2   27
14   75
11   60
12   74
14   66
21   81
8   53

&Zus update #19 Bevrijdingsdag en een Moederdag high tea

moederdag

Wat heb ik een heerlijke week gehad! Ik had een lang weekend. Jewel kon spelen met Molly op het veldje en we wandelden bij de stuw in Linne. Maar ook hadden we het heel druk met het organiseren van een verrassing! We verraste mama met een high tea voor Moederdag!

Een heel gezellig lang weekend

Hier laadde ik weer even helemaal van op!

Maandag was ik alleen thuis. Ik blogde de hele ochtend en daarna besloot ik eens te vragen of papa en mama nog met Molly gingen wandelen. Het leek me wel leuk om weer eens mee te wandelen met Jewel! Ze kwamen met het super leuke idee om naar ons te komen en ze dan samen te laten spelen op het veldje in het bos. Het was geweldig! Op het veldje had Jewel het druk met de andere hondjes en Molly huppelde er vrolijk achteraan. Het was zo mooi om te zien hoe ze samen de dingen doen. Terug thuis hebben ze nog een hele tijd onder de stoel gespeeld en op Jewels mat. Genieten met een grote G!

moederdag
Een sneetje zelf gebakken brood met hagelslag. Heerlijk!
Indrukwekkend.

’s Avonds keek ik de indrukwekkende dodenherdenking. Wat was dat bijzonder om te zien! Normaal vind ik het al een kippenvel moment, maar nu was het toch een tikkeltje erger. De speech van de Koning vond ik erg mooi. Je moet er maar staan, zeker in tijden als deze, knap.

Wat is ze toch mooi!

Dinsdag had ik ook vrij vanwege Bevrijdingsdag. ’s Ochtends was ik weer lekker bezig met schrijven en ’s middags gingen we met Jewel naar de stuw in Linne. Daar kun je prachtig wandelen langs het water en het was fijn om er even uit te zijn. Kenneth besloot zowel heen als terug vrijwel helemaal binnendoor te rijden, dus het was ook een beetje sightseeing. Lang geleden dat we dat hadden gedaan! Op de terugweg stopten we in Swalmen nog bij de kraam met kip. Die stond op het plein en we namen 2 hele haan/kip mee. Achteraf gezien iets teveel, maar dat is weer een leer voor de volgende keer. En bij de boer verderop namen we nog fruit en groente mee. Lekker!

Baasje? Ik lust ook wel een stukje kip.. Kijk, ik kan er heel mooi voor zitten.
Dit is trouwens even een geweldig gezicht. Olaf 5 mei 2018 en Olaf Pasen 2019. Hij is eigenlijk alleen wat ouder geworden.

Dat was even wennen

Ik had even moeite om de boel te rijmen en ik hoopte dat dit motje een nachtvlinder was. Dan zou het namelijk misschien wel oma kunnen zijn.

Een dag extra vrij betekent ook de dagen erna harder werken. Het was druk! En dat was toch wel even wennen. Woensdag leek er geen einde aan de rit te komen, maar uiteindelijk kwam hij er wel. Terug thuis was het tijd voor lunch en daarna liepen we samen nog een flink blok om wat te bezorgen.

Kenneth was al bijna thuis toen ik terug was en dat was handig. Ik ging boodschappen doen voor zaterdag. Dan stond namelijk mama’s verrassing voor Moederdag op de planning. Een zelfgemaakte high tea! Mijn boodschappenuitje eindigde helaas al snel. Ik kreeg migraine bij de diepvriesvitrines en zo kon ik maken dat ik thuis kwam. Gelukkig had ik bijna alles wat ik bij de Lidl wilde halen. Dat werd betalen en door naar huis. De laatste keer migraine was op Gran Canaria afgelopen vakantie, dus het was weer even vreemd. Na een dutje ging het gelukkig beter, maar leuk zal het nooit zijn.

Nog meer boodschappen en de voorbereidingen

Altijd even wachten om misschien een glimp van Bearke op te vangen.

Omdat ik woensdag niet alle boodschappen alleen kon doen besloten Jill en ik donderdag samen de boodschappen te doen. Kevin was ook mee en zo hadden we binnen no time alle boodschappen bij elkaar! We aten samen en daarna reden we naar Roermond. We haalden macarons en balletjes in Italiaanse tomatensaus en daarna reed ik nog even naar papa en mama. Olaf was nog daar en ik zag mijn kans schoon nog even te spelen en knuffelen. Ondertussen kletsten we nog even bij en dat was me een partij lastig! Ik wilde tenslotte niks verklappen en dat is niet mijn beste eigenschap.

moederdag
Ergens zie je nog iets van een hartje!

Vrijdagmiddag gingen we aan de slag met alle voorbereidingen voor de Moederdag high tea. Ik had ’s ochtends al de scones klaar gemaakt en terug thuis begon ik aan de chicken pie. Gelukkig was ook dat niet heel moeilijk. Ik was volgens mij net klaar met de eerste afwas toen Jill en Kevin weer kwamen. Jill ging aan de slag met het maken van het deeg voor English muffins en ik hield me bezig met fruit snijden, schuimpjes crushen en room maken voor de eton mess.

Daarna maakte ik hamburgersalades voor ons allemaal en was er weer een nieuwe afwas ontstaan. Toen ik die af had gingen we even richting het dorp, omdat we een klein pannetje of vormpje nodig hadden. Ik vond een klein pannetje, maar vergat te kijken of het ook voor inductie geschikt was. Dat was hij dus niet en zo schoof ik het pannetje door naar Kevin voor bij zijn uitzet!

Jill ging aan de slag met het afwerken van de English muffins om er van die ontbijtmuffins als die van de Mc Donalds van te kunnen maken. Tussendoor maakte ze nog knoflookknotsen en ik hield me bezig met nog een afwas. Verder maakte ik nog fruit spiesjes, clotted cream en nadat we hadden besloten dat we het bij ons in de tuin zouden doen kon ik ook al een deel van de eton mess afmaken. En zo waren we zoet tot half 12/ 12 uur.

Mama’s high tea verrassing!

Zaterdagochtend deed ik al vroeg de laatste voorbereidingen. Ik maakte wat sandwiches klaar, zorgde dat alle stoelen buiten stonden en zo vinkte ik nog een paar dingen af. Voor ik het wist mocht ik weer naar het depot om te werken! Gelukkig viel deze werkdag reuze mee en was ik op tijd klaar om de laatste dingen te doen. Mini saucijzenbroodjes opwarmen, chicken pie opwarmen, eton Mess afmaken en ga zo maar door. Mandy had heerlijke broodjes gemaakt en maakte bij ons nog hele lekkere wraps klaar. Jill maakte haar English muffins af en rond kwart over 2 stonden mama en papa op de stoep.

moederdag
Een geweldig Moederdag cadeau om te kunnen geven!

Papa had het perfect geregeld. Hij had mama gezegd dat ze rond 2 uur bij ons moesten zijn en nam Mambo en Molly ook mee. En zo konden we mama dus echt verrassen! Haar gezicht sprak boekdelen! Een grote lach, een traan en vooral heel verbaasd. YES! Missie geslaagd! En zo hadden we een heerlijke middag met heel veel lekkers en gezelligheid. Olaf amuseerde zich met een leeg perkje met zand. Jewel en Molly hebben de hele middag gespeeld en Mambo lag lekker bij ons. Het was echt top en ik heb er nog de hele avond van nagenoten.

moederdag

Moederdag bij mam

Zondag liet Jewel me uitslapen, dus werd ik pas rond half 9 wakker. We liepen, ik ontbeet en ruimde nog wat dingetjes op en rond half 11 kwam mama mij halen. We gingen samen even naar oma en opa voor Moederdag. Het was er heel gezellig en de tijd vloog voorbij. Ik hielp oma nog even met haar telefoon, iets wat ik al wilde doen voor dat de intelligente lockdown kwam. Dus dat ik dat nu eindelijk kon doen was heel fijn.

moederdag
Jewel kreeg een knuffel aapje voor als ze daar is. Uiteraard heeft ze al een armpje en een staart geamputeerd. Want zo doet ze dat met alle knuffels!

’s Middags gingen Kenneth en ik naar mam en pap voor Moederdag. We namen nog wat restjes van de high tea mee die we op snoepten. Jewel wilde heel graag naar buiten dus besloten we even een rondje te gaan maken. Pap bleef thuis en zo liepen we met z’n drieën en Jewel een rondje van 4km. Het was een flinke wandeling door de weilanden. Er waren 2 zwarte zwanen in het water en die vond ik prachtig. Dus ik had de camera in de aanslag begon met foto’s maken tot de zwaan begon te schreeuwen en ik ineens kleintjes het water in zag snellen. Oeps! Die had ik niet gezien, dus we wandelden vlug door! Het ging goed gelukkig.

moederdag
LOPEN!!

Na het eten wandelden we met z’n vieren nog een gewoon blokje en voor we er erg in hadden was het alweer 8 uur geweest. We besloten naar huis te gaan en onderweg pikten we nog even 2 bakjes aardbeien op bij de groente en fruit automaat van de boer. En zo was ook de zondag weer voorbij!

Ik heb een hele fijne week gehad! Het was hard werken op allerlei gebieden. Maar het is gelukt en de reactie was priceless! Het was geen Moederdag aan zee zoals we dat met Vaderdag vaker doen, maar ik denk dat deze ook heel veel waard was. Ik hoop dat iedereen op zijn eigen manier een mooi weekend heeft gehad.

Volg Bij Zus op FacebookInstagram en/of Pinterest voor meer updates en kijkjes achter de schermen!

Volg:

3 Reacties

 1. oma
  mei 11, 2020 / 1:30 pm

  wel een drukke week, maar weer met mooie herinneringen en dat in deze coronatijd. Eigenlijk hoef je je niet te vervelen, er is altijd wel wat te doen. Vandaag ook een fijne dag, het zonnetje gaat weer schijnen, groetjes van oma xxx

 2. simplynspecialcom
  mei 12, 2020 / 3:45 pm

  Ik heb ook echt genoten van het lange weekend 🙂 Super leuk die high tea als verrassing! Ik heb mijn moeder helaas niet gezien, ik hoop haar zaterdag te zien na 2 maanden ofzo <3

 3. mei 12, 2020 / 7:32 pm

  Een drukke week, maar wat leuk om te lezen dat je het zo leuk hebt gehad met o.a. Moederdag en de voorbereidingen. Een heel lief cadeau!

  Liefs
  X

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: