20   36
17   50
0   26
15   58
20   75
17   75
3   32

&Zus update #2 op de thee en eerste woordwisseling gehoord

thee

Afgelopen week was een hele gevarieerde week. Ik startte hem goed door weer gezellig te gaan spelen in Roermond. Ik maakte voor het eerst een woordwisseling mee over mondkapjes en zondag ging ik op de thee bij opa en oma. Lees je mee?

Gezellig dansen en spelen in Roermond

Maandagochtend was ik al vroeg lekker productief bezig. Ik had me voorgenomen de Miracle Morning routine te doen en het dagboek te schrijven. Als ik dat af had mocht ik van mezelf gaan buurten in Roermond. Ik had mama gevraagd of Jewel mee kon en dat was prima, dus kwart over 9 zaten Jewel en ik in de auto naar Roermond. Even tijd om bij te kletsen, Molly en Jewel samen uit te laten razen in de tuin en gezellig te spelen met de kleine man.

woordwisseling

Mama was erwtensoep aan het maken en dat rook heerlijk. De kans om daar een kommetje van te eten liet ik dan ook niet aan mij voorbij gaan. In de tussentijd was Jill aan het bakken geslagen. Ze maakte Luikse wafels en daar wilde ik ook nog wel even op wachten haha. Jewel amuseerde zich toch en ik al helemaal. Terwijl Jill bezig was gingen papa en mama opa’s auto halen, dus bleef ik nog wat langer hangen. Mandy had muziek opgezet en dat resulteerde in een dansje met Olaf. Geweldig!

woordwisseling

In de tussentijd was Jill klaar met bakken en moesten we een manier vinden om het wafelijzer schoon te krijgen. Dat kon door een mengsel van maïzena en water te maken, maar er was nog amper maïzena in de kast. Ik appte mam of zei nog wat had staan en dat was gelukkig zo. Dus hup, met 2 wafels, die kant uit om daar het laatste beetje mee te nemen. Uiteindelijk is het Jill gelukt hem schoon te krijgen. Toen papa en mama terug waren was het tijd om te proeven en ze waren zeker geslaagd. Erg lekker.

Rond 5 uur was het dan echt tijd om weer naar huis te gaan. Kenneth had het avondeten al zover klaar gemaakt dat ik het alleen nog hoefde te koken. Ideaal. Na het eten maakte ik het dagboek af en om de dag af te sluiten deden Kenneth en ik nog een potje darten. Dat gaf een bullseye!

Huishoudelijk dagje thuis

Dinsdag had ik een korte werkdag en dat was erg fijn. Ik had een lijstje aan plannen dat ik graag wilde waarmaken. Voor en na het werk zorgde ik ervoor dat de was gevouwen was, de stofzuiger en dweil weer eens door het huis waren geweest en ruimde ik alle laatste kleine kerstdingen op. Heerlijk weer een beetje opgeruimd.

woordwisseling

Na het wandelen met Jewel was het tijd om wat IG foto’s te maken. Althans, dat was de bedoeling. Mijn camera viel al vrij snel uit en met de telefoon kwam ik ook niet heel ver. Maar we waren weer een stuk of 3/4 foto’s rijker. Het is iets! Ook probeerde ik nog een artikel te schrijven voor woensdag, maar het kwam toch niet helemaal tot uiting. De ideeën waren er wel, maar de uitvoering wilde niet. ’s Avonds gooide ik nog een dartpijltje en toen was het op tijd toch weer bedtijd.

Een woordwisseling horen

Toen ik woensdag terug kwam van de piekwijk had ik niet heel veel puf meer. Ik liet Jewel uit en daarna plofte ik achter de laptop. Er kwam niet veel stof tot schrijven, maar ik zocht wel naar ideeën die mij tot schrijven aanspoorde. Toen Kenneth redelijk op tijd weer thuis was besloot ik even naar de Kruidvat te lopen. De tandpasta moest weer bijgevuld worden en ik had werksokken gezien voor Kenneth.

Eenmaal daar was ik rustig aan het snuffelen naar wat ik nodig had. Ondertussen was er een paar rijen verderop een flinke woordwisseling ontstaan. Er bleek iemand geen mondkapje op te hebben en daar had iemand anders flink commentaar op. De eerste keer dat ik dat meemaakte in een winkel. Ik was onder de indruk van de manier waarop er werd gereageerd op elkaar. En doordat er meer mensen zich mee gingen bemoeien werd de woordwisseling eigenlijk alleen maar erger. Daaraan merk je dat de mensheid door de omstandigheden waar we inzitten ook flink aan het veranderen is. Logisch ook. Maar ik denk daarbij op mijn beurt leven en laten leven. Je mag misschien wel iemand er op aanspreken, maar om er gelijk een woordwisseling met gescheld van te maken. Ik denk dat je dan de plank compleet mis slaat en je het doel hebt gemist. Ach ja het is wat het is. Kunnen we dat ook van ‘het meemaken tijdens Corona’ lijstje afstrepen.

Terug thuis ging ik aan de slag met koken, want dat maakt me altijd weer rustig. En ’s avonds gooide ik zoals tegenwoordig bijna elke avond weer een dartpijl.

Een Masterchef pan gescoord bij de Jumbo

woordwisseling

Vorige week donderdag kon ik tijdens het werken nog een lekker kopje thee gaan drinken bij Jill en Kevin. Deze donderdag waren ze er niet, dus fietste ik in een weg door naar de volgende wijk. Het voordeel ervan was dat ik sneller thuis was, maar het was natuurlijk niet net zo gezellig. Donderdagmiddag besteedde ik aan een wandeling en scrollen over het internet. ’s Avonds ging ik na het eten de weekboodschappen doen bij de Jumbo. Ik had op 2 pannenstickers na een spaarkaart vol en die wilde ik heel graag inleveren. Ik ben echt fan van mijn hapjespan en daar wil ik er graag nog 1 of 2 braadpannen aan toevoegen. Dus, ik nam nu de grote braadpan mee, daar passen tenslotte ook kleine dingen in. En de kar, die zat bomvol met spullen voor komende week en ingrediënten voor sushi.

Sushi maken met Jill

Nadat ik vrijdag klaar was met werken liep ik een klein rondje met Jewel en wachtte ik even op Kenneth die bijna thuis was. Ik ging namelijk Jill ophalen in Roermond! Eenmaal daar was ze nog niet klaar, dus maakte ik met Olaf samen een leuke Duplo treinbaan. Hij wilde maar wat graag dat ik bleef spelen, maar ik moest met Jill naar Groenlijf in Herkenbosch, dus beloofde ik hem gauw weer te komen spelen.

Eenmaal aangekomen in Herkenbosch hadden Jill en ik allebei een beetje trek, dus nam Jill er brownies mee. En die waren zalig! Een bommetje chocolade, maar ze waren echt top. Daarna reden we door naar bij ons thuis, want we gingen samen sushi maken. Alleen had dat even wat geduld nodig, ik kreeg namelijk sterretjes tijdens het rijden, dus dat was een teken voor migraine. Eenmaal thuis pakte ik gauw een ibuprofen en dat hielp vrij snel. In de tussentijd had Jill al de voorbereidingen gedaan voor dumplings en Chinees ei. Ik ging toen de sterren weg waren aan de slag met de sushi rijst.

Het viel ons op dat we dit keer veel rustiger en relaxter te werk gingen. We hadden echt de touwtjes in handen en dat was heel fijn. Zo was het maken ervan ook echt leuk om te doen. Na het eten deden we de afwas en lieten Kevin en Kenneth Jewel uit. Zo konden we toen we klaar waren nog Mario Party spelen. Eerst het spel met de waterval en daarna met nog wat snackjes het soort bordspel. Een gezellige avond.

Voor het eerst darten met pap

Terwijl ik aan het werk was zaterdagmorgen kwam Kenneth met het idee om pap en mam te vragen of ze zin hadden om te komen. Zo konden Kenneth en pap weer eens darten en kon ik ook een set tegen pap spelen. Dus die kwamen ’s middags langs! In de tussentijd hadden Kenneth en ik met Jewel nog een rondje gelopen en ik het avondeten voorbereid. Een hele klus, want ik wilde zuurkoolstamppot maken en ik had ook nog verse spruitjes liggen. Ik schilde de aardappels en spruitjes alvast, want dat scheelde tijd als pap en mam weer naar huis gingen.

Het potje darten met pap was erg leuk! Ik won een leg en dat vond ik al een hele prestatie. En verder was het vooral echt lachen. Ik gooide gelukkig niet als enige de dartpijl buiten het dartbord om.

’s Avonds werkte ik eerst aan een blogpost voor The Dog Pen. Er zat weer een blog in mijn mapje om online te plaatsen en dat gaf even wat werk. Maar gelukkig is het leuk werk om te doen. En daarna kwam ik eindelijk in de schrijfflow. Zo fijn! Ik schreef over ons avondeten van begin januari en plande dat in voor de zondagochtend. Ondanks dat ik er weer lekker in zat besloot ik toch af te sluiten. Ik wilde nog even darten met Kenneth en daarna vond ik het bedtijd.

Op de thee bij oma en onze vakantie Engeland

woordwisseling

Ik had oma zaterdag geappt of ze nog wat nodig had van de winkel en toen vertelde ze mij dat ze al (samen met opa!!) was geweest. Dat laatste detail moet ik er even bij vermelden, want dat maakt me ongelooflijk trots. Hoe dan ook, ze hadden nog pannenzegels voor me, dus die moest ik als ik tijd had maar eens komen halen. En zo geschiedde dat ik zondagochtend even bij ze op de thee ging. Onder het genot van een lekker stukje bienenstich kletsten we weer bij en dat was fijn.

Eenmaal thuis besloot ik alvast te beginnen aan dit dagboek, want dan kon ik het ’s avonds afmaken en inplannen. Daarna ging ik gauw een stuk wandelen met Jewel, want die had ondertussen al zielig liggen kijken. En eenmaal terug gingen we door naar pap en mam. Kenneth moest namelijk een brief maken voor het bedrijf waar we ons huisje in Engeland hadden geboekt. Want, we willen en mogen momenteel niet naar Engeland en dat stond wel op de planning voor maart. Uiteindelijk moest hij bellen en sleurde Jewel mij nog even richting papa en mama. Ze moest en zou even met Molly spelen, dus had ik even de tijd om te knuffelen met Olaf. Absoluut geen straf!

Toen we terug waren bij pap en mam had Kenneth het telefoontje gepleegd en waren ze met iets anders bezig. Uiteindelijk moeten we nog even kijken wat we gaan doen met onze vakantie. Of we verplaatsen hem weer of we annuleren. Dat is nog even de vraag. Waar Kenneth mee bezig was duurde even, dus bestelden Kenneth en ik wat te eten. We keken nog mee naar Studio Sport en een stukje spelprogramma op RTL 4 en toen was het tijd om naar huis te gaan. Boterhammen smeren en hup naar bed!

De week is weer voorbij en ik heb me goed vermaakt. Ik ben benieuwd, heb jij in deze periode al een woordwisseling meegemaakt?

Volg Bij Zus op FacebookInstagram en/of Pinterest voor meer updates en kijkjes achter de schermen!

Volg:

1 Reactie

  1. oma
    januari 18, 2021 / 3:51 pm

    Een woordenwisseling, als je er bij uitkomt, kan vervelend overkomen. Ik ben jaren geleden bij een ruzie met rake klappen op straat uit gekomen en toen viel mijn mond open en ik heb het bekeken vanuit de auto. Een man en een vrouw, je weet niet wat je ziet. Maar Kelly, je hebt de week weer leuk beschreven en het was weer een heel gevarieerd weekje met veel gezelligheid. Groetjes van opa en oma, ik bel je nog even over donderdag, knuffel xxx

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: