2   30
14   76
11   60
12   74
14   66
21   81
8   53

&Zus update #22 Het muurschilderij in de mancave is af!

muurschilderij

Afgelopen week stond vooral in het teken van de mancave. Of ja, het muurschilderij dat Jill voor Kenneth maakte. Ze kwam 3 middagen langs om het af te maken. Super gezellig! Verder ging mijn auto voor APK en barbecueden we op de camping. Tijd voor een week in foto’s!

Auto voor APK

muurschilderij

Oh wat heb ik afgelopen maandag genoten! Ik moest mijn auto om kwart voor 8 bij de garage hebben voor een APK. Een uitje dat ik nog erger vind dan de tandarts. Gelukkig zou de auto rond 9 weer klaar zijn en werd ik onderweg naar papa en mama opgepikt door mama. Ze hadden nog vlaai en daar zeg ik geen nee tegen. Een soort 2e ontbijt haha. Iets voor 9 belde ze me inderdaad op dat de auto klaar was. Yes! Dus mama bracht me even terug naar de garage. Ik reed er weg, richting papa en mama, en toen kwam ik erachter dat mijn auto ook een onderhoudsbeurt nodig had. Dju! Ik belde de garage op wat voor beurt het was en daarna belde ik nog een keer voor een afspraak. A.s. maandag 8 juni mag hij op een kleine beurt.

Na alle telefoontjes van mij had papa een telefoontje van een collega en gingen mama en ik op de bank zitten. Molly besloot het er van te nemen en even te komen knuffelen. Die kleine Molly is nu een grote Molly! Hierna reden mama en ik nog even naar de Action voor een paar hoognodige boodschappen. Heel gezellig! Terug thuis heb ik nog geholpen met 2 dozen in elkaar vouwen en daarna ging ik gauw naar huis.

’s Middags kwam Jill om verder te werken aan het muurschilderij! Heel gezellig. Ze bleef tot 11 uur ’s avonds. Dus in de tussentijd heb ik gerommeld in het huishouden. Gekookt en allerlei andere dingen. Ook beregezellig.

Nog een dag huishoudelijke klusjes

muurschilderij

Dinsdag was ik na het werk ook weer thuis aan het rommelen. Jill ging weer boven aan de slag en ik zorgde beneden dat alles weer wat opgeruimder was. En ik maakte weer wat lekkers klaar, want zoals Kenneth het zegt “Als Jill mee eet krijgen we tenminste nog iets aparts!”.

Medicijnen halen en nog een keer naar de Action

Woensdag was Kenneth op tijd thuis, dus kon ik zijn auto lenen om even naar Groenlijf te rijden. Een van Kenneth’s supplementen was bijna op, dus die hadden we weer nodig. Daarnaast bracht ik even Jill’s oogpotlood naar haar toe en wat geld om nog spullen te halen voor het muurschilderij.

Toen ik bij papa en mama arriveerde zag ik dat Mandy en Olaf er waren. Ik blij, maar Olaf nog blijer! Tante Kejy Tante Kejy riep hij al klappend en springend. Mooier kon ik niet worden onthaald haha. Ik bleef nog even wat drinken en toen kwam Jill op het idee om samen even naar de Action te gaan voor de spullen. Geen slecht idee, dus gingen we vliegensvlug voor het avondeten nog even die kant uit. Ik haalde er naast de verf ook nog een speeltje voor Jewel. Een waar ze nu nog steeds mee rond wandelt.

Nadat ik had gekookt besloot ik met havermout en banaan wafels te bakken. Als een gezondere optie om tussendoor te eten. Maar erg geslaagd vonden we ze niet. Met wat pindakaas was het goed te doen, maar zonder zat er toch weinig smaak aan. Leuk was het experiment in ieder geval wel!

Even een dag niks

muurschilderij

Donderdag was zo’n dag dat ik na het werk op de bank belandde en niet heel veel meer deed. Ik had onwijs veel last van hooikoorts en daar werd ik ontzettend moe van. En ag een dag even wat minder is niet erg! Wel schreef ik nog Ons Avondeten die inmiddels al online is gekomen.

Het muurschilderij is af!

Vrijdag had ik een hele drukke dag op het werk. Gelukkig voor Jewel was Jill op tijd weer bij ons om de laatste hand te leggen aan haar muurschilderij in Kenneth’s mancave. Voor ze aan de slag maakte zij een pitstop bij Kruidvat, haalden we samen met Jewel nog zalmwokkels bij de dierenwinkel en we haalden nog een lekkere koffiekoek bij de Bakker Bart. En vervolgens gingen we allebei aan de slag!

muurschilderij

Na het avondeten kreeg Jewel de nodige kriebels, of ja, daar zorgde ze zelf wel voor. Het is zo leuk om te zien hoe ze geniet als er iemand op bezoek is.

muurschilderij

Jill ging na het eten gauw verder en tegen een uurtje of 9 was ze klaar! Het muurschilderij voor Kenneth was eindelijk af. Een hele uitdaging, maar she did it. Met passie! En heel eerlijk, dat straalt er ook aan alle kanten vanaf. Ik ben in ieder geval onwijs trots op haar, maar ook op het resultaat aan de muur. En Kenneth nog meer!

muurschilderij

Dit is toch gaaf! Helemaal vanuit de hand gemaakt. Trots, trots, trots! Ik moet weer wennen aan het feit dat ze nu niet meer zo vaak komt. Maar goed, ook zonder muurschilderij kunnen we afspreken haha.

Kaarsjes aansteken en voortuin aanplanten

muurschilderij

Tijdens het werken zaterdag las ik op mijn horloge dat Mandy iets op de groepsapp had geplaatst over de huisartsenpost. Op een vrij moment keek ik gauw even en bleek dat ze tijdens het stoeien met Olaf een ongelukje te hebben gehad met haar neus. Ik schrok en besloot na het werk met Jewel en Kenneth even een kaarsje aan te gaan steken bij de kapel. (Dat gaf mij een soort van rust.) Ik had alleen de prijs iets verkeerd ingeschat, dus mocht ik 8 kaarsjes aan steken in plaats van 3 tot 4 die ik had gedacht. Maakte overigens ook niet uit, want voor ieder kaarsje had ik wel iets van een betekenis.

Met Mandy is het uiteindelijk “goed” gekomen. Ze bleek haar neus gebroken te hebben, maar de KNO arts gaf na een spoedafspraak aan dat het schotje nog heel is, dus dat ze er verder niets aan doen. Voor haar misschien even wennen, maar aan de andere kant hoeft ze gelukkig niet te worden geopereerd en daar was even sprake van. Een opluchting!

Terug thuis gingen Kenneth en ik samen naar het tuincentrum in Vlodrop om planten te kopen voor de voortuin. Een pittig klusje, maar we slaagden erin om een aantal mooie planten te kopen. Zo namen we onder andere 2 vlinderstruiken mee, een aantal kleine plantjes en een palmboom. We beloonden onszelf na afloop met wat lekkers. Lang geleden dat we dat deden en ik was vooral héél blij met de beker waar het in zat. Ik ruik een nieuwe verzameling! Terug thuis hebben we de planten gepland en tot nu toe doen ze het goed. Ik ben er in ieder geval blij mee!

Hooikoorts wint en naar de camping

Zondag besloot ik mijn ogen even rust te gunnen en geen make-up te dragen. Het voelde even gek, maar ook rustgevend, want iedere keer bang zijn dat je eyeliner weg loopt is ook niet ideaal. Jewel is loops en komt de laatste tijd regelmatig voor knuffels vragen. Even kroelen en dan gaat ze weer verder. Toen ze zich er goed voor ging zitten zag ik mijn kans om even een selfie te maken. Je ziet wie er blijer mee was..

’s Middags hadden we afgesproken bij pap en mam op de camping. Je zou zeggen dat het niet de meest ideale combinatie is met hooikoorts, maar gelukkig viel de last daar wel mee. We hebben genoten van de zon, ik heb mijn benen kunnen bijkleuren, waardoor ik het kousen effect van de driekwart broek kwijt ben en we hebben heerlijk gebarbecued.. Een gezellige middag.

muurschilderij

En onze fluff was ook weer helemaal tevreden, want kriebelen zoals oma.. Dat kunnen we niet!

En dat was afgelopen week weer! Deze week is ook alweer bijna om. Ik heb meer geschreven dan mijn bedoeling was, maar als je eenmaal aan het schrijven bent komen de dingen die je in je dagboek wilt weer terug omhoog. Ik ben benieuwd, hebben jullie een muurschilderij in huis Of zou je die graag willen?

Volg Bij Zus op FacebookInstagram en/of Pinterest voor meer updates en kijkjes achter de schermen!

Volg:

4 Reacties

 1. oma
  juni 7, 2020 / 8:22 am

  Door het koude en natte weer ( de regen was meer dan welkom) hebben we jullie tuin nog niet gezien. Jullie hebben een gevarieerde week gehad. En ook leuke dingen gedaan. Leuke foto’s Kelly! Leuk, dat je er aan dacht om even naar de Lambertuskapel te gaan, ik ben naar de Bakheide in Beesel gegaan en dat geeft wat rust. Nu hebben we af en toe wat zon, maar het blijft koud, ondanks dat een heel mooie dag! Liefs oma xxx

  • BijZus
   Auteur
   juni 7, 2020 / 9:54 pm

   De bakheide moet ik ook eens een keer zoeken, of ik fiets een keer mee! Tot snel weer Liefs xxx

 2. Lily
  juni 7, 2020 / 9:19 pm

  Kelly ik lees altijd met plezier jouw blog! Ga zo door je bent een topper, jij geniet altijd van de kleine dingen in het leven en dat is voor velen een voorbeeld

  Liefs

  • BijZus
   Auteur
   juni 7, 2020 / 9:53 pm

   Wauw wat een lieve reactie! Dankjewel! Liefs

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: