2   30
14   76
11   60
12   74
14   66
21   81
8   53

&Zus update #20 accu leeg, kiezels weg en drukke werkdagen

kiezels

Het waren weer drukke werkdagen afgelopen week! Op een dag na had ik iedere dag 2 wijken en dat was pittig. Verder was mijn accu weer leeg en zetten we de eerste stappen voor een verandering in de voortuin en achtertuin. Voor de kiezels weg en achter nieuwe bestrating!

Accu leeg en naar de steenhandel

Ze nam voor het eerst sinds tijden een stok mee naar huis.

Maandag was een goed gevulde dag! ’s Ochtends was ik lekker bezig voor de blog en toen hoorde ik dat Kenneth in het dorp hiernaast moest lossen. Ik besloot Jewel in de auto te zetten en even naar hem toe te rijden. Konden we even zwaaien! Maar, dat feestje ging niet op, omdat mijn auto niet wilde starten. De accu was weer helemaal leeg. Dus hield het hele feestje op en liep mijn planning even in de soep.

Ik maakte deze TikTok van Molly. Toen we bij papa en mama waren was ze als een haai aan het kijken op het aanrecht. Zo grappig!

Kenneth was op tijd klaar en wilde als we het konden halen even naar een steenhandel in Montfort. Dus dat gingen we doen! We maakten even een pitstop bij mijn ouders en dat was heel gezellig. (Zo ging mijn planning toch ook nog een beetje door!). We gingen naar de steenhandel, omdat we onze tuin weer op de schop gooien. Of ja, eigenlijk tuinen, want zowel de voortuin als de achtertuin krijgt weer een make-over. Voor de achtertuin hadden we stenen nodig en gelukkig slaagden we daar voor hele mooie stenen.

kiezels
Uiteindelijk is het de onderste rij geworden!

’s Avonds kwam de eerste stratenmaker kijken om een offerte te maken. Maar hij werd hem niet, woensdag kwam namelijk iemand langs die vrijwel alles voor een prijs kon regelen en besloten we dat dat hem werd!

Ook schreven Jewel en ik maandag nog een klein stukje voor een gezamenlijke blog op The Dog Pen over voeding. Heel leuk om te lezen!

Onder de indruk van de ambulance

Afgelopen week was een hele drukke en bijzondere week. Aan de post en pakketjes leek haast geen einde te komen. Uiteindelijk werden het ruim 16 uur. Een van de dagen kwam er ook nog een ambulance en politie met sirene de wijk in. Ik hoorde hem al in de verte, dus ik keek op 112 meldingen om te zien waar hij naar toe moest. En toen zag ik al dat hij precies naar de straat moest waar ik was. Ik raakte licht in paniek en maakte de straat zo snel als ik kon af, zodat ik ze maar niet in de weg zat. Ik was net bij mijn fiets toen ze de straat in kwamen en dat maakte toch even een diepe indruk. Hoe ze in die auto zaten met mondkapjes en een schort, de manier hoe ze uit de auto stapte. Ik heb mama daarna maar gebeld, want ik kon even niet meer helder denken. Gelukkig hielp dat enorm!

Aan de slag met een dagplanning

kiezels
Genieten in de ochtend.

Na zo’n lange werkdag was de energie helemaal op. De lange middagwandelingen had ik verschoven naar de ochtend, zodat ik ’s middags maar een klein stukje met haar hoefde te gaan en haar kon laten rennen op het veldje. Al was het maar voor even, want andere mensen waren bang voor Jewel. Of ja, Jewel’s hoogte. Dus meestal was het 5 minuten rennen en daarna weer verder. Terug thuis kon ik dan verder met mijn dagplanning die ik in mijn agenda had gemaakt. Dat zorgde ervoor dat ik aan het einde van de dag toch nog een voldaan gevoel had.

Smullen!

Als ik na de wandeling terug op de bank plof zonder planning komt er niks meer van de dag terecht. En soms is dat prima! Maar ik vind het ook fijn om aan het einde van de dag een voldaan gevoel te hebben. Dus probeer ik een goede balans te vinden tussen rust en dingen doen. Mijn auto heb ik in ieder geval niet gemist en dat is best bijzonder! Normaal heb ik die toch een of 2 keer nodig. ’s Avonds ontspande ik dan met koken en dat zorgde ervoor dat ik nog 2 mini recepten heb kunnen verzinnen die binnenkort op de blog komen.

Happy met haar nieuwe zelfgemaakte speeltje van een oude spijkerbroek.

Gezellige invullingen van de middag

Samen werken aan een leuke samenwerking in de ochtend.
“Vrouwtje, moet dit nu? Ik wil lopen!”.

Donderdagmiddag had ik geluk. Na het werk zag ik Olaf even en dat laadde me helemaal op. Het zorgde er zelfs voor dat ik nog een grappige Tik-Tok uit mijn mouw kon schudden en een brood kon bakken! Dat ik daarna even mijn handen in het haar had, omdat Jewel zichzelf verdedigde op het veldje laat ik maar even in het midden. Mama wist me te verzekeren dat Jewel gewoon een heel lief beest is, dus dat heb ik onthouden en ik heb weer wat geleerd.

Ik had zoveel lol met het maken van deze TikTok!
Niet appen, spelen!!

Vrijdagmiddag werd Jill naar ons toe gebracht door Kevin, omdat ze verder ging met haar muurschilderij! Jewel was onwijs blij om haar te zien en het werd een gezellige middag. Eerst vlug naar het dorp met Jewel om haar arbeidsvitamientjes (Spotify) weer werkend te krijgen en daarna ging ze boven aan de slag. Ik amuseerde me met de boodschappen, koken, kletsen en de tuin nog even onkruid vrij krijgen. Rond 10 uur brachten Kenneth, Jewel en ik Jill weer naar huis. Back to the old days! Leuk!

Het resultaat mag er nu al zijn. Ik vind het zo knap!

Spelen met 7 andere honden

Zaterdag ging ik na het werk met Jewel weer wandelen. We kwamen Bearke met zijn baas en vrouwtje Susan tegen en zo ontstond het idee om even samen naar het bos te lopen. De twee hadden elkaar al een hele tijd niet meer gezien. We gingen richting het veldje en daar bleek het héél druk te zijn. Ik vond het spannend, maar besloot Jewel gewoon het veldje op te laten gaan. En het ging goed! Het was weer even haar plekje zoeken en duidelijk maken waar ze wel en niet van was gediend, maar daarna ging het top. Ze heeft zich enorm geamuseerd en dan geniet ik mee.

kiezels
Foto is van een ander moment, maar ik vond hem te leuk om niet te delen!

Na de wandeling haalde ik onze weekboodschappen om daarna te koken en achter mijn laptop te kruipen. Ik deed wat onderzoek voor een nieuw project dat ik graag tot uitvoering wil brengen en voor ik het wist was het 11 uur voorbij en vielen mijn ogen dicht. Dan realiseer je je maar al te goed dat je ouder wordt!

Dag kiezels!

kiezels
Dag kiezels!

Zondag was het opnieuw vroeg dag! Rond half 10 kwam een oud collega van Kenneth alle kiezels uit de voortuin halen. We hadden besloten dat we graag planten in de voortuin wilden, zodat we het beter bij kunnen houden. Hij wilde de kiezels graag hebben voor op de oprit en zo geschiedde. Ik harkte, voor dat hij kwam, de kiezels op hoopjes in de hoop dat Kenneth, pap en de oud-collega ze dan makkelijker in de kruiwagen konden scheppen.

De voortuin op de schop

En nadat alle kiezels weg waren hielp ik mee de grond omploegen. Wat een klus! Ik was helemaal op haha. Nu is het zaak dat we de grond gaan voeden, maar goed, alles 1 voor 1.

Na het omploegen moest ik nog van alles, dus tijd om even te zitten was er niet. Ik haalde bij de Lidl broodjes voor de lunch met mam, daarna wasten we af en toen pap en mam weer naar huis waren ging ik even een blokje lopen met Jewel.

kiezels
Genieten met z’n drieën.

Ook had ik nog brood nodig, want de puf om nog te gaan bakken had ik niet. Dus nog even een pitstop bij de Plus en daarna kon ik even gaan zitten. Rond 5 uur besloot ik aan de slag te gaan met het avondeten! Het werd het verspakket voor Turkse groente-kebab. Alleen was het toch net iets te weinig, dus daarna maakte ik nog een loempia klaar in de oven. Na het eten en de afwas ging ik met Kenneth en Jewel mee met hun avondwandeling. In het golden hour langs de Maas. Wat een prachtig uitzicht! Terug thuis maakte Kenneth zijn tas klaar en kon hij naar bed. Ik schreef nog even de boodschappen shoplog, draaide wasjes en rond kwart op 11 was de week weer om.

Het was me weer een weekje wel. De auto heeft pap weer aan de gang gekregen met startkabels. Dus de startmotor doet het nog, maar wat het dan is, is even de vraag. Volgende week maandag gaat de auto naar de garage voor een apk en check up! Ik hoop dat deze week iets rustiger is! Gelukkig hebben we donderdag lekker een dagje vrij. Hoe was jouw week?

Volg Bij Zus op FacebookInstagram en/of Pinterest voor meer updates en kijkjes achter de schermen!

Volg:

2 Reacties

 1. oma
  mei 18, 2020 / 6:10 pm

  Een mooi weekverslag Kelly. Hard gewerkt, maar ook plezier!! Verschillende leuke foto’s en die muurschildering van Jill is echt knap werk. Een heel fijne avond en wandeling, het is nog lekker buiten. Knuffel oma xxx

 2. mei 19, 2020 / 3:24 pm

  Heerlijke week en wat balen van de auto. Hopelijk vinden ze het probleem bij de apk.

  Die tik tok filmpjes zijn echt zo leuk haha!

  Liefs
  X

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: