20   36
17   50
0   26
15   58
20   75
17   75
3   32

&Zus update #14 een weekje thuisvakantie gehad

thuisvakantie

Een paar weken geleden verheugde ik me met gemengde gevoelens nog op een weekje Engeland, maar dat werd verplaatst. Ik besloot mijn vakantie toch aan te houden en er een thuisvakantie van te maken! Het werd een week van bakken, wandelen, knuffelen met Olaf en allerlei andere momenten.

Toen mam mij gisteren vroeg wat ik afgelopen week allemaal had gedaan moest ik toch even nadenken. Want ondanks het feit dat ik eigenlijk nergens naar toe kon, wist ik het wel gewoon vol te maken. Ik had genoeg dingen op mijn lijstje en ik heb mijn best gedaan om zoveel mogelijk af te vinken tijdens mijn thuisvakantie.

Een langer weekend met Kenneth

Maandag was Kenneth nog thuis door zijn lang weekend. De auto had vrijdag kuren, dus hij ging maandagmorgen naar de garage. Ik reed mee, omdat ik toch even bij de Action moest zijn. Ik had namelijk de kasten opgeruimd en ik miste magnetron bakjes. Iets wat toch best wel handig is, zeker als je dingen daags erna wil opwarmen. Ik nam er daar een aantal mee terwijl hij bij de garage was. Daarna reden we samen langs de wasstraat (hielpen we de eigenaar natuurlijk ook mee) en vervolgens besloten we even langs Mandy en Olaf te gaan. Nu ze in Roermond wonen lijkt het veel makkelijker om even te gaan buurten. Daarna zijn we weer naar huis gegaan en hebben we het een middag gerommeld. En ’s avonds brouwde ik weer wat Engels in elkaar.

thuisvakantie
Even op ontdekkingstocht

Dinsdag was Kenneth onverwacht nog een dag thuis. Bij hem op het werk beginnen ze de gevolgen van de crisis ook te merken. ’s Middags gingen we samen naar het bos aan de andere kant van het dorp. Er was niemand, dus we konden er prima een stuk lopen. Ik moest enorm wennen aan het vakantie gevoel, dus ook die dag heb ik niet heel veel gedaan.

Toch nog wat dingen samen gedaan

Jill draaide en ik bakte

Woensdag had ik afgesproken met Jill. Jill wilde namelijk heel graag Indische gehaktballetjes maken. Helemaal prima! Ik haalde de spullen, haalde Jill en samen bakten we een goede portie balletjes. Ze wees me nog een leuk spelletje voor op de telefoon: Call of Duty mobile. Call of Duty is een spel dat ik graag speelde op de Playstation 3. Maar op de telefoon is het veel leuker, dus je raad wel wat ik op de vrije momenten de rest van de week heb gedaan! Na het maken van de balletjes bracht ik haar weer thuis en vervolgens was het alweer tijd om te koken en de avondroutine te starten.

Dikke vriendinnetjes

Donderdagochtend moest ik even langs de Praxis en besloot ik toch even te stoppen bij papa en mama. Ik wist dat Olaf daar was, dus dan kon ik weer even knuffelen en misschien wel een handje toesteken. Ik heb kunnen helpen! De kleine man viel prinsheerlijk tegen mij in slaap. Ik heb even 2 uurtjes genoten. Dan is hij weer even heel klein, zo mooi. Ik vroeg papa tijdens de lunch of hij nog met Molly ging wandelen. Het leek me namelijk heel leuk om eens mee te lopen met Jewel. En dat deden we! Een geslaagde zet, want het was heel gezellig.

thuisvakantie
Jewel houdt ze het liefste heel dichtbij.

’s Middags heb ik volgens mij niet veel meer gedaan. Als het zo gezellig is geweest heb ik altijd weer even tijd nodig om weer even aan de slag te gaan met andere dingen die ik ook leuk vind. Een beetje te vergelijken met een kater haha.

Mag ik ook een koekje?

Even een dagje echt thuisvakantie

In naam van de heilige hond, ik wil NU wandelen..

Vrijdag was ik thuis en heb ik gepoetst, gerommeld en geblogd. Ik had voor mezelf een flinke to do lijst gemaakt met dingen die ik graag nog in mijn vakantie wilde doen. Hoewel ik die dag niet alles van mij lijstje heb gedaan werd het wel een productieve dag. En ’s avonds gingen Kenneth en ik samen met Jewel een rondje wandelen. Dat deden we trouwens afgelopen week wel vaker en dat vond ik ook onwijs fijn.

thuisvakantie
Jaapie kreeg de tijd om Jewel eens rustig te bekijken.
Een mooie zonsondergang

Een gezellige verassing

thuisvakantie
Ik haalde zakjes ijskoffie met salted karamel smaak bij de Kruidvat. Echt een aanrader!

Zaterdagochtend stond ik al om half 9 in de winkel. Heerlijk! Het was nog niet druk en ik kon prima al mijn boodschappen binnen halen. Een goede start van de dag! Daarna rommelde ik wat op de laptop om vervolgens weer een blok te lopen met Jewel. Terug thuis vertelde Kenneth dat mijn kleine vriend kwam. Een hele leuke verassing! Want er was wel iets gezegd over dat ze kwamen een dag eerder, maar ik had daarna niks meer gehoord en in het kader van de maatregelen had ik het ook niet verwacht. Dus dat was mooi! Ik heb genoten van Olaf die hier speelde met de blokjes, Jewel die er netjes mee om ging, het darten boven en het feit dat Mandy en ik zouden spelen op de Nintendo Switch, maar er uiteindelijk weinig van is gekomen.

thuisvakantie
Je bent een bijzonder mannetje!

Veiliger als in het dorp

Lekker liggen in de schaduw

Zondagochtend kon ik op mijn gemakje beginnen. Geen gedoe met boodschappen, alleen plezier met het bakken van een cake. Heerlijk! En die cake bakte ik niet zomaar. Hij was om te vieren dat Kenneth een vast contract heeft gekregen. Een heel fijn gevoel! ’s Middags gingen we even langs bij de caravan van pap en mam. De sanitaire ruimtes hebben ze gesloten, maar omdat ze toch een wc hebben in de caravan kunnen ze er nog prima een weekend naar toe. Daar zit je tenslotte misschien wel veiliger als in het dorp. Jewel genoot van de zon, de ruimte en de wandeling die mam en ik hebben gemaakt. Aan het eind van de middag gingen we naar huis, maakte ik de Nederlandse versie op het Engels ontbijt en keek ik Boer zoekt Vrouw.

thuisvakantie
Wakker geschrokken door een blaffende hond in Boer zoekt Vrouw. Vond ze niet zo leuk..

En toen was de week vrij alweer om! Ik heb vandaag nog mijn zondag en dan mag ik weer gaan bezorgen. Het was een fijne thuisvakantie met van alles en nog wat. En natuurlijk heel veel geluk met het weer! Heb je ondanks alles ook een beetje van het weer kunnen genieten?

Volg Bij Zus op FacebookInstagram en/of Pinterest voor meer updates en kijkjes achter de schermen!

Volg:

1 Reactie

  1. oma
    april 6, 2020 / 6:01 pm

    Och Kelly, ik had je al wat geschreven, maar er kwam een berichtje tussendoor en alles weg. Dit was een leuke blog om te lezen, maar jij had je ook heel goed vermaakt, het zal je goed gedaan hebben. Ook leuke foto’s, zo zien we Olaf ook nog regelmatig, een schat. Vandaag was het al echt warm, hoe gauw het weer dan weer om kan slaan. Een heel fijne avond en good night, knuffel oma xxx

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: