0   14
20   41
19   52
0   26
15   58
20   75
20   55

&Zus update #10 heel enthousiast en zaterdagmiddag genieten

zaterdagmiddag

Het dagboek van deze week is niet heel lang, maar daarmee niet minder bijzonder. Het was een drukke werkweek waarbij ik mij enorm verheugde op zaterdagmiddag. Verder sprong ik als Tijgertje naar de voordeur en kreeg ik een gouden bloempot. Lees je mee?

De week begon eigenlijk vrij rustig. ’s Ochtends was ik thuis, waar ik mijn dagboek schreef en de app Brandbassador ontdekte waarmee ik toffe samenwerkingen aan kon gaan op Instagram. Zo kwam ik er achter dat ik met onder andere Desenio, een webshop vol prachtige posters, kon samenwerken. Ik nam gelijk een missie aan en ging ermee aan de slag. Toen dat klaar was deed ik nog wat aan het huishouden en daarna ging ik door met het middagprogramma.

Een gewone brownie en een brownie salted caramel

Na mijn wandeling met Jewel ging ik even alleen buurten in Roermond. Bijkletsen en spelen met mijn grote vriend. Ik kwam op het juiste moment want Jill had brownies gebakken. Zalig! En Mandy en ik wandelden nog even naar het plein met Olaf. Terug thuis ging Olaf opa en ome Kevin meehelpen met de bestrating leggen. Zo schattig. Rond half 5 moest ik weer weg, want ik moest nog langs de apotheek voor Kenneth en de Praxis voor beits. Terug thuis ging ik aan de slag met het avondeten en daarna was de avond en mijn weekend zo voorbij.

Dit is toch zo lief!

Als Tijgertje naar de voordeur

Mijn werkweek was behoorlijk druk eigenlijk. We hadden dinsdag en woensdag huis aan huis en woensdag was het ook nog eens vrij chaotisch. Ik mistte wat bundels en die kwamen in de loop van de ochtend/middag weer terecht. Hoe het komt, ik heb geen idee, maar het kostte veel tijd. Donderdag had ik twee wijken, wat wel mee viel, maar na 2 dagen flink aan de bak ben je blij als je het een dag “rustig” aan kan doen. En vrijdag was er weer genoeg te doen. Tel er het onstuimige weer bij op en het was best pittig. Maar ik mag niet klagen, want op de wind na heb ik geluk gehad. De echte buien kwamen op het moment dat ik weer binnen zat.

Woensdag ging ik na het werk wandelen in de bossen van Swalmen. Op mijn tandvlees, maar ik had echt geen zin om mijn standaard rondje weer te lopen. Vrijdag had ik een hele leuke middag. Kenneth belde me net nadat ik mijn lunch op had en omdat Jewel nog geen aanstalten maakte om te lopen besloot ik ook nog even te wachten.

Rond half 3 ging de deurbel, maar omdat ik niet wist wie het was besloot ik eerst uit het raam te kijken. Toen bleken papa en mama aan de deur te staan. Ik was als een kind zo blij! Ik zei Kenneth gedag en stuiterend als Tijgertje uit Winnie the Pooh vloog ik richting voordeur. Ze kwamen even koffie drinken. Geweldig, zeker na 4 drukke werkdagen en geen tijd om nog naar Roermond te rijden.

Vrijdagavond deed ik alvast de weekboodschappen, zodat ik zaterdag voor of na het werk niks hoefde. Want zaterdagmiddag had ik echt geen tijd meer!

Een zaterdagmiddag genieten met Olaf

Zaterdag stond ik al vroeg vrolijk op. Ik maakte mijn rondje met Jewel, zette mijn fiets onder de carport en werd rustig wakker achter de computer. 20 op 9 ging ik richting depot, lekker op tijd, zodat ik van te voren nog even kon babbelen. Ik wilde namelijk zodra de post geleverd was inladen en vertrekken. 10 voor 9 racete ik weg bij het depot richting mijn wijk. Ik had gelukkig maar een dal, dus ik was ook heel op tijd weer thuis.

Kenneth moest om 12 uur bij de fysiotherapeut zijn en ik wandelde even naar Groenlijf om de juist vitamine B12 te halen. Half 1 waren we allebei klaar en reden we eindelijk naar papa en mama. Eenmaal binnen begon Olaf vrolijk te springen “Kelly!, Kelly!, Kelly!” met een hoop gejuich. Prachtig! Hij had er overduidelijk zin in. We hadden afgesproken dat Olaf zaterdagmiddag bij Kenneth en mij kwam spelen. Kenneth ziet Olaf niet zo vaak en dan is dit de ideale oplossing.

zaterdagmiddag
Dit was zo gezellig samen. Gelukkig had ik nog Cars stickers van vroeger.

Na een broodje en geklets namen we hem mee naar ons waar we gelijk aan de slag gingen. We speelden met de vrachtwagens, bakten paddenstoelencakejes, keken Finding Dory, plakte stickers op kleurplaten en hij mocht even met Kenneth een spelletje spelen. Volgens mij genoten we er alle 3 van. Tegen het einde van de middag wandelden we samen met Jewel naar de frituur om frietjes en een snack te halen. Terug thuis besloten we aan tafel de frietjes op te eten en ondertussen zette ik het laatste stukje Finding Dory op.

zaterdagmiddag
Zo’n zaterdagmiddag die je niet wilt vergeten

Daarna gingen we met Jewel weer richting Roermond. We brachten 2 cakejes naar pap en mam, waar Olaf zijn muts van zijn hoofd trok en zijn jasje uit om daar te gaan spelen. Super schattig! Maar dat was nu niet de bedoeling. We deden de jas weer dicht, de muts weer op en we gingen naar mama Mandy en zijn opa en oma. We proefden met z’n allen een cakeje, dronken wat en rond kwart voor 9 reden Kenneth, Jewel en ik gauw weer naar huis. Wat een heerlijke dag!

Een gouden bloempot gescoord en thuismiddag

Mama had mij zaterdagavond gezegd dat ze zondag waarschijnlijk even naar opa en oma ging. Ik vroeg haar of ze me wat kon laten weten, dan kwam ik ook die kant uit. Zondagmorgen kreeg ik al op tijd een appje dat ze rond 10 ging en of dat ze me even oppikte. Dus nadat ik mijn ontbijt op had ging ik met Jewel naar buiten. Onder het wandelen appte ze dat papa ook mee kwam en dat ze onderweg waren. Dus wandelden Jewel en ik gauw door. Toen ik net weer op een stoel zat kwamen ze aanrijden. Perfect getimed!

zaterdagmiddag
Prachtige bloempot toch?

We babbelden een eind weg bij opa en oma. Oma had nog een tuinhuis sale met potjes en allerlei andere dingen voor in de tuin. Ik koos een mooie gouden bloempot. Daar viel mijn oog namelijk gelijk op toen we in het tuinhuisje stonden. Wat er in komt weet ik nog niet, maar dat komt vast wel goed.

Ze lag eerst languit over het kussen heen. Hier lijkt ze net een zeehond haha.

Papa en mama brachten me weer terug thuis en toen begon de middag. Ik had de hoop dat we ergens gingen wandelen, maar daar had Kenneth niet zoveel zin in. Het werd een thuis middag. We wilden de toekomstige tuintafel gaan beitsen, maar die bleek eerst te moeten worden geschuurd en daar hadden we de spullen niet voor. Dus dat ging niet door. Kenneth ging aan de slag met de vijver en ik verving mijn oude fietszadel van de goede fiets voor een nieuw zadel. Daarna zette ik de kleding was aan en vertrok ik naar de winkel voor een paar boodschapjes.

Terug thuis konden de kleren weer worden opgehangen, zette ik de witte was aan en vervolgens ging ik aan de slag met het maken van het avondeten. Een soort pizza stokbrood met mosterdsoep. Simpel, maar lekker. De rest van de avond deed ik het rustig aan achter de computer.

En toen was de drukke week weer om. Het hoogtepunt was zonder enige twijfel de zaterdagmiddag met Olaf. Maar de vrijdagmiddag komt op een hele goede tweede plaats. Eigenlijk zat er in bijna elke dag wel weer wat moois. Hoe was jouw week?

Ik zou het heel leuk vinden als je Bij Zus ook komt volgen via InstagramFacebook of Pinterest!

Ik zou het heel leuk vinden als je Bij Zus ook komt volgen via InstagramFacebook of Pinterest!

Volg:

2 Reacties

  1. Tine Gansner-Kock
    maart 17, 2021 / 8:43 am

    je hebt er weer een mooie week van gemaakt, altijd veel afwisseling en dat is super! Het weer is nog steeds “pet”!
    Kleed je maar lekker warm. Fijne dag verder, knuffel van oma xxx

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: