2   29
14   75
11   60
12   74
14   66
21   81
8   53

&Zus update #15 prachtige zonsopgang en spontaan bezoek

zonsopgang

Het was een week waarbij ik regelmatig in Roermond was. Spontaan bezoek kreeg van twee goede bekende van vroeger. Genoot van een prachtige zonsopgang en mij zorgen maakte om Jewel. En dat tezamen met een gevarieerde werkweek geeft een week later ook weer een nieuw verhaal! Ik neem jullie mee.

Sint Maarten

Mijn maandag had ik natuurlijk al met jullie gedeeld, maar ik kan de avond niet achterwegen laten. Het was namelijk Sint Maarten hier in het dorp en als ik denk aan Sint Maarten dan denk ik aan die ene keer dat ik strafwerk kreeg. Het was een wiskunde les en ik denk dat we rumoerig waren.. Hoe dan ook, ik had het met een klasgenootje over Sint Maarten en de tradities die we hadden. Zij at altijd een oliebol en dronk warme chocolademelk! Ik kreeg wel altijd chocolademelk en maakte foto’s voor de buurtvereniging Ten tijde van ons gesprek kregen we dus strafwerk mee. Voor mij de allereerste keer!

Kortom, ik kwam hyperventilerend thuis, want ik was helemaal in paniek. Waarom weet ik niet meer, ik denk door het idee van straf. Mijn ouders vonden het in ieder geval prachtig en dachten denk ik eerder “eindelijk” dan wat anders. Hoe dan ook, papa zette zijn handtekening groot achterop en uiteindelijk belandde het strafwerk in de papierbak. Daarna heb ik nooit meer strafwerk gehad! Maandagavond at ik dus een oliebol en dronk ik warme chocolademelk, heerlijk.

Tijd om naar Roermond te gaan

De werkweek was eigenlijk prima. Dinsdag hadden we wat meer dan normaal, maar dat wisten we al van te voren. En het was ook weer prima gepland. 2 wijken, 1 wijk, 2 wijken, 1 wijk en tot slot 2 wijken. Ik had weinig te klagen, want er was genoeg tijd voor mijzelf! Zo kon ik woensdag onverwachts met papa mee gaan sporten, want Kenneth was al thuis. Ook gezellig om eens te doen!

En vrijdag had Kenneth “prestatieverlof” oftewel er was niks en hij mocht thuis blijven. Dus vrijdagmiddag ging ik naar Roermond om even naar de bieb te gaan. Ook een heerlijke activiteit. Zaterdag voelde ik mij qua werk even voor de gek gehouden. Ik had een kleine piekwijk en een grote dalwijk en dat werd in de realiteit gewoon 2 piekwijken. 3 uur was ik onderweg. Achteraf was het dus maar goed dat ik had gezegd dat we niet naar de verjaardag van achterneefje Luca konden komen. Wel maakte ik speciaal voor hem van Jewel met de playstation controller. Altijd leuk omdat soort foto’s te maken.

Een prachtige zonsopgang op je scherm

zonsopgang

We hadden geluk met de prachtige zonsopgang deze week. Spontaan genoot ik net iets meer van de ochtendwandelingen van Jewel en mij. Ik vind die wandelingen en de wandelingen ’s middags sowieso heerlijk. Even een frisse neus halen, rustig wakker worden of weer even helemaal afschakelen van werk. De luchten zorgden er wel voor dat ik met de telefoon rond liep, maar goed, moet soms kunnen! En daarnaast was het een leuke manier om mijn telefoon te testen. Zo maakte ik een foto van de maan en zag ik dat de uitstoot van de ketel aan de overkant verkleurde, dus daar wilde ik ook een foto van proberen te maken.

zonsopgang

Mijn zorgen puppy

Met ons dametje hebben we ook weer een hoop meegemaakt deze week! Zo belandde ze met 2 poten op het televisiemeubel toen ze een eekhoorn op televisie zag. En kon ik haar wel op eten toen ze heerlijk naast mij lag te slapen! Maar ik heb me ook enorm veel zorgen gemaakt en dat doe ik nog steeds. Jewel is al een hele tijd loops, ze heeft even een tussenpozen gehad toen wij op vakantie waren, maar daarna was volop aan de beurt. En dat heeft ze nu nog steeds. Haar flamoes zoals ik het het liefste noem is nog steeds opgezet en af en toe druppelt er wat bloed uit. Verder oogt ze niet ziek, doet ze gewoon haar ding en kan ik niks geks vinden. Zomaar de dierenarts bellen doe ik liever niet als wel, dus houd ik contact met mijn ervaringsdeskundigen in honden: mama en papa! Maar goed, dit weekend vond ik het toch allemaal wel heel vervelend. Je maakt je zorgen, want je wilt natuurlijk niet de verkeerde beslissingen maken.

Dus gisterochtend belde ik de dierenartsassistente en die pleegde overleg met de dierenarts. ’s Middags werd ik teruggebeld en was het verhaal voor de dierenarts gelukkig herkenbaar. Ze had het zelf gehad met een hond en het laten onderzoeken. Ik mocht het nog tot begin december aankijken en dan moest het weg zijn. Wanneer er eerder veranderingen zijn moest ik het ook laten weten, want dan moet ze die kant uit. Maar tot die tijd doen we het zo. Dus ik duim zo hard als ik kan dat het wegtrekt en dat ik zoiets als een sterilisatie eventueel naar volgend jaar kan zetten. Of het allerliefste gewoon niet. Duimen jullie voor ons mee?

zonsopgang

Een spontaan bezoekje!

Donderdag werd ik geappt door een oud vriendinnetje Mariska! Na een paar keer weer wat gekletst hebben kwam ze nu met het spontane idee om ’s middags langs te komen. Super leuk! Zeker als het spontaan gaat, dat zijn voor mij de beste afspraken. Diewertje, een ander oud vriendinnetje, kwam ook mee! Het was super gezellig, rond half 5 moest Diewertje er helaas vandoor, maar daarna hebben Mariska en ik nog bij gekletst tot kwart voor 7. Het was een hele gezellige middag!

Een herfstwandeling door het bos

zonsopgang

Zondag was qua weer een prima dag! Het zonnetje scheen, het was wat koud, maar verder heerlijk. ’s Ochtends ging ik op bezoek bij opa en oma en ’s middags hoopte ik eindelijk eens een herfstwandeling te maken met Kenneth en Jewel. Het bos bij ons achter ziet er op het moment prachtig uit, maar samen een wandeling maken in deze tijd van het jaar hadden we nog niet gedaan. Zondag was het eindelijk zover! Uiteindelijk besloten we dat Jewel haar neus achterna mocht gaan voor een stukje en zo kwamen we door weer een ander gedeelte als waar ik was geweest. Wat meer afgelegen, dus de kans dat ik er alleen zal lopen is minimaal, maar leuk was het wel!

En zo zijn we aan het einde gekomen van afgelopen week! Ik hoop dat mijn zorgen omtrent Jewel weer zakt, want ik word er nu toch wel een beetje gek van. Op naar weer zo’n zonsopgang. Hoe was jullie week?

Volg Bij Zus op FacebookInstagram en/of Pinterest voor meer updates en kijkjes achter de schermen!

Volg:

4 Reacties

 1. oma
  november 19, 2019 / 8:46 am

  Een weekje met van alles en nog wat, goed omschreven en heb er maar het volste vertrouwen in dat het met Jewel goed komt. Een gezonde flinke dame, ze heeft voldoende weerstand. Ook leuke foto’s!
  Kleed je maar goed, het is weer guur, maar morgen komt er verbetering, als we de weermannen mogen geloven. Een fijne dag Kelly! groetjes van opa en oma xxx

  • BijZus
   Auteur
   november 19, 2019 / 9:47 pm

   Dank u wel! Het was inderdaad fris vanmorgen, hopelijk is het morgen wat beter 🙂 groetjes terug xxx

 2. november 19, 2019 / 9:41 am

  Het was een leuke week voor je en om Jewel zou ik me niet al te veel zorgen maken Meestal de eerste keer loops duurt altijd wat langer maar gaat vanzelf weer over. Geniet nog van de mooie herfst de bladeren zijn bijna allemaal gevallen Dikke knuf en kus voor beiden ook voor Jewel Doei

  • BijZus
   Auteur
   november 19, 2019 / 9:45 pm

   Dat klopt! Ja we hebben vandaag ook weer genoten van de mooie herfstbladeren! Dikke knuf en kus terug van ons

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: