2   30
14   76
11   60
12   74
14   66
21   81
8   53

&Zus update #16 een heleboel zorgen en opluchting

&Zus update #16 een heleboel zorgen en opluchting

En het is weer maandag, na een hele spannende dag heb ik eindelijk tijd om jullie bij te praten over afgelopen week en vandaag. 2 weken geleden begonnen de zorgen om Jewel. Het ene was weg, kwam er 2 dagen later het volgende voor terug, maar nu is er opluchting!

Het is gewoon net je eigen kind

Vorige week maandag had Jewel nog last van de loopsheid en belde ik de dokter, dinsdag belde ik opnieuw, omdat het weer iets was veranderd en ik bang was dat het foute boel was. Maar, die verandering was goed en een dag later was de loopsheid ook voorbij. Ik durfde de dierenarts nog niet te bellen, dus genoot ik van heerlijke wandelingen met haar en een gezellig momentje bij opa en oma in de voortuin. En niet te vergeten het moment dat ze eindelijk weer eens haar hele bench leeg haalde. Vrijdag besloot ik na nog even paniek te hebben gehad te gaan bellen. Het ging goed! Wel kocht ik voor de zekerheid koortsthermometers, voor als me nog eens zoiets zou gebeuren. En om er ook een voor ons in huis te hebben. Dat hadden we namelijk nog niet.

opluchting
opluchting

Even totaal niet fit

Zaterdagmorgen kwam ik naar beneden en zag ik dat Jewel met bench en al een heel eind weggeschoven was. Het rook vreemd, maar niet alarmerend. Ik haalde Jewel uit de bench en ze was eigenlijk hartstikke vrolijk! Maar wat bleek, mevrouw had een ongelukje gehad in de bench. Niet zo lekker. Ze had diarree, maar verder oogde ze normaal en qua temperatuur ging het ook vrij goed. We besloten het zekere voor het onzekere te nemen en Jewel naar pap en mam te brengen toen wij even de stad in moesten. Waarom vertel ik je zo. Daar had ze wel nog een keertje diarree, maar verder was er niks geks. Ik dacht dat een koekje ook wel kon, dus die kreeg ze.

Zaterdag op zondag had ze geen ongelukje gehad, maar werd haar ontlasting wel een doffe ellende. En dat hield dus aan, ik hield haar continue in de gaten en maakte me grote zorgen. Ze kreeg kip met rijst, maar dat stopte de boel niet. Van zondag op maandag (vandaag) werd ze eigenlijk echt even heel ziek. Ze had geen fut meer en ik vond het allemaal maar niks.

Wat een opluchting!

Na wat dubben en advies belde ik toch de dierenarts en mocht ik vanmiddag komen. En wat een opluchting was dat! Ze hebben haar volledig gecheckt en de eerste indruk van de dierenarts was dat het eigenlijk alweer aan de betere hand was. Zij was heel positief en gaf me een stoppend middel mee om de ellende voor haar te verzachten. Ze verwachtte dat ze iets verkeerd heeft gegeten en dat het een irritatie heeft veroorzaakt. Ik ben blij dat ik ben geweest en dat ze me heeft gerustgesteld. Ik wist wel dat  het goed zou komen, maar aangezien ze net mijn kind is, mijn klompje goud, vond ik het allemaal enorm spannend!

Een week vol activiteiten

De werkweek was koud, heel koud. Er waren dagen bij dat ik mij thuis niet meer warm kreeg. Achteraf had ik even onder de douche moeten gaan staan, maar goed, dat is weer een leer voor de volgende keer. Verder vond ik nog een van de dagen een hondje op straat. Meneer kwam zomaar de hoek om wandelen en na even puzzelen kreeg ik hem gevangen. Hij liep namelijk ergens naar binnen, maar die wilden in eerste instantie hem ook weer naar buiten. Dus zo kon ik hem vangen. Bij wie hij naar binnen was gelopen mocht hij uiteindelijk ook even blijven. En die hebben er voor gezorgd dat het beestje weer bij zijn baasje terecht kwam. Heel fijn!

opluchting

De middagen bracht ik met name door met Jewel. Ik kon even van haar genieten, dus dat deed ik weer op en top. Lekker wandelen en daarna met een frisse neus aan de slag aan Bij Zus. Zo kwam er eigenlijk elke oneven dag iets online! Ik had echt weer de feeling, heerlijk.

En verder ging ik vrijdag ook weer even polshoogte nemen bij Jill. Ik kwam precies op een moment van heel veel pijn, dus dat zag ik ook eens. Ze is gelukkig een ijzersterke dame, dus na haar medicijnen krabbelde ze weer een beetje op. En met die medicijnen kan ze ook af en toe wat frisse lucht halen en even een andere context snuffelen. Anders was het volgens mij helemaal niet te doen. Ik vind het maar knap!

Specsavers en cd presentatie

Buiten alle zorgen omtrent Jewel had ik wel nog wat leuke dingen afgelopen weekend. Zo gingen Kenneth en ik samen naar Specsavers om voor mij een nieuwe bril uit te zoeken. De bril die je ziet is hem ook geworden, maar ik vind dat zo’n foto’s nooit helemaal het juiste beeld geven. Dus vooruit, hierbij een preview! Uncle Dave was weer in het land, maar omdat we niet naar opa en oma konden komen door mijn oogmetingafspraak hadden Kenneth en Dave een soort van afgesproken te meeten als ze weer terug waren. Maar ze belandden in de stad en zo stonden ze pardoes naast mij in de Specsavers. Hartstikke leuk! Tante Til trakteerde ons op een warme chocolademelk en we konden even kort kletsen. Vervolgens splitsten onze wegen weer, zij gingen op pad en ik wilde heel graag na een korte pitstop bij de supermarkt naar Jewel.

opluchting

’s Avonds ging ik namens de hele familie naar de cd presentatie van ‘Note Allergie’. Een duo bestaande uit Rick en neef Roy! En samen produceren ze eigenlijk carnavalsmuziek. Maar dan niet die wat je standaard verwacht, het heeft een beetje een andere vibe. Het was fijn om die kant van de familie weer allemaal te hebben gezien en ik heb een leuke avond gehad. Gezellig bij Mariska en haar familie aan een tafel, want die waren er ook.

Poetsen en uiteten

Zondag hadden we een extreme poetsochtend. Alles opruimen en schoonmaken. Afval weggooien, want daar ben ik onwijs nalatig in. En uiteraard ook weer de weekboodschappen doen! Mocht je ook een hond hebben, heb ik trouwens nog een tip voor lichtgevende halsbanden.. De Lidl heeft ze voor €5,99! Ze lijken wel net Rudolph, maar ze worden ook gezien!

’s Middags kwamen pap en mam satégehakt brengen voor op brood. Super lekker! Niet veel later kwamen ook Theo en Anja. Die kwamen gezellig bijkletsen en met hen gingen we aan het einde van de middag uiteten bij ABC in Sevenum. Heel gezellig!

En zo kwamen we weer bij bovenstaand verhaal uit. De maandag met Jewel. Het was me een weekje wel. Het is voor mij een opluchting dat ze door de dierenarts is gecontroleerd en dat zij me heeft gezegd dat het de goede kant uit gaat. Nu nog even geduld en vertrouwen. Hoe was jouw week?

Volg Bij Zus op FacebookInstagram en/of Pinterest voor meer updates en kijkjes achter de schermen!

Volg:

2 Reacties

  1. Toos Delsing-Kock
    november 25, 2019 / 11:23 pm

    Nou Kelly je hebt heel wat mee gemaakt de afgelopen week toch heel fijn dat alles weer op de pootjes is terecht gekomen. en hier kun je dan ook weer lekker van genieten. Groetjes Toos

  2. oma
    november 26, 2019 / 8:19 am

    Een week met veel zorgen, maar ook leuke treffers. Eind goed, al goed, Kelly! Een heel mooie bril, die staat je ook weer geweldig! En der Tied der draejt maor door. Een heel fijne dag, liefs oma xxx

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: