2   29
14   75
11   60
12   74
14   66
21   81
8   53

&Zus update #12 te veel bezig met cijfers en te weinig plezier

&Zus update #12 te veel bezig met cijfers en te weinig plezier

Afgelopen week kwamen we terug van vakantie, haalden we de allerliefste Jewel weer op en was ik veel te veel bezig met de cijfers achter Bij Zus dan met het plezier. En daarnaast kwam ik erachter dat ik nog veel te veel met het verleden bezig ben. Lees je mee?

Heel veel met Jewel knuffelen

Oh wat had ik mij verheugd op de woensdag dat we Jewel weer gingen halen! Het was echt aftellen tot half 1 en we weer in de auto stapten om haar te halen. Ze had het zichtbaar enorm naar haar zin gehad en ik ben héél blij met onze keuze om Jewel naar Gertie te brengen. Een op een contact en een heel grasveld om op te rennen is voor haar ook echt vakantie.

Dezelfde dag mocht ze nog mee naar pap en mam en naar papa, mama, Jill en Kevin. De rest van de week heb ik alleen maar extra geknuffeld, heel veel foto’s van haar gemaakt en haar lekker vertroeteld. Hoewel ze me ook weer de stuipen op het lijf heeft bezorgd, want mevrouw zit vermoedelijk nu pas in haar laatste week loopsheid. En dat was in het begin even schrikken, omdat je overal bloed ziet, maar er vanuit gaat dat de loopsheid voor bij is. Het voordeel aan deze fase is wel dat ze enorm knuffelig is. Dus wanneer ze knuffels wil of spelen zal ze echt niet rekening houden met het feit dat ik mijn laptop op schoot heb.

De focus op plezier in plaats van cijfers

cijfers

Het werken begon donderdag weer! Achteraf was het slimmer geweest als ik de rest van de week ook even de tijd had gehad om af te schakelen. Ik merkte namelijk dat ik stiekem best wel moe was terug gekomen. Maar goed, met alle drukte wist ik het wel voor elkaar te boksen om bijna mijn 10 uurtjes per week in 3 dagen bij elkaar te verzamelen. En het was leuk om weer onder de collega’s te zijn.

Bij Zus valt natuurlijk ook onder werk, want dat is mijn bedrijfje. En ik heb het idee dat ik mijzelf een beetje verloren ben in de cijfers. Ik ben continue bezig met de cijfers, vraag zelfs mama of ze mijn posts heeft gezien en het plezier is een beetje naar de achtergrond verdwenen. Wat gewoon onwijs jammer is, want daar ligt de basis. De basis van kunnen blijven draaien en de basis van succesvol worden. Rome is ook niet op 2 dagen gebouwd en wat ik vergeet is dat Bij Zus over 3 dagen pas 2 jaar bestaat.

Het voelt veel langer en ik ben ook al veel langer bezig met bloggen, maar de naamsbekendheid is nog maar vrij kort. Dus ik wil, na even heel goed met mijn neus op de feiten te zijn gedrukt, me nu gewoon bezig houden met het plezier. De cijfers zijn bijzaak. Het is leuk als er een piek is, maar als het niet zo is, is dat ook goed.

Leren op persoonlijk vlak

Het gebeurt vaker dat ik na een moment van rust en vrij zijn weer een beetje negatiever wordt. Of ja negatiever is niet het goede woord. Er is in mijn hoofd dan gewoon meer ruimte om te denken en dat gaat meestal over dingen die zijn geweest. Van dingen die al lang en breed zijn opgelost tot dingen waar ik helemaal geen grip op heb. Het is hartstikke zonde van mijn tijd en eigenlijk ook compleet nutteloos. Sterker nog, het neemt ruimte weg om te genieten in het nu. Daar had ik afgelopen week, of zeg maar gerust afgelopen weken, best wel last van. Dus eigenlijk was het ook een week van leren op persoonlijk vlak.

cijfers

Wat je hier ziet, zie je nergens

cijfers

Zaterdag was de derby tussen Fortuna Sittard en VVV Venlo! Een wedstrijd die Fortuna wel moest winnen, dus dat was spannend. De aanvang stond gepland om 19.45, maar dat werd 20.15. Waarom? Er hing een reclamebord los en dat moest vast gemaakt worden. Ergens ontzettend logisch, maar dat hadden ze zich 2 uur eerder ook al kunnen bedenken. Het gaf wel wat sfeer vooraf met het zingen voor de mannen in de hoogwerker! En het liedje “Waat se hie zuus det zuus se nörges” ofwel in het Nederlands, “Wat je hier ziet, dat zie je nergens” werd gedraaid. En dat omschreef het perfect haha.

Maar de wedstrijd, die was machtig mooi! Ik zag eindelijk een team dat samen speelde. En dat werd beloond met een mooie 4-1! Echt geweldig. Eindelijk weer een feestje op de tribune na afloop!

Oppassen op ons buurjongetje!

De laatste dag van mijn weekend mocht ik ’s middags op ons buurjongetje Mace gaan passen! Zondag was ik al even daar geweest voor wat uitleg en maandag was het zo ver. En ik kan je zeggen, het was mega gezellig met de kleine man! Samen spelen, even een dutje doen, vervolgens een groot blokje wandelen en kijken bij de diertjes en daarna nog een dik uurtje spelen. Ik weet nu ook hoe de Joolz werkt, ook altijd handig. Mace heeft zo’n schattige lach en het gebrabbel is ook geweldig. Zo wordt je ook even duidelijk dat Olaf mega snel groeit. Het is een cliché, maar de tijd vliegt! Voor ik het weet ben ik de voetbal van Mace terug aan het gooien over de schutting. Vind ik ook leuk!

En zo was er alweer snel een week voorbij. Logisch als je 2 dagen ervan nog op Gran Canaria zit. Het is heerlijk weer thuis te zijn, te knuffelen met Jewel en ik ben blij met de levenslessen die ik weer heb geleerd! Hoe was jouw week?

Volg Bij Zus op FacebookInstagram en/of Pinterest voor meer updates en kijkjes achter de schermen!

Volg:

6 Reacties

 1. Dorothé
  oktober 29, 2019 / 10:22 pm

  Alles kump good xxxx ❤

  • BijZus
   Auteur
   oktober 30, 2019 / 10:47 pm

   Zo is det mama xxxx <3

 2. oma
  oktober 30, 2019 / 8:11 am

  Goed (van je af) geschreven, Kelly! Je weet wat je “niet” moet doen, en wat je beter “wel” kunt doen.
  Iedereen maakt wel eens zo’n stuk levenservaring mee. Je hebt het ook duidelijk verwoord en probeer meer te genieten, maar dat heb je ook niet altijd voor het pakken. Je weet wel: “c’est la vie”.
  Een heel fijne dag en een knuffel van oma xxx

  • BijZus
   Auteur
   oktober 30, 2019 / 10:47 pm

   Dank u wel oma! xxx

 3. Lidia
  oktober 30, 2019 / 9:00 pm

  Lieve Kelly ik ben al jaren een stille volger ik vind je blog echt heel erg leuk
  Zet hem op!

  • BijZus
   Auteur
   oktober 30, 2019 / 10:46 pm

   Lief! Dankjewel dat je nu toch een reactie achterlaat!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: