2   27
14   75
11   60
12   74
14   66
21   81
8   53

&Zus update #21 aap in de tuin en de dagen na kerst

&Zus update #21 aap in de tuin en de dagen na kerst

Het is eind december, de laatste dagen zijn nu officieel aangebroken en het is tijd om nog op die paar dagen die over zijn terug te blikken. Pittige werkdagen, koekjes versieren, nagenieten van kerst, de oliebollenwandeling en een aap in de tuin!

Koekjes versieren

Nadat ik maandagmorgen had gewerkt besloot ik ’s middags toch naar Roermond te rijden om samen met papa te sporten. Ondanks dat ik de benen onder mijn lijf vandaan had gelopen voelde het toch fijn om heel even met papa mee te gaan en op de apparaten wat bewegingen te doen als een volleerd amateur.

aap

Toen ik in Roermond aan kwam was er een klein bakkerijtje opgericht in de keuken. Ze maakten gingerbread koekjes. En bij thuis komst van de sportschool waren ze bijna klaar om te versieren. Met het geluk dus dat ik er ook nog even 2 kon versieren voor ik echt naar Jewel toe moest. Echt een leuke bezigheid!

363 dagen wachten en poef weg

kerstdag

Ja, de kerstdagen waren voor ik het goed en wel door had alweer voorbij. Ik heb genoten van vrijwel iedere minuut. Een gezellige tijd met de mensen die ik lief heb, heerlijk eten en een fijne sfeer. Het was er een die ik in een doosje doe en voor altijd bewaar.

Terug in de postdrukte

De dag na kerst was het weer ontzettend druk. Goedgevulde tassen waren weer aan de beurt om geleegd te worden. Een pittige klus, zeker na die gezellige dagen. Maar aan het eind van mijn werkdag kreeg ik wel nog een leuk appje. Ergens in de planning bij Kenneth op het werk was er wat mis gegaan. Hij stond voor de maandag en dinsdag vrij gepland waardoor hij dus een lang weekend tegemoet ging. Heel fijn, want dat hield in dat ik een paar kleine taken naar hem door kon schuiven.

aap

Na 5 uur werken nam ik Jewel aan de lijn mee om nog wat verkeerd gesorteerde post te bezorgen en een fijne wandeling te maken. Onderweg kwamen we opa tegen, wat ik zelf altijd een feestje vind. Ik vind het namelijk nog altijd bijzonder dat ik bij ze in het dorp woon en ze zo dus ook wel vaker op straat tegen kom. Jewel besloot daarna dat ze wilde snuffelen op het treinstation. Zo gezegd, zo gedaan. Mevrouw ging zich op het perron zitten om de boel in alle rust te bekijken. Gaf mij een kans om even wat foto’s te maken.

Mee naar de oliebollenwandeling

Traditiegetrouw is er aan het eind van ieder jaar een oliebollenwandeling met het demoteam van de hondenschool. Iets waar ik meestal graag mee naar toe wil. Maar dit keer werd ik geteisterd door wat nieuws.. Werk! Ik had 2 wijken en het kon vriezen of dooien of ik het tijdtechnisch zou halen. Na nog net niet te hebben gerend was ik precies op tijd thuis. Ik had zelfs nog even de tijd om Olaf te knuffelen en een broodje te eten voor ik weer moest gaan. Olaf was bij ons, omdat Kenneth en Jordy vuurwerk waren gaan halen en de kleine man gezellig mee was.

aap

Jewel en ik reden richting de Meinweg in Herkenbosch waar we met z’n allen bij elkaar kwamen voor de wandeling. We werden geintroduceerd als de nieuwste leden en daarna gingen we op pad. Het was een hele fijne wandeling! Jewel vond de grote honden heel spannend, maar met een beagle had ze groot plezier. En verder was het een geslaagde middag met als toetje natuurlijk een lekkere oliebol en een bekertje warme chocomel.

Daarna moest ik gauw naar Roermond, want Kenneth stond er te wachten om Jewel op te halen. Ideaal, want zo hoefde ik niet ook nog een paar keer op en neer te rijden. Voor mij was het tijd voor mijn jaarlijkse oppasbezoek. Ik paste op Mambo terwijl de rest naar de familieavond was van de hondenschool. Mijn jaarlijkse uitje waar ik normaal heel actief aan de slag ga voor Bij Zus. Dit jaar lukte me het alleen helaas niet. Ik maakte wel een mindmap en zocht plaatjes voor mijn moodboard, maar voor de rest werd het niet veel. Frustrerend!

Een aap in de tuin

Zondag sliep ik een beetje uit en daarna was het tijd voor een warme douche en vervolgens een fijne wandeling. En vanuit de wandeling besloot ik productief door te gaan met de volgende taak: BOODSCHAPPEN! Oh wat heb ik daar toch een hekel aan. Het is een kwestie van lichtpuntjes zoeken. Dat ene ding dat je voor een keertje toch meeneemt, een opa die je gezellig kletsend met een dorpsgenoot aantreft, een boodschappenpakket dat je eindelijk mee kan nemen en lieve mensen weer een keertje treffen.

De middag was gevuld met een cadeautje scoren voor ons neefje Bryan en een kleinigheidje voor nichtje Raychel. Om vervolgens door te rijden naar hen om de verjaardag van Bryan te vieren. Een hele gezellige middag! Rond een uurtje of 5 reden we weer naar huis. Eten klaar maken, afwassen, Jewel uitlaten etc. Toen ik daar mee klaar was deed ik de gordijnen dicht en plofte ik op de bank.

In diezelfde tijd was er een geheime missie met een beeldje. Een uurtje later kreeg ik een filmpje van Jill. Wat bleek, ze hadden een beeldje van een aap voor de deur gezet. Die hadden ze de dag ervoor op de familieavond gewonnen met een spel. Hilarisch! Kenneth vond hem leuk, dus hij beland uiteindelijk gewoon in onze tuin, in plaats van een leuke wisselbeker haha.

aap

Een gezellige spontane actie

Kenneth had nog vrij, dus vandaag begon ik de dag zelf ook wat later. Achteraf niet zo handig, want ik heb vrijwel de hele dag last gehad van een duf gevoel. Maar goed, Jewel en ik maakte weer een fijne wandeling en daarna rommelde ik wat aan achter de laptop en telefoon. Aan het einde van de ochtend nam ik Jewel mee de bossen in, want we hadden een middagje richting Van Cranenbroek op het programma! Tijdens het wandelen werd ik gebeld door Mandy, in feite ging het over de oliebollen, maar er kwam spontaan het idee om te vragen of ze zin had om samen met Olaf mee te gaan naar Budel. En dat wilden ze wel!

aap

Dus, eerst mama gevraagd of we het autozitje van hun mochten lenen en vervolgens die gaan halen. Daarna door naar Mandy en Olaf, die opgehaald en vervolgens richting Cranenbroek. Het was heel gezellig. Kenneth slaagde voor zijn werkhandschoenen en wat andere broodnodige dingen. En Mandy, of ja eigenlijk Olaf, scoorde ook nog wat mooie auto’s! Super leuk. Aan het einde van onze winkeltour viel Olaf in mijn armen in slaap, zo schattig. Echt heel lief. We brachten Mandy en Olaf weer naar huis, keken nog even naar hoe de Nintendo Switch was op de tv en vervolgens brachten we het stoeltje weer naar papa en mama. Om vervolgens gauw naar huis te rijden voor Jewel.

aap

En dat brengt ons bij het nu. Jewel kreeg een nieuw knuffeltje van Mandy en daar was ze dolgelukkig mee. Zo schattig! Ik heb nog gekookt, afgewassen en een blokje om gedaan. En nu wil ik nog even wat bloggen, brainstormen en ondertussen kijk ik naar het darten!

Morgen is de laatste dag van 2019. Een dag van ’s ochtends werken en ergens in de middag naar Roermond om het samen bij mijn ouders weer af te sluiten. Ik heb er zin in! Hoe was jullie tijd tussen kerst en nieuwjaar?

Volg Bij Zus op FacebookInstagram en/of Pinterest voor meer updates en kijkjes achter de schermen!

Volg:

1 Reactie

  1. oma
    december 31, 2019 / 8:54 am

    Leuk geschreven aan het einde van 2019, over een jaar is het misschien leuk om eens te lezen hoe wervelend 2019 was, maar end good, all good. Een heel fijne jaarwisseling, voorzichtig met het vuurwerk! En een heel goeie roetsj naar 2020! Knuffel oma xxx

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: