2   27
14   75
11   60
12   74
14   66
21   81
8   53

Ons avondeten #21 kant en klare moussaka van de Lidl

Ons avondeten #21 kant en klare moussaka van de Lidl

Het is weer tijd voor een nieuw avondeten dagboek. Vorige week aten we iedere dag wel wat anders. Ook eens leuk! We hadden weer wat restjes, we probeerden kant en klare moussaka en zaterdagavond maakte ik een fijne “fastfood” maaltijd klaar.

Restje stoofvlees en zigeunerschnitzel, roast potatoes en groente

moussaka

Toen ik zondags stoofvlees met ontbijtkoek maakte hield ik 2 stukjes vlees en een flinke lading saus over. Dus maandagavond zette ik de leftovers in de magnetron, schoof ik weer een bakje roasted potatoes in de oven van de Lidl en kookte ik ernaast nog wat broccoli. Komkommer in plakjes, et voila, een fijne maaltijd.

Gegrilde halve haan met rösti en witlof

Vorige week dinsdag reed ik vanuit Roermond binnendoor naar huis. Zo kwam ik langs een plein waar de kipkraam stond. Ik wist dat Kenneth al een paar dagen zin had in een halve haan, dus besloot ik die te halen als verrassing. ’s Avonds warmde ik de halve haantjes op, maakte ik röstis klaar in de oven en bakte ik witlof met peer en honing. Een super lekker maaltje.

Moussaka van de Lidl

moussaka

Toen we in augustus uiteten zijn geweest bij de Griek nam ik moussaka. Ik had er namelijk wel al vaker van gehoord, maar ik had het nog nooit gegeten. Toen ik het daar at was ik gelijk enthousiast, maar om me er aan te wagen om het zelf te maken had ik nog niet gedaan. 2 weken terug was het Griekse week bij de Lidl en hadden ze ook kant en klare moussaka. Reden genoeg om eens te proberen en we waren allebei heel verrast. Het smaakte erg lekker, alleen de portie was voor ons net iets te weinig. Dus hebben we er nog een knoflookstokbrood naast gegeten. Volgende keer wil ik het zelf proberen te maken!

De bekende Mexicaanse wraps

moussaka

Tja, het moest er weer eens van komen.. De Mexicaanse wraps! Ik had er wel weer eens zin in. Dus zo gezegd, zo gedaan! Alleen gebruikte ik dit keer paprika die ik een tijd geleden in de diepvries had ingevroren. Dat doe ik niet meer, want daardoor wordt het iets te nat en dat is dan ook weer niet lekker.

Sushibowl met kipschnitzel

Het oorspronkelijke recept voor de sushibowl komt van Lekker en Simpel, maar inmiddels heb ik er een beetje mijn eigen draai aan gegeven. Zo is deze sushibowl gevuld met komkommer, paprika, wortel reepjes, avocado, eigen gemaakte crunch, kipschnitzel, uiteraard sushirijst en afgetopt met wat gebakken ui en zwarte sesampitjes. Zo lekker! Ik zal het binnenkort nog eens maken en filmen.

Hamburger bagel met ovenfrietjes en salade

Tijdens de Amerikaanse week bij de Lidl had ik meergranen bagels meegebracht. Zaterdagavond wilden we het een beetje simpel houden en ging ik er mee aan de slag. Ovenfrietjes van Beyerlander (echt mijn favoriet!) in de oven, hamburgers en wat ui bakken, een goedgevulde salade en coleslaw on the side en uiteindelijk de bagel belegd met een dun laagje mayonaise, de burger, ui en wat cheddar. Genieten.

Vis uit de oven met krieltjes en groente

Zondag nam ik de tijd om een vis de oven in te doen. Ik denk altijd dat het lekker makkelijk is voor doordeweeks, maar de werkelijkheid leert dat het juist onhandig is als je vergeet dat je nog moet koken. Zeker op dagen dat ik ’s middags nog even op pad ben. Dus zondag nam ik de tijd, verwarmde ik de oven op tijd voor en ging ik aan de slag. Vis met een krokant laagje de oven in, krieltjes ernaast en als groente maakte ik een groentepannetje warm en serveerde ik nog wat overgebleven salade van zaterdag. Ideaal! En zo hadden we toch een lekker zondagsmaaltje op tafel staan.

Het was weer een geslaagde week! Ik hoop dat ik je weer heb weten te inspireren. Mocht je nog meer inspiratie zoeken moet je zeker eens kijken onder het tabblad ‘Ons avondeten‘. Hoe zag jouw weekmenu eruit?

Volg Bij Zus op FacebookInstagram en/of Pinterest voor meer updates en kijkjes achter de schermen!

Volg:

1 Reactie

  1. oma
    november 6, 2020 / 11:57 am

    Verleden week had je een goed recept met stoofvlees en ik heb het afgelopen zondag gemaakt, daar had ik nog nooit ontbijtkoek in gedaan en dat ging super, het was een lekker stoofpotje, duurde ook lang voor het vlees echt goed gaar was. Maar dat lag natuurlijk aan het vlees, maar het was geslaagd. Jullie buikjes komen niks te kort, meestal feest. Een fijne dag nog Kelly, groetjes van oma xxx

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: