20   36
17   50
0   26
15   58
20   75
17   75
3   32

&Zus update #12 tijd inhalen in Roermond

tijd

Mijn voorjaarsvakantie is voorbij gevlogen! Ik mag terug kijken op een heerlijke week met veel tijd in Roermond en een quality time dag met Olaf. Verder vinkte ik allerlei to do taken af, kregen we goed nieuws en deed ik een dansje onder de volle maan. Lees je mee?

De goden waren mij goed gezind

Oké, maandag.. Maandag was een heerlijk begin van de vakantie. Ik had ’s middags een afspraak om mijn telefoonabonnement te verlengen en mijn nieuwe smartwatch op te halen. Super spannend, maar ook heel leuk! Voor de laatste keer checkte ik de MediaMarkt site en toen stuitte ik op een mooie verrassing! Vanaf maandag had Samsung een actie op de Samsung S21 plus en de Samsung S21 ultra. Ik moest 2 keer knipperen, checkte de Samsung website voor de zekerheid, maar jawel, ik kreeg €100,- cashback op mijn nieuwe telefoon. Iedere euro die je terugkrijgt is er natuurlijk weer een, dus ik was dol enthousiast. Voor mijn gevoel waren de goden mij goed gezind.

Na een fijne wandeling met Jewel en een korte lunch reed ik om 12 uur richting Roermond. 10 minuten van te voren was ik daar, dus ik wachtte netjes tot het bijna tijd was en liep toen de MediaMarkt binnen. Ik werd netjes geholpen, er werd nog een speciale folie op mijn nieuwe telefoon geplaatst en daarna wandelde ik richting de kassa. Daar pikte ik nog mijn nieuwe smartwatch op, betaalde ik wat ik moest betalen en vervolgens liep ik gewapend met mijn S21 ultra en Galaxy Watch 2 de winkel uit. Yes, weer een nieuwe investering in Bij Zus!

Even met de meiden en Olaf naar de stad

tijd

Na mijn winkelafspraak reed ik naar papa en mama waar ik met Mandy, Jill en Olaf had afgesproken. Mandy had gevraagd of ik zin had om mee te rijden naar de Hema in de stad. En daar zeg ik natuurlijk geen nee tegen! We reden iets te laat weg bij papa en mama, dus zette ik Mandy en Olaf midden in de stad af en reed ik vervolgens met Jill naar de parkeergarage. Eenmaal geparkeerd wandelden we weer richting Hema waar we Mandy en Olaf weer opwachtten. Samen liepen we richting Rousseau en vervolgens weer terug naar de Hema To Go kraam voor een hotdog en muffin voor de kleine man. Onderweg naar de Kruidvat en parkeergarage kwamen we een politie auto tegen. Olaf is er weg van, dus vroeg ik hem of hij een foto wilde voor de auto. Dat wilde hij wel, dus zo gezegd, zo gedaan. Gewapend met een muffin in plaats van een donut poseerde hij voor de auto. Zo schattig!

tijd

Eenmaal thuis dronk ik nog wat en daarna reed ik weer richting huis. Ik kookte op tijd, omdat ik rond half 8 in Belfeld nog een ijscowagen voor Olaf kon ophalen. Olaf had vorig jaar een wagen gekregen, maar toen verdwenen de bolletjes ijs in de kruipruimte waar we niet bij konden. En nu hebben we het eindelijk opgelost!

Werken met de pomodoro techniek

Om een beetje balans te houden en om mijn telefoonhoesje op te wachten bleef ik dinsdag een dagje thuis. Ik ging middels de pomodoro techniek aan de slag met het schrijven van dit dagboek. Pomodoro is trouwens een manier van gefocust werken. Zo werk je steeds een aantal minuten en vervolgens heb je dan 5 minuten pauze. Ik deed het met achtergrond geluiden uit Harry Potter. Het werkte perfect en in 2 uur tijd had ik mijn dagboek af en ingepland. Super fijn! Toen mijn hoesje eindelijk binnen was de batterij van de telefoon leeg. Die laadde ik dus eerst op en na de lunch gingen Jewel en ik met mijn nieuwe telefoon lopen. Het idee erachter was om wat foto’s te maken. Daar kwam het niet van, maar goed ik had hem wel voor het eerst bij me!

Eenmaal thuis werd ik gebeld door een collega of ze het Sligro pasje van me kon lenen. Uiteraard was dat geen probleem! Dus kwam ze hem even ophalen. We kletsten even bij en daarna ging zij naar huis en ging ik aan de slag met de badkamer. Een van de dingen die op mijn to do stonden voor deze vakantie. Ik was helemaal trots en tevreden toen ik klaar was. Na werktijd heb ik daar geen puf voor en maak ik het allemaal op de vlugge manier schoon. Nu nam ik me er echt even de tijd voor.

Kenneth was laat klaar met werken, dus bood ik aan om ook zijn rondje te lopen met Jewel. Dat had hij graag, dus deed ik alvast de voorbereidingen voor het avondeten en ging ik tijdens het gouden uur met Jewel richting bos. Zo kon ik toch even de camera uitproberen! Eenmaal thuis maakte ik het eten klaar en daarna had ik een rustige avond achter de computer.

Met mam naar Maastricht

Woensdag stond er een spannende afspraak op de planning. Mam had weer controle bij de verpleegkundige en dat was de vorige keer iets anders gegaan als gedacht. De wond die ze heeft overgehouden aan het weghalen van de tumor sluit heel langzaam en wordt dus goed in de gaten gehouden. De vorige keer zag het er nog niet zo goed uit, dus dit keer was het toch wel spannend.. Jewel mocht bij Molly komen spelen en ik ging met Mam mee naar Maastricht. Een gezellig autoritje met een hoop gebabbel over van alles en nog wat. De afspraak met de verpleegkundige verliep gelukkig heel goed. Het was meer dan de helft verbeterd en dat zorgde voor enorme opluchting! We gingen met een gerust hart weer terug.

tijd

De middag spendeerde ik gezellig bij papa en mama. Kenneth was op tijd klaar, dus die kwam ook nog even langs. We wandelden een stukje met Mandy en Olaf door het dorp en daarna nam Kenneth Jewel alvast mee naar huis. Ik wachtte nog even tot mama klaar was met werken, zodat ik haar ook nog even gewoon gedag kon zeggen en daarna ging ik ook richting huis. Wel met een tussenstop bij de Burger King, want om te koken was het eigenlijk wat laat.

Even naar het depot

Omdat ik woensdagavond vrij laat thuis was, kon ik een collega van mij niet meer helpen met iets uit te printen. Dus ik stelde voor dat ik het donderdag gewoon even kwam brengen op het depot. Zo gezegd, zo gedaan. Het grappige was dat ik als eerste daar was. Dus ik maakte de sloten open en legde alvast platen in de deuropeningen waar de rolcontainers makkelijk door konden. In de tussentijd kwam mijn collega aan en toen ik een rolcontainer naar buiten duwde volgde ook een andere collega. Ze grapten of ik hun niet kon missen en ik grapte terug dat onze andere collega mij niet kon missen. Het was wel weer even lachen! Toen de post aan kwam ging ik weer verder met mijn eigen programma.

De slaapkamer opruimen, poetsen en een make-over

Ik had wat dingen nodig van de Kruidvat, dus daar fietste ik even heen. Naast wat persoonlijke verzorgingsartikelen zocht ik ook naar accessoires voor in de slaapkamer. Die wilde ik namelijk donderdag onderhanden nemen. Ik vond een leuk dekbed en zag een handige wekker, maar alleen het dekbed ging op dat moment mee. Terug thuis ruimde ik alles op, hield ik even pauze met Jewel en daarna ging ik boven aan de slag. Ik ruimde de slaapkamer op, poetste de boel weer even grondig en ik deed zelfs de ramen lappen. Ondertussen draaide ik verschillende wasjes die ontstonden en toen ik even niet meer verder kon vond ik het tijd voor de lunch.

tijd

Na de lunch liep ik een rondje met Jewel en terug thuis kon ik weer verder met waar ik gebleven was. Ik maakte het bed op en tikte 3 spijkertjes in de muur. Twee weken geleden begon ik namelijk een samenwerking met Desenio en die mocht ik ook verder afmaken. Maandag had ik het pakket binnen gekregen en donderdag begon ik met het filmen van een filmpje voor op Instagram en hing ik de schilderijen ook op. In de tussentijd had ik het met Kenneth nog gehad over de handige wekker die ik had gezien en hij vond het een goed idee ze te halen. Dus dat ging ik doen. Terug thuis ging ik weer verder tot Kenneth me belde dat de kapper er bijna was en hij net onderweg was. Ik vroeg onze kapster om bij mij de puntjes bij te werken en in de tussentijd kwam Kenneth thuis. Perfect getimed!

Koffie met mam en spelen met Olaf

Vrijdagmorgen bedacht ik me dat ik eigenlijk toch heel graag nog een dagje naar Roermond wilde. Alsof ik de tijd dat ze in quarantaine zaten probeerde in te halen. Maar, een goede reden had ik ook, dan kon ik namelijk Mandy vragen of ze tijd had om mijn nagels te doen. Jewel mocht ook weer mee, dus nadat ik de reel over onze slaapkamer had afgemaakt gingen Jewel en ik die kant uit. Eenmaal daar stond mam buiten te schoffelen. Jewel wist niet wie ze nu als eerste gedag wilde zeggen, maar besloot toen toch dat het Molly werd. Mam kwam Jewel dus even aan de deur hallo zeggen en toen nodigde mama haar uit voor een kopje koffie. Dat was heel gezellig! Jewel verdeelde heel mooi de aandacht tussen Molly en Mam. Eerst spelen met de een en vervolgens knuffelen met de ander. Zo ging dat door tot Mam weer naar huis ging.

Ik was ondertussen in de tuin aan het spelen met Olaf en zijn loopauto en skelter. Geweldig! Toen we klaar waren met spelen en hij even met Mandy mee ging, voegde ik me bij Jill om Sister Wives te kijken op TLC. Ik kijk het nog maar zelden, maar vind het wel leuk om te zien. Mama kwam met het idee om kaiserschmarren te bakken.  Jill is daar goed in en had er wel oren naar, dus die ging aan de slag. In de tussentijd kwamen Mandy en Olaf thuis met bakjes kibbeling. En zo hadden we een hele lekkere lunch! Dat was boffen.

Een nieuw gellakje op de nagels en blijven eten

tijd

Na de lunch ging Mandy aan de slag met mijn nagels. Zij heeft een set om zelf gelnagellak te zetten en ik had een soort manicure nodig voor een samenwerking. Ik koos een kleur nagellak uit en zij ging aan de slag met mijn nagels. Het was een gezellig momentje met de zusjes en kleine man samen. Ondertussen kwam Kevin ook binnen om Jill op te halen. Zij ging met hem mee en Mandy, Olaf en ik gingen met Jewel even wandelen. Dat werd uiteindelijk een flinke wandeling, maar fijn was het wel. Kenneth appte mij dat hij laat zou zijn, maar ik had het gevoel dat het nog best wel eens kon veranderen. Maar het veranderde niet en papa vroeg of ik zin had om mee frietjes te eten. Daar zei ik geen nee tegen! Na het eten gingen Mandy, Olaf en ik met de Duplo trein spelen. Mandy was al begonnen met bouwen en ik ging op jacht naar nog meer treinstukken in de andere bak. Dat werd een reorganisatie van de bak Duplo! Een leuke klus. Voor ik het wist was het 20 over 8. Tijd om naar huis te gaan!

Een gezellige dag met Olaf

Zaterdag was ik al vroeg uit de veren. Ik liep even met Jewel, maakte ontbijt en daarna ging ik de weekboodschappen doen in het dorp. Lekker op tijd, omdat Kenneth en ik weer hadden gevraagd of we Olaf mochten lenen. Dus om 10 uur waren we bij papa en mama. We dronken wat en daarna namen we Olaf mee naar ons huis. Kenneth had hem de vorige keer een racespelletje geleerd en dat wilde hij nu graag weer doen. Samen gingen ze op de bank zitten en racete Olaf een paar rondjes. Vervolgens had hij zin om met de kleine vrachtwagens over de tafel te rijden. Dus reden we samen met de trucks rondjes over de tafel. Tussendoor moesten de trailers af- en aangekoppeld worden en daarna reden we weer door. Zo leuk om hem een beetje het chauffeurs vak mee te geven.

Ons lieve hummeltje viel in slaap

Na de lunch was het weer droog en zonnig en besloten we met hem en Jewel een rondje te gaan lopen. We liepen richting de basisschool waar je ook mag spelen. Olaf ging op een klimtoestel en hoewel hij het heel spannend vond ging hij er toch mee door. Zo knap! We hadden het rondje op het speeltoestel af toen het weer begon te druppelen, dus wandelden we weer gauw richting huis. We zetten Jewel af en toen gingen we richting Opi en Omi, oftewel Opa en Oma! Hij begon gelijk met spelen, maar werd ook moe. Dus uiteindelijk na wat gemopper kroop hij bij me op schoot en viel hij langzaam in slaap. Dan heb je ineens zo lief hummeltje weer terug op schoot. Terwijl Kenneth oma hielp met de computer kletste ik nog even met opa en daarna gingen we weer richting huis.

Samen pizza’s bakken

Ondertussen was Olaf weer wakker geworden en wilde hij het eerste stukje zelf lopen. Vervolgens ging hij toch maar weer bij Kenneth op de arm en waren we zo terug. Kenneth en Olaf gingen buiten aan de slag met de vijver en ik deed alvast de voorbereidingen voor de plaatpizza. Ik sneed de groente, verdeelde alles over bakjes, rolde de pizza uit op de bakplaat en vervolgens zette ik alles op tafel. Olaf mocht het beleg doen en dat vond hij prachtig! De kaas verdeelde hij mooi over het deeg en daarna kwamen de groentes. Het was zo gezellig en hij vond het prachtig om te doen. Voor hem maakte ik een gedeelte pizza margarita en dat ging er top in.

Een volle maan dansje

tijd

Na het eten kon hij nog even spelen en deed ik de afwas. Na de afwas brachten we hem weer naar mama en opa en oma en was onze dag met hem voorbij. We dronken er nog wat en rond half 9 gingen we weer richting auto. Mama zag de volle maan en zei dat we eigenlijk een volle maan dansje moesten doen. Dat laat ik me geen twee keer zeggen en zo stonden we op straat te dansen alsof we om een kampvuurtje heen aan het dansen waren. We lagen dubbel van het lachen. Daarna probeerde ik de maan nog even dichtbij te halen met mijn camera en dat ging heel goed. Ondertussen begon Kenneth over het feit dat zijn achterbak niet open kon en moesten mama en ik heel hard lachen. Hij kreeg even geen aandacht en begon te rommelen terwijl wij aan het kijken waren of we de maan dichtbij konden krijgen. Het was echt humor! Terug thuis was het stil en moest ik echt weer afschakelen. Het voor- en nadeel van HSP. Voor de volle 100% genieten betekent daarna ook even balen dat het weer voorbij is.

Een rustige zondag

Zondag zat ik nog steeds een beetje in dat gevoel. Ik probeerde me te herpakken, maar dat ging toch niet zo makkelijk als dat ik wilde. Na het ontbijt ging ik aan de slag om onze nieuwe tuintafel nog van een laagje beits te voorzien. ’s Middags wandelde ik met Jewel naar Kevin en Jill om daar te kletsen. En terug thuis was het alweer tijd om te koken! Gelukkig kon ik mij daarna wel herpakken en de focus leggen op Bij Zus. Ik had weer een pomodoro sessie aangezet en zo kwam ik er weer in. Eerst brainstormen over welke richting dat ik uit wil met Bij Zus en vervolgens maakte ik een begin aan dit dagboek. En toen was de week weer voorbij!

We zijn 4 A4’tje verder, ongeveer 2700 woorden rijker en mijn voorjaarsvakantie staat weer op digitaal papier. Ik heb genoten van iedere vrije minuut en moet echt weer even schakelen om morgen weer te gaan bezorgen. Maar niet getreurd, over een paar weken heb ik een lang weekend. Zin in! Hoe was jouw week?

Ik zou het heel leuk vinden als je Bij Zus ook komt volgen via InstagramFacebook of Pinterest!

Volg:

1 Reactie

  1. M.J.M. Gansner-Kock
    maart 31, 2021 / 7:07 pm

    Jouw nieuwe camera op de Samsung maakt heel mooie foto’s, daar komt natuurlijk bij dat je onderhand een echte fotograaf bent, je kent de kneepjes. Wat een lang verhaal, leuk en spannend genoeg om te lezen. De foto van de maan is super, lijkt een wereldbol. Een fijne avond nog, groetjes van oma xxx

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: