2   27
14   75
11   60
12   74
14   66
21   81
8   53

&Zus update #15 hooikoorts en een soort vrolijk Pasen

&Zus update #15 hooikoorts en een soort vrolijk Pasen

Vorige week was me toch weer het weekje wel. Ik ben misschien wat laat met het dagboek, maar in de reeks hoort hij er toch bij. Afgelopen week stond vooral in het teken van hooikoorts, maar gelukkig waren er nog fijne momenten en een soort vrolijk Pasen.

Hey hooikoorts, lang niet meer gezien!

hooikoorts
Dit soort foto’s van Molly. Ik vind ze geweldig!

Maandagmiddag kickte de hooikoorts in. Kenneth en ik brachten cake naar mijn ouders en zusje om zijn vast contract te vieren en toen we terug waren besloot mijn neus compleet los te gaan. Ik bespaar je de details, maar er ging genoeg keukenpapier in de uren erna er door heen. Daags erna moest ik dan ook mijn leidinggevende bellen om te vragen of ik wel mocht gaan werken. Gelukkig mocht ik, als ik zeker wist dat het hooikoorts was, gewoon gaan werken. Werken was een fiasco, dus toen ik thuis kwam heb ik na overleg met mama de huisarts gebeld.

Dus jij bent een Jewel? Weet je zeker dat je geen wolf bent?

Eind van de middag mocht ik een nieuw middel halen, yes! Of ja, nieuw, ik had hem al eens eerder gehad, maar het was het proberen weer waard. En daarna heb ik al regelmatig verschil gemerkt! Vooral op het werk merk ik dat ik beter kan functioneren. Voor de rest heb ik wel wat last van bijwerkingen, maar die neem ik voor nu even voor lief.

Maar goed dat zij geen 1,5 meter regeling hebben. Anders hadden Bearke en Jewel nu afkickverschijnselen.

Genieten van de natuur

hooikoorts
Goedemorgen eekhoorn!

Het valt me op dat door de rare tijd waar we nu in zitten de natuur zich veel meer laat zien. Het is iedere ochtend weer een verrassing of we een vliegende eekhoorn zien, of een bosmuisje of een mooi puttertje. Ik kan er in ieder geval enorm van genieten. Het zijn echt de lichtpuntjes waar ik de dag mee begin.

hooikoorts
Indrukwekkend

Maar ook de avonden zijn mooi. Het weer was prachtig afgelopen week, dus hadden we ook mooie zonsondergangen en sterrenstelsels in de lucht. Echt prachtig. Tijdens de super maan heb ik dan ook enorm mijn best gedaan de maan toch nog een beetje dichtbij te halen. Olaf vroeg namelijk laatst of ik de maan kon pakken en ik denk dat dit de dichts bijzijnde manier is.

Goed begin van het paasweekend

Het paasweekend was ondanks de omstandigheden toch fijn! Ik had de zaterdag vrij waardoor we lekker rustig aan konden doen. De boodschappen had ik vrijdagavond al gedaan en voor de laatste kleine dingen ging ik zaterdagochtend. Daarna reden we even langs papa en mama zodat ik paaseitjes af kon geven, want die hadden zij niet meer gevonden en vervolgens reden we even naar de stad. De meest vreemde plek om te komen in deze tijd. Er waren amper mensen, wat goed is, maar ook heel spooky.

Happy birthday!

Ik moest naar de Hema om foto tompoucen te halen en Kenneth moest naar de T-Mobile shop om zijn abonnement te verlengen. Dat laatste verliep niet zonder slag of stoot, dus reden we uiteindelijk nog naar Venlo. Kenneth dropte mij met Jewel op de camping bij pap en mama en ging even naar de Mediamarkt in Venlo. Op een lege camping, met een caravan voorzien van een wc, kun je prima gepaste afstand houden, dus ik was graag daar.

hooikoorts
De bloesems overal zijn zo mooi!

Een vrolijk Pasen

hooikoorts
Snuffelen op het lege grasveld

Eerste paasdag gingen we ’s ochtends even naar papa en mama. Het was anders dan anders, maar wel gezellig! ’s Middags gingen we terug naar de camping met de foto tompoucen om mam haar verjaardag te vieren. En ook daar hebben we ons weer goed vermaakt. Tweede paasdag waren we samen thuis. ’s Avonds hebben we samen gegourmet! Een mijlpaal, want dat hadden we nog nooit met z’n tweeën gedaan.

Whaha, wat doen die baasjes toch gek voor onze aandacht.

Het enige vreemde en ook jammere vond ik dat we niet naar opa en oma konden. Voor ieders gezondheid veiliger en beter, maar vreemd is het wel. Gelukkig ben ik opa wel al een twee keer tegen gekomen en kwamen we hem eerste paasdag ook tegen. Hij op de fiets op straat en wij op een afstandje op de stoep. En ik kon hem toch een klein paascadeautje meegeven in zijn fietstas, anders had ik het voor de deur gelegd. Dus dat was extra leuk! Oma heb ik niet meer gezien, maar wel gesproken via de mail en app. Dus we blijven gelukkig wel in contact, maar ik ben heel blij als we elkaar ook weer gewoon op kunnen en mogen zoeken.

En dat was weer een week. Ik hoop dat ik de hooikoorts een beetje onder controle kan houden en dat de bijwerkingen niet meer worden. Anders klim ik gewoon weer in de telefoon voor wat anders. Hebben jullie de paasdagen een beetje leuk door kunnen brengen?

Volg Bij Zus op FacebookInstagram en/of Pinterest voor meer updates en kijkjes achter de schermen!

Volg:

2 Reacties

  1. oma
    april 17, 2020 / 8:18 am

    leuk om te lezen, Kelly. Ook heel mooie foto’s! Ook Jewel en Molly, die samen dezelfde kant op kijken. Mooie vraag van Olaf, of je de maan kan pakken. Wij hebben ook een wat stille Pasen gehad, maar hebben geregeld contact met de kinders. Wij moeten voorzichtig blijven, het is nog niet over! Een mooie dag met een knuffel van oma xxx

  2. april 18, 2020 / 7:53 pm

    Raar is het allemaal he… Ik heb mijn ouders al 1,5 maand niet gezien denk ik. Voelt als een eeuwigheid. Wat vervelend van je hooikoorts, lijkt me echt een vervelend iets! Wat schattig die eekhoorn.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: