0   31
20   43
19   52
0   26
15   58
20   75
20   55

&Zus update #10 op mijn tandvlees lopen

Afgelopen week was echt een week die ik op mijn tandvlees moest lopen. Bij het minste of geringste had ik paniek. En de druppel kwam toen ik Kiko moest begraven. Maar ik zal je zeggen, er waren gelukkig wel nog leuke dingen!

Een hele productieve dag

tandvlees

De week begon ontzettend productief. Mijn vrije dag besteedde ik vrijwel volledig aan het opruimen van het huis. Schoonmaken van alles en volgens mij vond ik zelfs nog een gaatje om te schrijven. Het was ook een tikkeltje vreemd, onze lieve Olaf was jarig en normaal gesproken zou ik natuurlijk even wezen buurten. Maar ze waren lekker met hem naar Burgers Zoo en de foto’s bewezen dat ze een prachtige dag hadden. Dan geniet je automatisch van een afstandje mee! Voor deze speciale dag maakte ik mijn Bij Zus lasagne die ik in de kraamweek ook had gemaakt. En Jewel was natuurlijk weer de klos voor de welbekende felicitatie foto’s.

Op het tandvlees lopen

tandvlees

Het weer werkte niet echt goed mee aan mijn gemoedstoestand, dus mijn werkweek verliep eigenlijk behoorlijk moeizaam. Door weer en wind lopen, ik liep op mijn tandvlees en met het oog op vakantie verliep de week héél traag! De drukte die ze hadden voorspeld viel me gelukkig meer dan mee, maar door ziekte stonden er wel weer bijna 16 uurtjes in de Mijn Werk app. Zijn toch 6 uurtjes extra. Je kan je dus wel voorstellen dat ik onder het genot van een liedje fluitend naar huis fietste zaterdag! Want nu heb ik VAKANTIE!

Neusje, neusje met Mambo!

Jewel heeft me gelukkig wel weer iedere dag doen smelten! Zo “hielp” ze me mee met de was. *Lees* sokken zoeken en jatten. Starend naar de vogels in de lucht als een kleine vos. Slapen met een flos tussen de poten en mij aan liggen turen, omdat ze nu toch echt wilde gaan lopen. Ze kletste de oren van mijn hoofd! We amuseerden ons prima met staren uit het raam en knuffelen met “oma” vond ze overduidelijk héérlijk.

En de mooiste foto was toch wel die van zaterdagavond.. Mama en ik dachten dat we Jewel wel moe hadden gelopen met een rondje door het dorp. Maar niks was minder waar, mevrouw had nog genoeg energie om Mambo te storen. In het begin leek het uren te duren, maar uiteindelijk belandden ze voor onze voeten, neusje neusje, en hadden ze heel leuk contact. Het is mooi om te zien hoe ze elkaar iedere keer weer toch weten te respecteren.

Dag lieve Kiko

Het toppunt van afgelopen week kwam afgelopen donderdagavond. Kiko zijn voerbakje was leeg en ik twijfelde of ik hem nog even eten zou geven of dat ik het ’s ochtends zou doen. Maar ja, met het idee ‘dadelijk kiept hij om van de honger’, besloot ik toch even wat voer te geven. Maar hij bewoog niet en ademde niet. Echter had ik in mijn hoofd dat hij mij de vorige keer ook voor de gek had gehouden. Dus ik kwam dichterbij, pakte hem vast en toen had ik een vreemd stijf leeg lichaampje in mijn handen. Er zat een beetje bloed bij zijn neus en toen wist ik voldoende.

tandvlees

Onze Kiko was niet meer. Maar ja, wat moet je dan om kwart voor 11 ’s avonds. Ik belde mama, want wat doe je anders als je je hamster vind. En ik besloot hem diezelfde avond nog te begraven. Zo stond ik om 11 uur ’s avonds met een schep en een Lipton doosje in de voortuin. Ik maakte een gat en onder toeziend oog van Jewel begroeven we hem. Dag lieve Kiko.

De hoogtepunten van de week!

De leuke dingen zaten hem in het gezellig bijkletsen met Aranka. Onder het genot van een stuk vlaai en een kop thee babbelden we weer een paar uurtjes rond. Gelukkig nu niet met al te gekke updates. En we motiveerden elkaar ook weer met betrekking tot social media en mijn blog. Dat is iets wat ik onwijs tof vind aan onze vriendschap! Gewoon de oprechte interesse in wat we allebei doen en elkaar daarin motiveren.

Ook leuk vond ik de nieuwe schoenen die ik kocht! Het was weliswaar een heel gedoe. Ik bestelde namelijk in eerste instantie de verkeerde maat. Dus toen kon er nog een bestelling achteraan. Maar gelukkig heb ik ze binnen en zijn de verkeerde alweer onderweg terug! Sorry mensen van het magazijn!

En last but not least.. Het gezellige weekend! De zaterdag zat voller dan ik eigenlijk had gedacht, maar ik vond het stiekem toch wel fijn om Jill nog even een dikke knuffel te geven voor wij op vakantie gaan. Zondagochtend ging ik nog even gedag zeggen bij opa en oma. Het was weer even een momentje van heel veel kletsen en nadenken over wie waar woont. Want als postbezorger ken ik onze woonplaats steeds beter! En aan het einde van de middag gingen we naar de 65e verjaardag van Frans. Die was zoals verwacht ook heel geslaagd! Leuke mensen, fijn om mee te kletsen en ze hadden heerlijk eten gemaakt!

Ik ben blij dat het op het tandvlees lopen voorbij is! Ik ga even genieten met een grote G. Hoe was jouw week?

Volg Bij Zus op FacebookInstagram en/of Pinterest voor meer updates en kijkjes achter de schermen!

Volg:
Delen:

1 Reactie

  1. oma
    oktober 15, 2019 / 8:24 am

    op de eerste plaats een onvergetelijke vakantie, een goeie reis en vol energie weer terug, Kelly, Kenneth, Ger en José. En leuk dat je zondag gedag bent komen zeggen. Dat vinden we heel fijn van je. Geef “Bij Zus” ook maar vakantie! Lies en een dikke knuffel van opa en oma xxxx

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: