiven. Terug thuis maakte ik mijzelf een ontbijtje en vervolgens ging ik naar de supermarkt. Gelukkig had ik niet veel nodig, dus ik was zo weer thuis. En toen was het tijd om het huishouden boven te doen. Ik was er bijna de hele middag mee bezig, maar dan wel inclusief wassen draaien, beneden stofzuigen en dweilen en een pauze. Pap en mam kwamen namelijk even op bezoek. Kenneth had pap gevraagd of hij kon helpen met een plank ophangen in de badkamer. Dus dat werd geregeld en zo had ik even tijd om bij te kletsen met mam. Ook fijn!

Nieuwjaarsschoonmaak

De rest van de dag heb ik me nog bezig gehouden met klusjes, Jewel uitlaten en ’s avonds nog even achter de laptop. Dat ging niet helemaal lekker, maar goed, al met al was het op andere vlakken wel een hele productieve dag!

En zo zat de laatste week van december en eerste week van januari er weer op! De Nieuwjaarsschoonmaak was een goed begin van het jaar. En ik ben enorm blij met de gezelligheid die we nog wat meer in huis hebben gehaald in combinatie met mijn fijne bureau beneden. Het was een goed begin van januari! Hoe was jouw week?

Volg Bij Zus op FacebookInstagram en/of Pinterest voor meer updates en kijkjes achter de schermen!

Volg:

1 Reactie

  1. oma
    januari 7, 2020 / 8:15 am

    was weer leuk om te lezen, jullie zijn het nieuwe jaar goed begonnen. Een goed begin is het halve werk en dan ook nog samen!! Ook heel handig om beneden te kunnen werken, dat nodigt uit! Succes Kelly, groetjes oma xxx

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: