20   36
17   50
0   26
15   58
20   75
17   75
3   32

&Zus update #23 spelen met Olaf en genieten met mijn zusjes

zusjes

Afgelopen week met mag met goud ingelegd in mijn dagboek staan. Wat was dat een fijne week. Ik had het weliswaar druk op het werk, maar doordat Kenneth eerder thuis was had ik ruimte om met Olaf te gaan spelen en spontaan even met mijn zusjes mee te gaan!

Een rustige tweede zondag

zusjes
Het concept van het artikel voor donderdag 4 juni. Al mijn artikelen komen recht uit mijn hart, maar sommige hebben gewoon een aantal dagen nodig met herlezen, bijschaven, controleren, twijfelen, overleggen en dan online zetten.

Tweede pinksterdag had ik eigenlijk een rustig dagje thuis gepland. Maar ik kon de rust niet vinden. ’s Ochtends maakte ik macaronisalade en volgens mij heb ik daarna een hele tijd zitten brommen op de bank. En ook die momenten mogen er zijn! Uiteindelijk wist ik me te herpakken met een muziekje. Ik schreef een artikel en rond half 3 besloot ik dat het ook goed was als ik even naar papa en mama reed. Gewoon even buurten en dat deed me goed! De avond verliep dan ook net iets beter.

Een van mijn favorieten tijdens warme dagen!

Samen spelen met Olaf

Dinsdag mocht ik weer aan de slag. Doordat maandag veel bedrijven dicht waren hadden we niet veel te doen en was ik 3 kwartier eerder klaar. Lekker! Zeker met het warme weer. Ik besloot niet meer met Jewel te wandelen, omdat ik haar pootjes niet pijn wilde doen. In plaats daarvan deden we zoekspelletjes. Iets wat ze gelukkig ook heel leuk vind.

zusjes
Knap mannetje
zusjes
Dit shirtje kochten we op Gran Canaria 2 jaar geleden. Nu past het! Zo leuk om te zien.

Kenneth was al vroeg klaar en dat gaf mij de kans om even naar Roermond te rijden. Olaf was namelijk bij papa en mama en ik wilde hem graag weer even zien, knuffelen en met hem spelen. Dus ik ging naar Roermond voor een paar uurtjes. En ik heb ge-no-ten! Wat was het heerlijk om weer even tijd met hem door te brengen. Ik werd gelijk aan het werk gezet met het tekenen van auto’s. Daarna speelden we buiten, keken we filmpjes en niet veel later zaten we voor op de oprit. Al spelend met een autootje op de stoep om vervolgens tanti Jill en ome Kevin uit te zwaaien.

Rijbewijs en hogere wiskunde

zusjes
Gezelligheid in de auto met 2 oververhitte hoofdjes

Toen ze weg waren vroeg Olaf of we in mijn auto konden gaan zitten. Natuurlijk vriendje, geen probleem. En zo hebben we denk ik wel een kwartiertje gezeten. Raam open, muziek op en Olaf alsof hij stuurde. Het deed me denken aan mijzelf, want ik heb dat gedaan tot ik eindelijk echt zelf de weg op mocht. Ik beloofde hem dat hij voor zijn 18e verjaardag zijn rijbewijs zou krijgen. En daarna plukte mama ons met oververhitte hoofdjes uit de auto.

Tijd voor een chocoladepauze op de trap en het bouwen van een trein. Maar dat laatste bleek echt hogere wiskunde te zijn. Hij wilde graag een tunnel en een brug op tafel en ik had geen idee hoe. Gelukkig had Mandy dat al eerder uitgevonden en had mama daar een foto van. Die gebruikten we als voorbeeld en na even puzzelen met de juiste rails kwamen we er uit. Pfjoe! Voor ik het wist was Mandy er weer om hem op te halen en ging ik ook gauw naar huis. Wat een heerlijke middag was dat.

Een uurtje in de stad met de zusjes

Ik kom ze vrijwel iedere dag tegen.. Lieveheersbeestjes! Heel mooi om te zien en ze doen mij denken aan de wijze lessen die ik 2 jaar geleden leerde.

Woensdag was een pittige werkdag! Er was genoeg post, dus ik was weer even zoet. Jill vroeg of ik ’s middags mee wilde gaan naar de stad. Maar met het oog op een lieve woef die al de hele ochtend in de bench lag besloot ik dat niet te doen. Echter, Kenneth was weer op tijd thuis en toen kon ik toch nog even naar de stad. Ik belde ze op en ging ze achterna. In het Roercentrum kwamen we samen en daarna liepen we over de markt richting Mc Donalds. Ons eerste terrasuitje van het jaar! En wat was het fijn. Ik kreeg een Iced frappé caramel met kipnuggets en dat smaakte heerlijk! Vooral die ijskoffie had ik gemist. Ik genoot op en top om weer even samen te zijn met mijn zusjes en kleine vriend.

zusjes
Genietend van frietjes met frietsaus. Zo mooi. En ik heb er geen woorden voor hoe fijn ik het vond om weer eens wat met mijn zusjes te kunnen doen.

Na ons uitje dronk ik nog even wat bij papa en mama en daarna ging ik met een kleine omweg langs de supermarkt weer naar huis. Snel koken, want de kapper kwam Kenneth’s haar bijwerken. En daarna wandelden Kenneth, Jewel en ik gezellig samen naar de ijssalon voor een ijsje voor mij. Het perfecte einde van een gezellige dag!

De verzopen kat

Donderdag en vrijdag waren niet zo spannend. Donderdag was het alweer 9 jaar geleden dat een van Kenneth’s beste maatjes en een goede bekende van mij verongelukte. Toch een datum die je niet vergeet. Ik schreef erover, omdat ik dat een fijne manier vond om er mee om te gaan en jullie reacties waren geweldig lief.

Ik kan er zo van genieten als ze zo lief op de bank ligt.

Vrijdag wist de regen het gezellige Limburg weer te vinden! Gewapend met mijn regenpak en petje ging ik aan de slag, maar logischerwijs hield dat 4 uur door weer en wind lopen niet tegen. En zo kwam ik als een verzopen kat thuis. De rest van de dag ben ik dan ook lekker thuis geweest. Op een tussen de buien door wandeling met Jewel na.

Speelgoed en een sliplijn voor Jewel

Zaterdag begon mijn dag goed. Ik was met Mandy aan het appen toen ze me een veel te schattig filmpje van Olaf stuurde. We stuurden een paar filmpjes naar elkaar en toen kreeg ik een kleine samenvatting van alles wat we hadden gestuurd. Een kushandje en een hoi tante Kelly. Ik smolt! Op het werk vloog ik door de post heen, dus voor ik er erg in had was het alweer weekend.

Wafel met warme Nutella! Smullen!

’s Middags liep ik eerst een flink stuk met Jewel en daarna gingen Kenneth en ik even samen op pad. De eerste stop was bij de fruit drive-in van het dorp en daarna reden we naar Bij Stox. We hadden nog een plant nodig voor in de achtertuin, wat snoepjes voor Jewel en ik wilde graag een sliplijn voor haar. Zo krijgen we betere controle over haar tijdens het lopen. We vonden wat we zochten en daarna gingen we gauw naar huis.

Thanks baasje en vrouwtje

We plantten een gezellig boompje en toen was het tijd om boodschappen te doen. Jewel was helemaal blij met haar knuffel, dus die was lekker druk met spelen ’s avonds. Ik amuseerde me achter mijn laptop met schrijven!

zusjes
Helemaal gelukkig met haar nieuwe knuffel

Bezoek, klussen en schrijven

zusjes
Een zondagsplaatje als je het mij vraagt.

De zondagochtend begon ik met een wandeling met Jewel. Het was fijn, maar ik verheugde me vooral op daarna. Ik maakte namelijk met vers croissantdeeg croissantjes. Heerlijk! Met wat Nutella, jam en gewoon plain had ik een echt zondagsontbijtje. Ik kreeg er energie van en besloot het oud papier op te ruimen, zodat ik het van de week goed aan de straat kan zetten. En ik ruimde de keuken weer een beetje op. Vervolgens deed ik nog een was aanzetten en toen kwam mama. Mama kwam even binnen, dus ik besloot haar wat nieuwe dingen te laten zien zoals het muurschilderij. Daarna gingen we samen naar opa en oma. Ook heel gezellig! En ik kon opa even helpen met een woordpuzzel. Leuk om te doen!

Lieve knappe “puppy”!

’s Middags besloot ik de eerste pallet te gaan schuren en ging Kenneth aan de slag met blokjes voor onder de palletbank. Een leuke klus! Ondertussen kwamen ook pap en mam aan om even te buurten. Daarvoor had ik nog even appelflappen bij de Lidl gehaald. Het was namelijk 7 juni, Oma Fien haar verjaardag en ondanks dat we die niet meer met haar kunnen vieren vond ik het wel leuk er iets aan te doen. Toen ze weg waren besloot ik niet veel later te gaan koken en te beginnen aan de avondroutine. Ik dook na de afwas en weer een nieuwe TikTok op de bank voor een nieuw artikel. Met wat “foute” muziek wist ik er een fijne avond van te maken.

En zo was de week weer om. Vandaag hadden we ook nog samen weekend, maar dat bewaar ik voor komende week. Ik heb weer genoten van de tijd met mijn zusjes en van de tijd met Olaf. Al met al was het een heerlijke week! Hoe was die van jou? Heb jij al het eerste terrasje gepakt?

Volg Bij Zus op FacebookInstagram en/of Pinterest voor meer updates en kijkjes achter de schermen!

Volg:

3 Reacties

 1. oma
  juni 9, 2020 / 7:53 am

  een leuke beschrijving van de afgelopen week. Het liet zich lekker lezen. Heel leuke foto’s! en video”s!
  Het weer is nu een beetje somber, maar beter dan te heet of stortbuien. Een heel fijne dag Kelly! Knuffel oma xxx

 2. Roos
  juni 9, 2020 / 7:52 pm

  Een prachtig verslag van een enerverende week. TOP .

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: