0   13
20   41
19   52
0   26
15   58
20   75
20   55

&Zus update #13 het mysterie van de tomaten

tomaten

Het is gewoon alweer april. Niet te geloven. De vierde maand van 2021 en als ik naar buiten kijk twijfel ik of het klopt. Maar gezien het weer van vorige week moet het wel kloppen! Afgelopen week hadden we een tomaten mysterie, begon de KC Club en vierden we Pasen.

Op schoenenjacht met Olaf en Jewel

De week begon met heerlijk weer en dat zorgde natuurlijk voor een lach op mijn gezicht. Na een ochtendwandeling met Jewel dook ik achter de computer om het dagboek af te maken en in te plannen. Toen dat klaar was reed ik met Jewel naar Roermond om daar te buurten. Mama en papa waren allebei aan het werk, maar Jill, Mandy en Olaf hobbelden wel rond. We kletsten bij, genoten van de zon, bekeken de lieveheersbeestjes en ik speelde met Olaf mee buiten.

Snuffelen voor schoenen en samen een ijsje eten

Mandy had ’s middags een afspraak gepland in een schoenenwinkel. Ik bood aan om met haar te rijden. Dus na de lunch zaten we met z’n vieren, want Jewel ging ook mee, in de auto naar de stad. Terwijl Mandy en Olaf nieuwe schoenen uitzochten bleef ik buiten even wachten met Jewel. Tot ik ook naar binnen werd geroepen. We mochten van de verkoopster ook even binnen wachten, anders stonden we ook maar wat buiten te koekeloeren. Zo aardig! Nadat Mandy en Olaf geslaagd waren gingen we op jacht naar een lekker ijsje. Bij Clevers was het nogal druk, dus wandelden we naar Dutch Homemade. Echt een aanrader! We genoten alle 3 van ons ijsje en Jewel kreeg het uiteinde van het hoorntje van Mandy en mij. Zo hadden we alle vier feest.

We stopten nog even bij de Jumbo, waar ik naar binnen rende en Jewel bij Mandy en Olaf bleef. Maar ik kon niet vinden wat we zochten, dus hield het op. We wandelden weer naar de auto en onderweg maakte Olaf nog een flinke smak. Hij kwam zo met z’n koppetje op de stoep terecht, zo sneu. Er stond vrijwel gelijk een groot ei op zijn voorhoofd, dus dat hebben we thuis snel gekoeld en er wat VSM Arnicaforce op gesmeerd. Echt een tip om in huis te hebben.

De welkomstborrel van de KC Club

Rond 5 uur ging ik weer naar huis, want er stond ’s avonds nog een welkomstborrel van de KC Club op de planning. Om 8 uur zat ik achter mijn telefoon om de eerste teams meeting bij te wonen. Super leuk en spannend tegelijk. Maar het was een fijne club vrouwen en het was leuk om nog even te babbelen over mijn werk als postbezorger.

De KC Club is trouwens de Kelly Caresse Club! Een club voor en door vrouwen, alle soorten mama’s en mama’s to be. Naast dat de KC Club bestaat uit gezellige koffie- en borrelmomentjes, bestaat de club (in appvorm) ook uit een forum waar je op mag kletsen en geeft Kelly daar haar cursussen. Op dit moment geeft ze de Mom’s Mindset Challenge waarbij we aan de slag gaan met onze me-time routine. Iets wat niet alleen goed is voor de mama’s, maar voor iedereen die nog wel eens vergeet me-time in te schakelen.

Een goed begin van de dinsdagochtend

tomaten

Dinsdagochtend ging ik aan de slag met de eerste week! Ik mocht met behulp van een mindmap een beeld maken van wie ik ben, waar ik blij van word en welke doelen ik heb. Super interessant en inspirerend. Toen ik die af had was het alweer tijd voor de eerste werkdag van de week. Gelukkig maar een kort dagje, want ik had ’s middags afgesproken met Jill en Olaf!

Met Jill en Olaf naar de bakwinkel

Na het werk en Jewels middagwandeling haalde ik ze op en gingen we op pad. We vertrokken eigenlijk net iets te laat, maar het was even niet anders. 5 minuten later dan dat we hadden afgesproken liepen we de Bakwinkel binnen. Jill was voorbereid met een boodschappenlijstje en ik haalde voor pap spullen om een kruimelvlaai te kunnen bakken. Ook heel leuk! Na ons bezoekje wandelden we met Olaf richting de haven van Maasbracht om wat bootjes te bekijken. Hij was alleen zo moe in de beentjes dat we een klein rondje maakte. Onderweg naar huis viel hij glimlachend in slaap. Zo zoet!

Terug bij papa en mama was hij wel zo weer wakker. Papa at samen met hem een paar van Olafs favoriete chips en dat zag zo schattig uit! Na dat momentje bracht ik pap de bakspulletjes en niet veel later bracht ik Jill naar Kevin toe. Terug thuis was het alweer tijd om te koken en was de dag zo voorbij.

Wat een warme en chaotische dag met tomaten en een fiets

De fiets naar de fietsenmaker

tomaten

Woensdag was de meest chaotische dag van allemaal! ’s Ochtends had ik een piekwijk om te bezorgen en werd ik weer door mijn fiets herinnerd aan het feit dat ik de ketting moest na laten kijken. Papa had niet de juiste spullen, dus na het werk fietste ik even naar de fietsenmaker. Ik mocht hem daar laten en dan zou m’n fiets diezelfde middag nog worden gemaakt. Super fijn! Onderweg naar huis realiseerde ik me dat mijn huissleutel nog in de fietsmand zat.. Zo lomp! Voor terug te lopen had ik eigenlijk even de puf niet meer, dus wandelde ik naar opa en oma. Gezien de tijd wist ik dat opa lag te rusten, dus ik ging op jacht naar oma. Ik belde aan, keek door de voorruit, liep door het brandgangetje om bij de achterdeur te roepen, maar ik kreeg geen respons. Toen ik terugliep naar de voorkant van het huis en haar wilde bellen kwam ze net aangefietst. Gelukkig, ze was er!

Het mysterie van de tomaten

tomaten

Ik dronk een glaasje perziken sap, babbelde even bij en daarna wandelde ik gauw met de reservesleutel naar Jewel. Thuis aangekomen zag ik dat er 2 dozen tomaten onder de carport stonden. Ik begreep er in eerste instantie niets van, dus ik belde Kenneth. Op de verpakking stond dat de doosjes van Venlo af kwamen en toen konden we eigenlijk maar aan één oud collega van Kenneth denken. Maar aan de andere kant konden we ons totaal niet voorstellen dat het die persoon was geweest. Toch stuurde Kenneth een berichtje en toen begon het balletje, of eigenlijk de tomaten, te rollen. Kenneth’s oud collega is een buurman van collega’s van mij! Die oud collega had tomaten afgegeven aan zijn buren en toen konden we 1+1 optellen. Net nadat Kenneth en ik elkaar hadden gesproken belde een van mijn collega’s aan of ik de tomaten gevonden had en was het mysterie van de tomaten helemaal opgelost. Wat een lol had ik er van!

Nog een gevuld middagprogramma

Na de lunch ging ik met Jewel richting het park om even te genieten van de bloeiende magnolia en om er een paar foto’s van te maken. Terug thuis haalde ik een palletbank kussen uit en besloot ik even te gaan zonnen. Ik had al in de gaten dat mijn onderarmen licht verkleurd waren, dus ik besloot, om het een beetje egaal te houden, ook de bovenarmen bij te kleuren in de zon. Rond half 4 was ik er wel klaar mee en kwart voor 4 werd ik gebeld dat mijn fiets klaar was. Dus ik kon weer op pad. Ik liep richting de fietsenmaker en vervolgens ging ik met fiets en al richting Lidl. Daar haalde ik een aantal nodige en onnodige boodschappen en terug thuis begon het avondprogramma weer. Ik keek nog naar Chantals beauty camper en daarna Rooijakkers over de vloer. Rooijakkers ging namelijk langs bij Jan Dulles. Een mooie aflevering met kippenvel!

Eindelijk de ramen gewassen

Nadat ik donderdag had gewerkt was het weer tijd voor een fijne wandeling in de zon. Je kon al merken dat er ander weer op komst was, dus ik genoot nog even extra van de heerlijke zonnestralen. Terug thuis zette ik mijzelf er eindelijk toe om eens de ramen te wassen beneden. Het was dan wel 1 april, maar dit grapje ging toch echt niet meer. Eerst het raam bij de woonkamer, vervolgens het keukenraam, de raampjes van de garage, de platen tegen de carport en daarna nog de klapdeuren en achterdeur in de tuin. Een hele happening om bijna alles van binnen en buiten te doen. Maar uiteindelijk viel het allemaal reuze mee!

Rustige avond

Ik zat net achter de computer om wat te werken toen Kenneth mij appte. Hij had zin in sushi en wilde dat graag bestellen. Voor een keer dacht ik “waarom ook niet?!”, dus bestelden we sushi bij Mr. Sushi in Venlo. Het was smullen! Na het eten liep ik met Jewel richting de prachtige ondergaande zon en eenmaal thuis woonde ik een livesessie bij op Instagram. Rond half 10 was dat afgelopen en keek ik nog een stukje van The Passion die dit jaar in Roermond plaats vond. Bijzonder om te zien dat zo’n spektakel werd gefilmd in “onze” stad.

Op links en DOOR

Omdat ik zaterdagochtend geen tijd had om met oma boodschappen te gaan doen deed ik dat vrijdagochtend. Even rustig aan snuffelen door de winkel zonder licht opgejaagd te worden door mijn eigen boodschappenlijstje. Dat was fijn! Ik kocht ontbijtkoek met een laagje ertussen voor tijdens het werk en verder nam oma weer voor 2 weken haar boodschappen mee. Terug bij opa en oma dronk ik nog een kopje thee en at ik een lekkere stroopwafel die ik had warm laten worden door de stoom. Jum! Iets voor half 9 fietste ik samen met oma richting het depot. Oma moest namelijk naar de fietsenmaker in dezelfde straat als het depot. Heel gezellig!

De post werd een uur later dan dat we gewend zijn geleverd. Het was daarnaast ook vrij veel, dus ik ging met enige mate van paniek aan de slag. Het enige wat ik kon denken was DOOR, want Jewel zat anders behoorlijk lang alleen. 5 uur nadat ik thuis was weggefietst kwam ik weer terug. Over de wijk zelf had ik niet super veel langer gedaan, maar dat kwam vooral door het doorlopen. Ik was blij dat ik weer even zat en een boterham kon eten. Daarna bedacht ik me dat ik eigenlijk toch nog even voor het weekend Olaf wilde zien. Daarnaast had Jill hele mooie cupcakes gebakken, dus ik polste even via de app of we mochten komen buurten. En dat was prima! Als ik alleen ga doe ik dat eigenlijk altijd spontaan, maar met Jewel erbij check ik het vaak even.

Jewel pakte revanche

Eenmaal daar liep Jewel zoals gewoonlijk weer los richting voordeur. Maar nu besloot ze in plaats van de gang in te lopen Molly uit te dagen om mee op pad te gaan. Molly kon niet mee, want mama had haar vast en zo geschiedde dat Jewel alleen op pad ging. De draak! Naar mij wilde ze niet meer luisteren, maar toen ze Jill zag wilde ze gelijk komen knuffelen en konden we haar vastpakken. Volgens mij pakte ze me even terug op die 5 uurtjes alleen.

tomaten

Terwijl Molly en Jewel gezellig aan het spelen waren genoot ik van de cupcake. Wat een smaakfestijn was dat. Een cupcake met frambozensmaak en een speciale crème met witte chocolade on top. Olaf en Mandy kwamen niet veel later thuis van hun wandeling in het dorp. Olaf had mijn auto al geschoten en was blij me te zien. Zo leuk! We knuffelden, keken even een filmpje en daarna speelden we met de trein over een zelfgemaakte plattegrond.

Een “blijven plakken” film op Netflix

Rond 5 uur ging ik weer huiswaarts om te koken, te eten en daarna nog even de week/weekend boodschappen te doen. En het was maar goed dat ik op tijd weg was, want de Plus was een uurtje korter open. Vliegensvlug ging ik door de winkel heen en nam ik ook nog wat boodschappen voor Jill en Kevin mee. Ik laadde thuis alle boodschappen uit, ruimde ze op en toen bracht ik Jill en Kevin hun boodschappen. Ze wilden net de nieuwe Netflix film Just say Yes gaan kijken. Ze boden me aan om gezellig mee te kijken, maar ik wilde nog zoveel doen dat ik alleen een glaasje cola zou drinken en dan weer zou gaan. Gelukkig zette Jill ondertussen de film op en keek ik van begin tot eind de film mee. Hij was namelijk ontzettend leuk, waardoor ik niet kon stoppen met kijken. Echt een tip! Kevin moest ondertussen zelf nog even naar de winkel (een andere supermarkt was langer open) en die kwam met een lading chocolade terug. Echt hilarisch! Iets over 9 was ik weer thuis, gelukkig was de avondklok alweer verzet. Anders had ik echt moeten vliegen.

Een kommetje van Oma’s groentesoep

Het werk was zaterdagochtend wat meer dan normaal. Er zaten stukken huis aan huis tussen en dat maakte dat ik er wat langer over deed. Terwijl ik aan het werk was sprak ik mama even en ze had het erover dat papa voor oma compost zou gaan halen als ze oma aan de lijn kreeg. Ik had er verder niks meer over gehoord, dus ik wilde nog vragen of het was gelukt. Tot ik na het werk richting Lidl fietste en aan de overkant van de weg een auto zag rijden die verdacht veel leek op die van papa! Het toeterde en het zwaaide, dus toen wist ik dat zij het waren. Uiteindelijk bleek de zwaaiende hand van opa te zijn. Zo leuk!

tomaten

Nadat ik bij de Lidl was geweest besloot ik even te gaan kijken of ze nog in de buurt waren en niet veel later zag ik de auto bij opa en oma in de straat staan. Opa wenkte me naar binnen en oma deed open. En zo ontstond dus dat ik na het werk, samen met papa, nog een lekker kopje van Oma’s groentesoep at bij opa en oma. Gezellig!

Terug thuis at ik nog een boterham, wandelde ik even met Jewel en ging ik rommelen achter de computer. Ik bedacht me dat ik helemaal geen kleinigheidje had gekocht om te geven aan papa en mama en aan pap en mam voor de Pasen. Dus reed ik nog even richting de Plus. Toen ik de auto thuis parkeerde kwam Bearke met zijn baasje en vrouwtje langsgelopen. We lieten Jewel en Bearke even in de achtertuin rennen. Zo had Jewel ook weer een fijne dag gehad!

Eerste paasdag

Blijf ZIT

Zondag was het alweer eerste paasdag! De tijd gaat snel zo. Ik had papa en mama zaterdagavond aangeboden om op Molly te passen zondagochtend. Dan konden ze samen even naar opa en oma. Dat vonden ze fijn, dus Jewel en ik zaten al op tijd in de auto richting Roermond. Ik had de Switch meegenomen, zodat ik bewust even gewoon wat tijd had voor mezelf en dat was fijn. Ook maakte ik nog wat paasfoto’s van Jewel en Molly en van de dametjes met Mambo. Een lekkere chaos met een hoop “Blijf ZIT!” en koekjes, maar het resultaat mocht er wel zijn!

Een gezellige middag/avond met veel lekkers

Iets na 12 waren papa en mama weer terug en wachtte ik even op Kenneth om naar pap en mam te gaan. Kenneth kwam me helpen met Jewel, want ik kon niet en haar aan de lijn hebben en nog een krat met spullen voor het toetje dragen. Dat toetje was namelijk voor na het avondeten bij pap en mam.

Eerst hadden we een brunch met lekkere soep en broodjes met vis en salades. Dat was smullen. Na even rustig aan te hebben gedaan gingen we met z’n allen een rondje dorp maken, net als veel anderen in het dorp. Terug bij pap en mam speelde ik weer even Animal Crossing en toen was het tijd om het avondeten en het toetje te maken. Mam had al gehaktballetjes in tomatensaus gemaakt, die warmden we op. En daarnaast maakten we een flammkuchen. Super lekker! Als toetje maakte ik mini cheesecakes met perzik. Een Lekker en Simpel receptje van mijn favoriete gelijknamige foodblog.

mini cheesecake

Rond 10 voor 8 gingen Kenneth, Jewel en ik weer huiswaarts. Ik maakte even een vluchtig rondje door het huis. Ik zette een was aan, deed de afwas, ruimde nog wat dingen op en toen stonden Jill en Kevin op te stoep om te komen logeren!

De tijd is weer voorbij gevlogen en de woorden ook als ik de teller bekijk. Tijd om af te ronden, hoe was jouw week?  Vanaf volgende week ga ik als experiment jullie weer elke dag meenemen in mijn avonturen. Heel benieuwd hoe dat gaat zijn. Dat zien we volgende week!

Ik zou het heel leuk vinden als je Bij Zus ook komt volgen via InstagramFacebook of Pinterest!

Volg:

1 Reactie

  1. Tine
    april 7, 2021 / 7:00 pm

    Dit was ook weer een heel lang verhaal, wat er allemaal gebeurt in zo’n week. Weer heel gevarieerd en leuk om te lezen. Volgende week weer een verslag van elke dag, ben benieuwd. Fijne avond Kelly, en we hopen dat je morgen beter weer hebt met het bestellen, groetjes van opa en oma xxx

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: