2   27
14   75
11   60
12   74
14   66
21   81
8   53

&Zus update #13 weer begonnen met bakken

bakken

De week is aan mij voorbij gevlogen. Logisch, want het werk ging voor mij gewoon door. Met de nadruk op ging, want ik heb sinds zaterdag vakantie! Afgelopen week genoot ik van Jewel, maakte ik TikToks, ben ik aan het bakken geslagen en hield ik zoveel mogelijk gepaste afstand.

Maar ondanks dat ik mijn week goed gevuld had vind ik het onwijs lastig om er over te schrijven. Wat schrijf ik wel, wat schrijf ik niet, wat deel ik wel, wat deel ik niet. Ik wil graag zoveel mogelijk positief zijn, maar natuurlijk heb ik ook mijn momenten dat ik denk “Help!”. Ik ga er dan ook op mijn manier mee om, luister naar de maatregelen van RIVM en maak op basis daar van mijn beslissingen. Het is een periode met een uitdaging, maar ik denk dat het vooral zoeken en maken van lichtpuntjes is in deze periode.

Grappige filmpjes maken voor TikTok

Zo had ik aan het begin van de week even wat creatieve ideeën voor TikTok filmpjes. Ik had de grootste lol met het maken en uitwerken ervan. Ik begon zelfs spontaan te denken aan het maken van filmpjes, maar dat is gelukkig toch weer iets afgezwakt. Laat ik wat dat aan gaat maar eerst eens wat meer bezig zijn met de stories op Instagram en Facebook.

It’s a beautiful day!

Even een frisse neus halen

Wat een plaatje he..

Vorige week was ik even in het Groenewoud met mijn ouders. Een bos in Swalmen vlakbij de Duitse grens. Ik besloot Jewel er ook eens mee naar toe te nemen en wat verder te lopen om wat toffe plekken te ontdekken. Ik vond een paar mooie plekjes, maar aangezien ik een held op sokken ben was ik ook zo weer op het grote pad en op de terugweg. We hebben er in ieder geval van genoten! Heerlijk om in de zon te lopen en die prachtige schittering op het water te zien.

Ze is zo lekker gewoon gebleven. (Kijk die poten op de rugleuning, hilarisch!)
Ik kan zo genieten van hoe zij de wereld bekijkt.

Weer begonnen met bakken

bakken
Deze foto stuurde Mandy mij door.. Het koken en bakken is met de paplepel meegegeven! Papa volgde een cursus Indonesisch koken en dit was de eerste keer dat hij thuis aan de slag ging.

Ik weet niet wat jullie doen om de tijd door te komen, maar ik ben weer aan het bakken geslagen! Zo maakte ik pindakaas koekjes met alleen pindakaas, suiker en ei. Heel lekker, maar het had ook een hele intense smaak, wellicht door de verkeerde pindakaas. Ik gebruikte namelijk een van de goedkoopste, die ik ook gebruik voor sauzen. Die heeft gewoon een hele heftige smaak. En aan het einde van de week bakte ik scones!

bakken

Die scones waren eigenlijk om het leed te verzachten dat we niet naar Engeland konden. Het is logisch en ik zou in deze situatie absoluut niet daar willen zijn, ver weg van eigenlijk al mijn familie. Nee, dan laat mij maar fijn thuis vakantie vieren, want ook hier vliegt de tijd gewoon aan mij voorbij! De scones waren in ieder geval goed gelukt, maar de foto laat nog even op zich wachten, want ik schrijf er een apart artikel over!

bakken
Heerlijk!

Jill had het bakvirus ook weer in de vingers en die bakte een kruimelvlaai. En dat vond ik dus echt onwijs tof! Ze had een stukje voor me apart gehouden, dus die besloot ik daags erna op te gaan halen met Jewel. Zo hadden we ’s avonds een heerlijk stukje kruimelvlaai. Ik weet in ieder geval waar ik mijn kruimelvlaai van wil hebben in november.

Molly en Jewel, dat wordt wat later!
Vrouwtje.. Ik wil lopen..

Even naar de camping

bakken
Hey opa!

De caravan van pap en mam staat op een camping waar logischerwijs nu niemand is en dat zorgde ervoor dat wij een middag die kant uit konden met Jewel. Eigenlijk ben je daar nu ook het beste uit. In de buitenlucht, zo min mogelijk mensen en je kan er prima afstand houden. Jewel amuseerde zich er prima als ze los mocht lopen. Maar omdat mevrouw de hele camping wilde verkennen besloten we haar toch aan de lange lijn vast te maken. Dat vond ze iets minder, dus ze sprong regelmatig de auto in met de boodschap te willen gaan haha. Had ze toch echt even pech! Maar ook met een lange lijn kun je leuke balspelletjes doen, dus met wat afleiding heeft ze het goed vol gehouden!

Mijn bal!

De zoektocht naar beren

Een beregoede actie

Ten tijden van crisis weten sommige op prachtige ideeën te komen. Zo hebben ze een actie bedacht waarbij je een beer op je vensterbank zet en kinderen op beren zoektocht kunnen. Wij doen er natuurlijk graag aan mee en hebben mijn kleine “bruine beer uit het blauwe huis” beer op de vensterbank gezet. Naast haas, want dat vond ik wel zo gezellig! En ik doe tijdens mijn wandeling met Jewel gezellig mee aan de zoektocht. Het maakt de wandeling een stuk leuker haha!

bakken
Een sneakpeak van een van de gerechten die ik heb gemaakt.

Mijn vakantie is nu dus in ieder geval begonnen! Het voelt heel vreemd, maar ik heb genoeg te doen! Dus vermaken zal ik mij sowieso. En ik probeer iedere dag wat Engeland in huis te halen door Engelse gerechten te maken. Een leuke challenge! Hoe was jouw week en ben jij ook begonnen met bakken?

Volg Bij Zus op FacebookInstagram en/of Pinterest voor meer updates en kijkjes achter de schermen!

Volg:

3 Reacties

 1. Dorothé
  maart 30, 2020 / 7:23 pm

  Gezellige blog meis xxxx ❤

 2. Ans v Zantvoort
  maart 30, 2020 / 8:09 pm

  Jammer van jullie vakantie, maar leuk dat je met de Engelse lekkernijen toch een beetje Engeland in huis haalt, geniet van je vrije tijd, gr Ans en Ton

 3. oma
  maart 31, 2020 / 8:29 am

  Wij wensen je een fijne vakantie, je weet jezelf wel te vermaken. Laten we ons maar niet gek maken over het coronavirus, wel aan de voorschriften houden en verder gewoon je gang gaan, er komt ook weer een andere tijd! We hebben genoten van de foto’s. Vooral van die foto, waar Mandy en jij bij papa staan te brouwen. Mooie herinnering! Een fijne dag Kelly, groetjes en knuffel van opa en oma xxx

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: