2   29
14   75
11   60
12   74
14   66
21   81
8   53

&Zus update #16 de lente gaat gewoon door

lente

Wat hebben we weer een prachtig weer gehad afgelopen week. Het weer in combinatie met de natuur liet me realiseren dat de lente gewoon door gaat, terwijl andere dingen vrijwel stil staan. Maar ik heb er weer wat van gemaakt met werk, revanche, genieten van de hondjes en administratie doen.

Een van de foto’s die Instagram niet haalde..

Cadeautjes halen in Echt

Het was ondanks alles toch een fijne week afgelopen week. De eerste dagen van het werk waren niet druk en dat gaf mij dinsdag de gelegenheid om even met Jill naar Echt te rijden om cadeautjes te halen.

Ik hoor je denken, waarom niet online? En waarom persé naar Echt? Nou, daar lag de dichtsbijzijnde Xenos. En dat was de winkel waar we moesten zijn. We haalden in de stad al onze spullen en reden gauw weer terug. We waren het er unaniem over eens dat het eigenlijk vooral héél vermoeiend is om nu boodschappen te doen. Je moet heel goed nadenken bij wat je doet en hoe je het doet. En dat is prima hoor, mij hoor je niet klagen over wat we moeten doen in winkels en ik ben dankbaar dat we wel nog kunnen gaan. Maar het is toch pittig.

Wat ik wel jammer vind is dat er bij sommige winkels niet over na wordt gedacht dat je soms alleen de mogelijkheid hebt om contant te betalen. Om wat voor reden dan ook. Maar goed, dan hebben die ondernemers gewoon pech en kijken wij verder.

lente
Wat een plaatje he!

De lente gaat gewoon verder

lente
Zo mooi! De lente in een foto.

Voor dat ik met Jill weg ging wandelde ik eerst een heel eind met Jewel. We gingen langs de maas en daar zag Jewel voor het eerst schapen. Het was een prachtig gezicht. Net alsof het beelden waren, maar gelukkig zag ik her en der nog wat beweging, dus ze waren echt. Het deed me realiseren dat hoewel de wereld voor een groot deel stil staat de lente gewoon door gaat met haar proces. Een fijn idee, want zo kan je je ook realiseren dat tijd de dingen doet veranderen. En dat dit hopelijk gauw genoeg weer in positieve zin is.

lente
Samen naar een boot kijken

Mooie pakketten bezorgen

Ow god, vrouwtje, moet die kus echt..

Donderdagochtend kregen we te horen dat we in 2 dagen tijd een heleboel pakketjes weg moesten brengen. Iets waar we ons normaal gesproken als team op voorbereiden. Maar goed, dat was nu even niet en zo waren de 2 dagen voor het weekend uitdagend. Het was voor een goed doel, of ja voor ontvangers waar ik heel veel respect voor heb en dat doet goed.

Zaterdag had ik nog 2 normale wijken te bezorgen. Ik besloot de uitdaging aan te gaan en mijn postvest op het depot te laten. Het postvest is een soort draagzak. Mensen ginnegappen vaker dat ze even dachten dat er een kind in zat. Voor mij is het postvest een handig hulpmiddel, maar ik wilde graag eens ervaren hoe het zou zijn zonder. En ik moet zeggen dat het ook een fijne manier van werken is. Her en der was het even puzzelen, maar het geeft je veel meer bewegingsvrijheid. Of ik nu zonder blijf bezorgen weet ik nog niet zeker. Het was in ieder geval leuk om eens te ervaren.

lente
Het blijft prachtig!

Nieuwe inspiratie voor Bij Zus

Tijdens het foto’s maken voor de boodschappen shoplog bekeek en luisterde ik naar de live stream van mijn neef!

Je zou het niet zeggen, want het is de laatste tijd weer heel rustig op Bij Zus, maar ik heb weer wat nieuwe inspiratie om te schrijven. De afgelopen tijd liep ik opnieuw even vast. Ik weet niet waarom, maar mijzelf tot schrijven zetten is een uitdaging. Mama stuurde mij de link van een boodschappen shoplog van 2 jaar geleden en gaf me het leuke idee om er opnieuw een artikel over te schrijven. Om te zien wat het verschil is tussen de aankopen van toen en nu. Vrijdagavond ging ik gelijk naar de winkel voor alle boodschappen. Het was er nu lekker rustig, dus ik kon een beetje gewoon de boodschappen doen en dat was heel fijn. De shoplog staat ingepland voor woensdag. En verder heb ik nog wat andere leuke ideeën die ik nog wil uitvoeren.

Verjaardag vieren op anderhalve meter

Woensdag was mam jarig en gingen Jewel en ik bij haar langs. Jill kwam ook nog met een mooie bos bloemen en een tijd later kwam ook Kenneth nog binnen wandelen. Het was leuk om het zo even te kunnen vieren.

Zaterdag had Kevin ons uitgenodigd voor een stuk vlaai op zijn 29e verjaardag. Nou, daar zeggen we geen nee tegen, aangezien we wisten dat dit prima kon (corona proof). Het was eindelijk tijd om mijn revanche te nemen. Vorig jaar had hij namelijk een piñata voor Jill en heb ik een hele tijd lopen rommelen om hem op te hangen. Ik kocht hem een mooie piñata in de vorm van een 1. Als in “Das war einmal”, aangezien dit zijn laatste jaar is als twintiger. Het was gezellig, maar hij sloeg de piñata niet kapot. Sterker nog hij is nog steeds niet kapot heb ik gehoord. Maar goed, ik heb er lol aan gehad en ik wens hem veel plezier muhaha (lees dit als een lachende gestoorde professor).

Mijn administratie regelen

Zelfgemaakt ham-kaas en chocolade croissantje met een vers sapje van aardbei, mango en banaan. It must be Sunday!

Zondag had ik eigenlijk niks gepland, maar ik bedacht me dat het beeldscherm dat hier stond wel handig was voor papa. Die werkt nu namelijk op een hele kleine laptop thuis en dat is met lezen best pittig. Dus ik nam mijn beeldscherm onder de arm tezamen met mijn administratie en reed even naar Roermond. Papa helpt mij altijd met de administratie, dus dat konden we nu even combineren. Heel fijn! En zo kon ik ook even wat bijkletsen en kijken naar Molly’s grappige stunts.

lente
Je zou zo zeggen dat ze dit heeft overgenomen van Jewel. Is niet zo, maar ik vind het hilarisch om te zien.

Ondertussen op TikTok

En afgelopen week heb ik ook weer 2 filmpjes geplaatst op TikTok. Ik vind het een hele leuke app waar ik uren in kan scrollen. Soms komt er dan een idee op en ga ik er mee aan de slag. Zoals de 2 hieronder! Ik hou het er maar op dat de lente veel met je kan doen.

En dat was afgelopen week! Lekker van de hak op de tak, maar zo ervaar ik de weken ook. Het ene moment voelt alles normaal en het andere moment word je weer wakker geschud. Bijzonder! Hoe was jouw week?

Volg Bij Zus op FacebookInstagram en/of Pinterest voor meer updates en kijkjes achter de schermen!

Volg:

2 Reacties

  1. oma
    april 20, 2020 / 6:03 pm

    Het was heel leuk om te lezen en te bekijken en zo maak je het stofzuigen heel leuk! Molly heeft dezelfde streken dan Jewel. Dat bank klimmen kon ze echt van Jewel hebben. Een fijne dag nog, liefs oma xxx

  2. simplynspecialcom
    april 20, 2020 / 8:34 pm

    Het zijn gekke tijden he. Ook om in deze periode je verjaardag te vieren.. Precies wat je zegt, de lente gaat ook gewoon door. Moet er toch nog aan wennen ergens, al weet ik niet of dit ooit went. Alleen maar thuis zijn en bijna niemand meer zien is natuurlijk ook niet echt ‘normaal’ te noemen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: