2   30
14   76
11   60
12   74
14   66
21   81
8   53

&Zus update #19 contract verlengd en geheime missie

missie

Een nieuwe maandag, een nieuwe week, mijn laatste vrije maandag van het jaar! Tijd om te kijken naar een week waarin mijn contract verlengd werd, we de kerstboom in huis zetten en we een geheime missie hadden voor Mama’s verjaardag! Kortom een nieuw goed gevuld dagboek.

De maandag weer goed besteed

missie

In deze periode van het jaar moet ik het hebben van de maandag. Mijn vrije dag die ik standaard goed vul met van alles. Zo besteedde ik mijn tijd aan het dagboek, de was en Jewel. En daarnaast had ik met papa afgesproken om te gaan sporten. Maar ik viel eenmaal in Roermond met mijn neus in de boter. Olaf en Mandy waren ook even daar. Ik kon Mandy bedanken voor de mooie make-up en nog even heerlijk kroelen met Olaf. Dat is er echt eentje die mij helemaal kan opladen zonder dat hij er erg in heeft. Na het sporten was iedereen gevlogen, dus kletste ik nog even met papa en mama bij en daarna haalde ik bij de Action nog wat spulletjes. Kenneth haalde het kerstdorpje naar beneden, dus het eerste vleugje Kerst kwam in huis! Mooiste tijd van het jaar.

Mijn contract is verlengd!

missie

Het mooiste nieuws van afgelopen week was denk ik wel dat mijn contract bij de post is verlengd. Ik mag nog een jaar met een hele fijne groep collega’s post bezorgen. Mijn teamleider was op het depot en ik besloot hem toch maar te vragen wanneer ik iets zou horen. Ik wist dat er nieuwe collega’s bij gingen komen, dus mijn angst om in februari zonder werk te zitten was groot. Gelukkig vertelde hij mij dat mijn contract zeker werd verlengd en 1,5 uur later had ik een mailtje binnen met het verzoek om mijn contract te verlengen. Het gaf enorm veel rust! Dat ik aan het eind van de week, met de kerstdrukte in mijn tassen en de plens en hagelbuien boven mijn hoofd even iets anders dacht laat ik maar achterwegen. Het is fijn om zekerheid te hebben!

De kerstboom staat eindelijk

Normaal zijn we ieder jaar er weer vroeg bij met de kerstboom in huis, maar dit keer kwam het er niet van. En er zelf een halen was geen optie in dat kleine wagentje van mij. Kenneth was al de hele week vroeg van huis en relatief laat of heel moe. Dus toen hij een keer redelijk op tijd thuis was en nog vrolijk rond rende zag ik mijn kans schoon! “Zullen we nog even een kerstboom halen?” En hij zei Ja! Dus hup de auto in en naar de boer een paar straten verderop. We scoorden eigenlijk een heel mooi boompje, dat ik eenmaal thuis de kriebels kreeg omdat ik een klein spinnetje zijn woning zag verlaten en er ineens wat in huis fladderde.. Daar denken we maar even niet meer aan. Ik tuigde hem op en zo stond er donderdag eindelijk een kerstboom in huis.

Jewel snapte er werkelijk waar helemaal niks van. Zij had voor mijn gevoel echt zo’n idee van wat moeten we hier nu weer mee. Ze moest ook echt even wennen aan het ding in huis, maar nu ligt ze gewoon op haar plaid ernaast. Dus ik denk dat ze er inmiddels wel aan gewend is. Het idee om hem om te gooien heeft ze gelukkig nog niet gehad. Daar zag ik haar namelijk wel een beetje voor aan.

Sinterklaas gevierd

missie

Zaterdagavond vierden we Sinterklaas met mijn familie. Uiteraard was de goede man al voor Olaf geweest, maar papa en mama namen ons allemaal mee naar de wok. Echt super lief, leuk en gezellig! Olaf vond het alleen toch maar niks dat iedereen iedere keer van tafel ging, dus was hij druk met heen en weer wandelen tussen het buffet en onze tafel. Zo grappig! En zodra iedereen aan tafel zat, zat hij ook lekker relaxed aan tafel. Echt een klein aapje dat iedereen bij elkaar wil houden. Heel mooi. We hebben gelachen, gekletst en goed gegeten. Een hele fijne avond.

Onze geheime missie

Zondag was mama jarig en papa’s grootste hobby rond die periode is mama helemaal gek maken. Van dat ze haar koffer moet inpakken tot mensen die komen speechen. Het is echt hilarisch! De dag dat ik mijn bril moest halen ging hij eerst nog naar de winkel. Ik begreep niet waarom, maar Jill wist me met een berichtje duidelijk te maken dat hij een bureau ging scoren. Daarnaast had hij een daglicht lamp gezien en daarbij kwam ik in beeld. We hadden een geheime missie met een goedlopende constructie. Papa maakte mij het bedrag over, zodat mama niks kon zien. Ik bestelde de lamp en ontving het pakket, vervolgens pakte ik het in en toen hij dinsdag voor de kapper kwam ging het pakket weer mee naar Roermond. Ideaal! En zo had mama niks door. Missie geslaagd!

Gistermiddag gingen Kenneth, Jewel en ik op verjaardagsvisite! Een gedeelte van mijn verjaardagscadeautje ontbrak, maar dat mocht de pret niet drukken. Jewel en Mambo besloten elkaar ook even duidelijk te maken hoe en wat, maar dat ging gelukkig daarna goed. Papa besloot Mama’s nieuwe lamp in elkaar te zetten en ik had het idee om het bureau in elkaar te puzzelen. Papa hielp me mee en zo hadden we binnen no time haar cadeautjes in elkaar gezet. Nu kan ze hopelijk eindelijk aan de slag met tekenen en schrijven, ook als het donker is.

missie

Daarna wilden ze frietjes gaan halen en aten wij spontaan mee! Dat was al héél lang geleden, zo leuk. Jewel kreeg een portie brokjes van Mambo, dus dat was ook zo opgelost. We bleven nog even en daarna was het tijd om naar huis te gaan! Ik maakte nog een tekening, deed mijn social media en toen was het bedtijd.

Het was een hele fijne en gezellige week. Ik ga op het gebied van werk met een gerust hart het nieuwe jaar in. Een extra jaar om Bij Zus verder op te bouwen. Hoe was jouw week?

Volg Bij Zus op FacebookInstagram en/of Pinterest voor meer updates en kijkjes achter de schermen!

Volg:

1 Reactie

  1. oma
    december 16, 2019 / 12:09 pm

    Het was weer leuk om te lezen, hoe jij de vorige week in de weer bent geweest voor verjaardag en feestdagen. En jou contract is verlengd en dat geeft ook weer nieuwe energie, proficiat nog!
    Vandaag druilerig maar morgen krijgen we mooi weer. Een fijne dag verder, Kelly. Knuffel oma xxx

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: