2   28
14   75
11   60
12   74
14   66
21   81
8   53

&Zus update #18 onze Woningsdag en weer een nieuwe week

Woningsdag

Het was weer een bijzondere week! We vierden Woningsdag door een trip naar Strawberry lane, we wandelden veel met Jewel, we besloten wat bewustere keuzes te maken en ik had een hele productieve zondag. Kijk je mee?

Onze Woningsdag

Woningsdag
Een heel tof idee en een gezellige invulling van Woningsdag.

Woningsdag was afgelopen week onze Koningsdag. We waren op een klein rondje met de auto na eigenlijk alleen maar in en om het huis. We reden even met de auto naar de Strawberry Lane in Roermond. Een soort drive thru met aardbeien gedoopt in chocolade, maar ook wafels met slagroom en aardbei. Voor dat laatste ging ik! Ontzettend lekker. Alleen vond ik het toch een beetje jammer dat ik dit ook heel goed zelf had kunnen maken. Het waren 2 eierwafels op elkaar, slagroom eroverheen en daarop aardbeien. Omdat ik weet dat ze nu zelf wafels bakken kan ik dit denk ik wel vertellen. Mocht je een lekkere snack zoeken in deze tijd.. Bij deze! Maar leuker en specialer is het natuurlijk om naar zo’n drive thru te rijden en lokalen te sponsoren!

Verder heb ik niet veel meegekregen van Woningsdag. Op social media zag ik wel dat het koningshuis het heel tof had aangepakt met livestreams. Maar ik heb er verder niet live aandacht aan besteed.

Een hele korte werkdag

Wachten tot Bearke dichtbij is.

Dinsdag had ik een hele korte werkdag! Ik denk dat ik in totaal 25 poststukken had en 1 pakje. Ik had het nog nooit meegemaakt, maar ik was er wel al voor gewaarschuwd. Een uurtje nadat ik thuis was vertrokken was ik alweer thuis. Dus ik besloot gelijk even het huishouden te doen. Stofzuigen en boven alle klusjes afvinken. Na de klusjes en een flinke wandeling moest ik toch even naar Roermond om Kenneth zijn supplementen te halen en medicijnen voor mijzelf. Ik maakte nog even een pitstop bij papa en mama, kletste daar even bij en aan het eind van de middag reed ik weer gauw naar huis.

Woningsdag
Molly is zo schattig!

Begin van bewustere keuzes

Altijd even neusje neusje met deze woef.

Woensdag had ik verwacht langer te moeten werken, maar dat was niet zo. Het was een gewone werkdag, dus dat was fijn voor zowel Jewel als mij. Na mijn werk ging ik een flink stuk met haar lopen en toen kwamen we toevallig het vrouwtje van Bearke tegen. En zo had Jewel heel veel geluk en kon ze even met hem spelen. Ze waren door het dolle heen. Heel leuk om te zien!

Die 2 hebben altijd lol samen!

Daarna mocht ik alvast boodschappen gaan doen voor Kenneth zijn nieuwe boterhammentrommel inhoud. Veel fruit, groente en mager broodbeleg. Het viel me op dat als je wat meer bewustere keuzes wilt maken je al vrij snel duurder uit bent. Maar goed, als je overal kijkt naar aanbiedingen en veel bij de Lidl kan halen is het nog te overzien. En ’s avonds zijn we samen gaan wandelen! Het begin van dat hij nu echt heel standvastig is in dat hij ’s avonds gaat lopen met Jewel. Met muziek of met mij haha.

Muurschilderij in de mancave

Woningsdag
Lazy donderdagmorgen

Donderdagmiddag kwam Jill naar ons toe. Ze had namelijk met Kenneth afgesproken een muurschilderij te maken in zijn mancave. Een hele uitdaging, want het moest namelijk een dartbord worden. Maar met wat hulpstukken als de buitenring van het dartbord, een blond bord, een gewoon bord en meten met een liniaal is het haar gewoon gelukt. Heel knap! De opzet staat en de eerste laag gele vlammen ook. Na het avondeten bracht ik haar weer naar huis, omdat de combinatie lasagne en kwark (teveel zuivel) niet heel lekker viel.

Het begin van het weekend

Woningsdag
Hier moest ik lachen omdat ze wel de camera in keek toen ik zei “Ga je mee lopen?”. Wat een moppie.

Vrijdag had ik na het werk een hilarische middag. Ik vertelde het al in het welkom mei artikel van dit jaar. Ik vergat de huissleutel mee te nemen naar buiten en sloot mijzelf buiten. Zo zag ik oma weer na een hele lange tijd. Super fijn! En ’s avonds genoot ik van de livestream van mijn neef.

Zo begin je het weekend goed!

Zaterdag had ik veel geluk met het weer! De weersverwachtingen waren niet best, maar op een paar kleine buitjes na heb ik het gewoon droog kunnen houden. Maar toen ik ’s middags pap en mam had uitgezwaaid werd het donker buiten en kwam er een goede bui over. Precies toen ik met Jewel aan het wandelen was. Daarna ging ik weer gemotiveerd verder met Bij Zus. Ik was de drive kwijt, maar ik merk dat ik hem steeds meer terug krijg. Idemdito voor de ideeën, dus ik denk dat ik mezelf langzaam weer aan het herpakken ben.

Een hele productieve fijne zondag

Heerlijk vers volkoren brood

Zondag was voor mijn gevoel een hele productieve dag! Ik bakte een volkorenbrood, hoewel dat ook een beetje teamwork was. Kenneth regelde namelijk, toen ik de weekboodschappen aan het doen was, de oven. Ik was precies op tijd thuis om het brood weer uit de oven te halen en het was geslaagd. Yes! Nadat ik de boodschappen foto’s had gemaakt was het tijd om het afval weg te brengen. Eindelijk deed ik het eens voor dat er weer een berg aan zakjes plastic lag. Ik was heel trots! De beloning was een lekkere lunch van volkoren wraps, kipfilet, wat sla en komkommer. Ik nam hummus en zuivelspread als extra toevoeging en voor Kenneth maakte ik er 2 met zuivelspread. Lekker!

Woningsdag
Een behind the scenes van de boodschappen shoplog.

Daarna gingen we samen wandelen en brachten we ook even de reservesleutel terug naar opa en oma. Zo konden we weer even gezellig babbelen. Terug thuis schreef ik de shoplog om vervolgens even naar Olaf en Jordy te rijden. Olaf was zaterdag flink gevallen en had schaafwondjes op zijn gezicht. Dus ik moest er even naar toe om hem te zien. Het resultaat was dat hij bij me op schoot in slaap viel. Ik heb het er maar van genomen en laadde zo ook zelf weer even op. ’s Avonds keek ik nog naar Boer zoekt Vrouw, waar ik me voor de zoveelste keer op rij heb verbaasd om gedrag en uitspraken van sommige boeren. Maar het was verder wel weer leuk om te zien.

Woningsdag
Zo nu gaat vrouwtje niet meer weg.

En zo gaat een week met zijn kleine mooie, leuke, gezellige, maar ook vreemde dingen gewoon voorbij.Uiteraard heb ik bij alle dingen zo goed mogelijk de richtlijnen gevolgd. Hoe was jouw Woningsdag?

Volg Bij Zus op FacebookInstagram en/of Pinterest voor meer updates en kijkjes achter de schermen!

Volg:

1 Reactie

  1. oma
    mei 5, 2020 / 8:35 am

    Goed zo, weer een blog, maar evengoed vind ik het een prestatie om het zo te schrijven. Wij hebben ook niet veel gezien van Woningsdag, het was in huis, zoals anders. Het zonnetje schijnt weer, een fijne dag Kelly, knuffel van oma xxx

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: